lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

öncelikle belirteyim, iso konusunda makine yi çok zorlamışım, sanırım noise temizlemesini de kapatmışım, beni korkutan bir kaç sonuç çıkmıştı... o yüzdendir biraz sinirlendim ama çabuk çözdüm olayı... doğru ışık ayarı ve noise temizlemeyi standart a ya da strong a getirince olay halloldu... iso 3200 de bile neredeyse temiz bir kaç fotoğraf çektim onları paylaşırım Yasemin abla şimdi... tabiki iso konusunda her zaman canon öndedir diye düşünüyorum... ama d90 düşünüyordun sen sanırım, onun da iso su iyiymiş öyle yazıyorlar... ben de 550d çıkmadan önce d90 istiyordum ama tam manuel video çekmek çok zevkli... ben sinema aşığı bir insanım... Nuri Bilge Ceylan filmleri hayranıyım... işte özenip çekimler yapıyorum kendi halimde... o yüzden Yasemin abla gözüm kapalı öneririm sana canon u... ama sen ne istiyorsun o önemli... ben sana 40d yi yakıştırırım... video özelliği ortaya çıkmasa, direk alcağım 40d idi kesinlikle... neyse çok uzattım, foto paylaşayım :

öncelikle, Lazut hocam , ben bugün dnedim arka planı pozlayıp ön planı flaşla aydınlatmayı :

Yasemin Abla :

iso 400 :

iso 800 :

iso 1600 :

iso 3200

Tarih: 23 Temmuz 2010, 23:19 - İp: 188.***.**6.58
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Fotoğraflar gayet güzel fuji..
Ancak ben halen daha saç baş yolmaktayım..
Akşam üzeri değişik kelvinlerde çektiğim fotoğraflara baktım az önce..
Ne yazık hepsi çöplük..

Tarih: 24 Temmuz 2010, 00:29 - İp: 88.***.**5.17
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

hocam beyaz dengesi inanın hiç anlamadığım bir olay.. bugün ben de biraz manuel müdahale edeyim dedim, berbat fotoğraflar çektim... sonradan fark ettim de allahtan auto ya aldım, gidecekti güzelim portreler... paylaşırım yarın...

bu arada m42 lensler muhteşem iş çıkartıyor... 55mm 1.7 lens ile bebek portreleri çektim bugün, alan derinliği müthiş !

bulut fotosunda renkler oldukça yanık ve güzel bence... ben geçen o tonları yakalamak için raw çektim ve canonun kendi çevirme programında lineer diye bir seçenek vardı ona tıkladım, sonuç iyi oldu...

Tarih: 24 Temmuz 2010, 00:53 - İp: 188.***.**0.37
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bu arada canon için bulabildiğiniz en ucuz wireless flaşlar kaç dolars..
(ucuz çakma adı sanı belli olmayan çin flaşları hariç)

Tarih: 24 Temmuz 2010, 10:35 - İp: 88.***.**5.91
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fuji, fotoğraflar için teşekkür ederim. çok iyi oldu.. benim monitörden görebildiğim kadarıyla hiç fena değilmiş. yani fiyat vs. düşünülürse gayet iyi. aklıma iyice yattı bu makina.. ve evet manuel videosu beni de en çok cezbeden yanlarından biri. senelerdir aklımda buralarla ilgili belgesele benzer bir şey çekmek var, zihnimde izleyip duruyorum, ölmeden çekicem inş. bu makina bu konuda çok işime yarar.. sadece fotoğraflardaki iso performansı düşündürüyordu, o da halloldu sayılır.. biraz plastik gibi bir doku var ama o da olacak artık. göz alışmış film dokusuna, haliyle başta biraz öyle gelecek.. sağolasın tekrardan...

lazut hocam, sabredin siz de biraz. hele makinaya eliniz alışsın, tüm özelliklerine tam hakim olun.. sizin şu anki durumunuzda olup da sonradan çok memnun kalan çok kişi gördüm. nasılsa masrafı yok filmli gibi, bol bol deneme çekimleri yapın. özelliklere tam hakim olun eminim seveceksiniz makinanızı. hayırlı olsun bu arada..

Tarih: 24 Temmuz 2010, 10:43 - İp: 88.***.**7.213
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

unutmuşum yazmayı; d90'ı hakan hoca sokmuştu aklıma. gönlümde yatan arslan d300 dü.. ama geçen hafta buradaki stüdyocu bir abi almış d300, aldım elime de, çok büyük geldi. bana küçük, elime iyi oturan bir şey lazım. 550d body + 500 mm 1.4 aklıma yattı iyice. parasını biriktirmeye başlayayım iyisimi

Tarih: 24 Temmuz 2010, 11:05 - İp: 88.***.**7.213
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

cinas abla hep çyle diyorum ama değşien bir şey olmuyor..

En son bir yerde okudum ligthroom ile düzenleyin fotolarınızı falan diyor..

Bakalım lişgthromm ile düzenleyince ne değişecek...

Bu arada az önce -1/3 pozlama ile çektiğim LCD ekranda harika görünen ancak pC de çok ta ahım şahım olmayan bir fotoğrf yükleyeyim ..Bana o taraftan nasıl göründüğünü söylerseniz çok iyi olur..

Tarih: 24 Temmuz 2010, 11:39 - İp: 88.***.**6.11
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

geçen hafta kullandım nikon d300 .. açık konuşayım o fotoğraf makinesi ise benim canon ne ? diye sorasım geldi

kocaman bir şey, ağır... vizörü filan da farklıydı... ama makineden çıkan sonuçları karşılaştırdığımızda, fark yok.. ucuna takacağın lense bağlı sonuçlar

sen 50mm 1.4 diyorsun... o lensle 550d uçar !

ha ayrıca ben seneye bir bateri grip alıp gövdeyi büyütürüm nasıl olsa... ama nikon alırsan nasıl küçültürsün onu bilmiyorum

Tarih: 24 Temmuz 2010, 11:47 - İp: 188.***.**9.203
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hoca belamısın sen başımıza. Pazarbey gitti lazut hoca geldi.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 12:57 - İp: 95.***.**7.47
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya emmi belayı melayı bırak foturaf naıl görünyor Altındaştan..

Tarih: 24 Temmuz 2010, 14:06 - İp: 88.***.**0.196