Fotoğrafçılık Forumları
7d Alma Macerası
Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim
Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.
1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?
2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..
3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?
4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.
5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?
Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?
Şimdiden çok teşekkür ederim
#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.
çiçek fotografındaki uc ısık kesinlikle bokeh.
8d den sonrada 9d cıkacak napalım bekleyelimmi?
Benim bildigim 50D nin veliahti geliyor.Onada 6D yada 60D falan denecek.Yoksa 7D ile ilgili herhangi bir gelismenin olmasi cok mantiksiz.Ayrica Lazut kardes sanirim yeni firmware update ini yapmissindir mi!?
o ışıklar bokeh olmalı zira çok uzaklardan geliyorlar bu eski lensleri millet sırf bokeh için alıyor ... p.tesi bir lens daha geliyor , jupiter 135mm f3.5 ... carl zeiss in birebir kopyası hemen hemen aynı keskinliği veren, aynı diyafram yapısına ait bir lens... ve sadece 85 lira üzerinde 58-52mm dönüştürücü de takılı gelecek... o da ters objektif tekniği için gereklş bir aparat en azından 15 liradır... yani lens 70 liraya geliyor... canon 135 f2 lensin 2000 dolar olduğunu düşünürsek, ben onu hayal bile edemem... ama m42 ler sağolsun... bit pazarına nur yağsın....
dün Hatay Keşif dergisinden arkadaşlarım geldi Arsuz a... Arsuz çayı boyunca yürüdük sohbet ettik... Bir öğretmen arkadaşta 7d vardı, diğer üçünde nikon d300 , d80 ve d40 vardı... envai çeşit lens filtre vs...
hepsini denedim emmiler... ben öyle ahım şahım bir fark bulamadım... iyi fotoğraf yine kişi de bitiyor... ama 7d nin benim 550d den üstün yanı şu idi : daha oturaklı büyük lensleri rahat takabileceğin bir gövde ve adam gibi çıkan perde sesi bunların da fotoğrafa etkisi nedir bilemem...
7d si olan arkadaş bütün gün benim revuenon 55mm 1.7 lensle çekim yaptı... bayıldı bu lense, çok mutlu oldu... çok zevkli dedi alanderinliği ... fiyatını sordu lensin sadece 50 lira dedim... ağzı açık kaldı... ben de kendisinin 24-105 L ve 400mm L lenslerini kullandım... özellikle 400mm bende biraz boyun ağrısı yarattı... ama değerdi...
örnekleri kendi inceleme sayfama yüklüyorum az sonra:
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=45332
Fuji emmi nerden buluyorsan bu lenslerden bir tane de bana bulsan ya..
hocam , tabiki bulurum, en pahalısı 200 lira ... sahibinden com a giriyorsun, objektif lens bölümüne... fiyat sıralamasını en ucuzdan en pahalıya olarak ayarlıyorsun... sonra 5-6 sayfa sonra başlıyor 50 liradan manuel lensler... mesela bir tane vardı 35mm 2.8 lens... fiyatını hatırlayamadım, ama sen manzara çekmeyi seviyorsun, bu lens tam sana göre bence... diyaframı 5.6 yaptın mı keskinlik uçar bence...
ama önceden uyarayım, bu lensler renkleri gerçeğin aynısı olarak veriyor.. ben makine içerisinden doygunluğu en sona getiriyorum ancak kit lensin renklerine ulaşıyor... yani çok gerçekçi renkler seni bozmasın portre için ideal bu lensler belki de
ha unutmadan m42 bayonet olacak... bir de m42 aparat lazım o da 40 lira , çipli... netleme yaparken bip sesi ve kırmızı ışıklar yanıyor...
sahibinden com dan alırken satıcıya özel mesaj at hocam, 100 diyorsa 85 vereyim satışı elden yapalım de... ben öyle yaptım, ama riskli tabi , ya göndermezse lensi
Doğrusu gg yi ben biraz daHA güvenli buluyorum..Ama yok orada da..
en iyisi bi hayyamı karıştırmak lazım
ben ikisini de güvenli bulmuyorum, sonuçta ikinci el alyorsun... ama 50-100 lira risk e etmek de gerekir... zira aldığın lens 1000 dolarlık lenslerle kafa kafaya yarışır
hem insanların 100 lira için rezil olmak, sahtekar durumuna düşmek istiyeceğini ben zannetmiyorum... sonuçta o lensleri satanların bir çok ürünü var , eğer birinde hata yaparsa diğer mallarını satamaz , zararı yüksek olur...
o sitelerde kimse satıcının aldığı yorumlara bakmadan alış veriş yapmıyor...
ben mesala , özelden irtibata geçip satıcının önce banka bilgilerini ismini adresini tel. alırım... sonra pazarlık yaparım, ki elden satışta komisyon olmadığı için rahatlıkla düşürürüm...
bir yamuk olursa, banka hesap bilgileri elimde, rezil ederim kendisini...
lazutemmi netlik kavramı görecesel olarak denişiyor galiba uzay düzleminde.
benim gibi canonu seneler önce çöpe atıp da yıllardır nicon kullanan birisi için flu gelen fotoğraf canoncuya net görünebilir. keza mahiyetinde yani.
lakin sen dağların tepelerin uç noktalarına netleme yapmakla en büyük hatayı yapmaktasın profesyonel manzara fotoğrafçılığı bazında.
manzara fotoğrafında netlemeyi görünen alanın 1/3 uzaklığına yapacaksın emmi.
keza neden der isen; lensler fokus noktasının 1/3 ön tarafında ve 2/3 arka tarafında net alan oluşturur. net alan derinliği 3 ise bunun 1 birimi ön kısımda 2 birimi ise fokus noktasının arka kısmında oluşur. Sen en uzak noktaya netleme yaparak aşağı yukarı görünen tüm alanı net alanın dışında bırakmaktasın. Lakin flu getirmekte haksız değilmişim.
ben keza bu kuram teoremini daha da geliştirerek farklı yöntemler geliştirdim. Lakin o da nevi şahsına münhasır bir olaydır.
keza emmiler pokeh nedir. ortalama bir Türk vatandaşı olarak pokeh kavramından ne anlamalıyız ???
fujisever senin lens ne ise aynen aynalı lenslerin verdiği efekti vermiş.
OKyanus emmi eyi güzel diyorsun da ama o zaman ya gökyüzü patlıyor ya da ön taraf kaskaranlık kalıyor
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1164831 May. 2024, 19:07
compozer -
Capcut Videoyu Programa Çağırma Alma Nasıl Yapılır
12 Eki. 2022, 00:39 prodersler
098812 Eki. 2022, 00:40
prodersler -
-
Tiktok Ucuz Jeton Alma Ucuz Jeton Nasıl Alınır