lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

o tellerin arasındaki ısıklar flare degil,hepsi bokeh.
acık dıyaframdan kaynaklanmış.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 22:39 - İp: 217.***.**5.194
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kuş yuvası nın altındaki çiçek resmindeki üç adet ışık topu bokeh değil gibi sanki.
bokeh olsa alan derinsizliğine göre çok çok flu olması gerekir idi.

arka alan çok flu olduğu halde üç adet ışık topu gayet net. ve yusyuvarlak. ve sınırları keskin bir şekilde belli.

bence flare yahut lensin iç yapısından kaynaklanan gereksiz bir yansıma.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 22:46 - İp: 85.***.**8.6
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

OKyanus emmi netleme noktası tam karşıki tepe ile gökyüzünün birleştiği yer..

Öte yandan hiç bir yer net değilken fotoğrafın orjinaline yeniden baktım..Bilakis her yer net..

Yürüyeyen köşkteki sorun vizöre bakmadan yaptığım çekimden kaynaklanıyor..Ancak orda da eğer duvarlardaki detayı gösterek olsam bu sefer yukarıdan sarkan ağaç dallarındaki detay kaybolacaktı..Haliyle flaşlı çekmek grekiyordu ama beceremediğimizden ortalama bir foto olarak o çıktı işte ortaya..

Tarih: 24 Temmuz 2010, 22:50 - İp: 81.***.**8.79
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili fuji -1/3 bana göre uygun , bunda bir sıkıntı yok gibi gliyor bana

Tarih: 24 Temmuz 2010, 22:53 - İp: 81.***.**8.79
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sanırım okyanusun şifresini iyi bi foturafçı ele geçirmiş. keza bu adam bilemez bunları asla.

Tarih: 25 Temmuz 2010, 00:12 - İp: 95.***.**7.47
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bence de emmi

Tarih: 25 Temmuz 2010, 00:26 - İp: 81.***.**8.79
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

avukatın avukatlığını yapmak yine bu ihtiyar namzetine düştü..bi tarafta "ileri amatör",bi tarafta bu işin tahsilini yapan,ve çok kişinim iç geçirdiği iyi bir makina alan fizik-astronomi bilgini hocam......o kada sene filim-dia kullanan okyonus bilmeyecekte,benmi bileceğim.....eğer biliyor olsaydım,bilgime güvenilirdi söz dinlenirdi....basit ipuçları-kopyada vermiştik....

Tarih: 25 Temmuz 2010, 00:35 - İp: 85.***.**9.232
ferforce
ferforce (üye)
İstanbul / Amatör

1 ay içinde canon 8D çıkacak diye duyum aldım yani sitlazutun yeni aldığı makina 2 inci modele düşme ihtimali var.

Tarih: 25 Temmuz 2010, 00:44 - İp: 85.***.**3.155
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bilmez emmi bilemez yani. onun çekebileceği veya kullanabileceği en karmaşık makina poloroid. yihohohahaha. gelince hepimizi.....

Tarih: 25 Temmuz 2010, 00:56 - İp: 95.***.**7.47
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Şaban emmi söz sırası sende..ne istersen içinden ne geçerese söyle..Valla herkese bir sözüm olur ama sana başım öne eğik..

8d mi dedi birisi..Arkadaşlar satılık ilanı vermeye gidiyorum ben

Tarih: 25 Temmuz 2010, 01:27 - İp: 81.***.**8.79