Fotoğrafçılık Forumları
7d Alma Macerası
Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim
Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.
1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?
2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..
3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?
4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.
5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?
Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?
Şimdiden çok teşekkür ederim
#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.
Lazut; kedili medili resimlerin içün eline sağlık..
Emin bey evet.. hatıra fotoğrafları çekerken ters ışıkta kaldığımda hep pozlamayı arka plana göre yapar, ön plandaki modeli de flaşla aydınlatırdım fuji de.. ah fuji ah...
okyanus abi, d70 iyiymiş...
neyse, flaş sorun değil...
benim kafam iso performansına takıldı... akşam loş ışıkta, karanlıkta biraz foto çektim bugün.. iso 1600 performansı beni hayal kırıklığına uğrattı... şimdi Şaban hocam," fuji görgüsüzlük yapma, 550d nin isosu iyidir, 400d kullananlar d70 kullananlar ne yapsın o zaman kardeşim " derse , haklıdır, mahçup olurum...
ama emmiler, ben başka türlü hayal etmiştim
aklım 40d de kaldı diyecem, şükretmeyi unutma diye kulağımı çekecek lazut hocam biliyorum... örnekleri koyarım yarın... inşallah abartıyorumdur...
Geçende demedimmi şabana mabana okyanusa,sirkecide D70 var,temiz diye..
sana fuji s pro 3 veya 5 alsaydık,isminle müsemma olurdu.....hocam bey kardeşim,hamdolsun haddimizi biliriz..gönülden gelen sevgi dolu ifadelerin,"aksi sadadır...."şu iso olayına aklım bir türlü ermedi gitti..tarihi epey geçmiş olsada 1600 asa dia çekimlerine epey bir masraf yaptık-emek harcadık....100 asada bir şeyler yapmaya çalış..boş ver 1600-3200-6400 leri.....makinalarda iso ayarından başka enstantane ve diyafram ayarlarıda var....
hocam sorunu çözdüm sabah olmadan bir ayar varmış, yüksek isoda temizlik görevini strong yapmıştım bir kaç fotoda... makineden yükleyince pc ye o ayarın baya bir işe yaradığını gördüm... sorun kalmadı, noiseler temizlendi... 1600 ve 3200 de foto çekersem o ayarı strong yaparım artık...
şimdi neden takmıştım yüksek isoya , ben loş ışıkta fotoğraf çekmeyi çok seviyorum... akşamın maviliğini çok seviyorum, o yüzden 1600 iso benim için önemli... yoksa tabiki Şaban hocam, gündüz 400 iso bile fazla , haklısın...
fuji artık zenite takacağım 36lık film in adı, o da ayda yılda bir... zira dijitali kardeşime yadigar...
bu akşam çektiğim loş ışık fotosu ( helios 58mm f2 m42 lens ile çekildi , 1600 iso , nr strong ayarında ) :
#fujisever' tarafından 23.07.2010 04:15:50 tarihinde düzenlendi.
fuji merhaba, aklımdaydı, ben de bunu diycektim sana; 800, 1600 isoda çekilmiş bir kaç örnek daha ekler misin zahmet olmazsa? aklımdaki makinalardan biri o, ve dijital makina alınacaksa sırf 800, 1600 asa c41 film bulamadığım için alınacak. grenleri ne kadar seviyorsam noiseleri o kadar sevmiyorum. mümkünse bir kaç örnek daha görmek isterim..
Sevgili fuji sana şükretmeyye bak demeden, önce bunu kendime demeliyim sanırım..
Arkadaşlar bu iş canımı eyice sıkmaya başladı.Makine,m mıncıklamadığım yanı kalmadı.
Ancak halen daha bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum.
Allah rızası için şu tül perdesini aradan kaldıracak bir baba yiğit var mı içinizde..
LCD ekran da mükemmle görünen fotoğraf PC de sıradan bir kompakt ile çekilmiş gibi geliyor bana..
Ya çok mıncıkladım ayar mayar bırakmadım ya da bilmiyorum artık.,
Bakın aşağıda fujinin değindiği flaş olayı var.
Poz ölçümünü arka fona göre yaptım.Parmağımı kaldırmadan konuya döndüm ve flaşlı çekim yptım..Ölçüm modu merkez nokta idi.Yani pozladığım arka fon oldğu kesin.Ama fotoğraf patladı işte..Ölçümü ön kısma göre aldı ve ortaya çıkan fotoğraf bu işte..
sefer hocam o kadar zor deneme yapmışsınki,makine ne yapsın
valla gelip alacağım 7d yi deneme yapıp geri vereceğim
Sefer hocam bende seninle aynı durumu yaşadım.
D300'ü aldığım ilk zamanlar çektiğim fotolara baktım lcd ekranda harika görünüyorlar.
Evde pcye aktardım bir baktımki benim emektar fuji ile çektiğim fotoların yanında yüzüne bile bakılmıyor.
Birde lcd ekranda bakıyorum çok pozlanmış görünüyor.
Haliyle hemen biraz daha az pozlayıp lcd ekranda görüp tamam diyorum.
Sonra pcde bir bakıyorum gece gibi zifiri karanlık duruyor fotolar.
Bende lcd ekranı -2 konumuna getirdim pozlama işini çözdüm. Histograma bakmak en iyisi ama oda zor geliyor işte
Kadir Abi aslında o kadar zor değil..
belki AE-L kilit olyını kullansaydım bunu çekebiliri ama yarım basılı tutmak ta aynı şey değil mi?
Kadir abi hele sen bi gel de şu alimndeki canavarın lisanını bana bi tecüme et yoksa işte biliyorsun..
Hata emmi valla iki aydır hiç bir hevesim falan kalmadı..
En iyisi satıp makineyi bir kompağa dönmek..Böylece elimizdekinin değerini ya biliriz de ya eyi ki sattık deriz
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1164831 May. 2024, 19:07
compozer -
Capcut Videoyu Programa Çağırma Alma Nasıl Yapılır
12 Eki. 2022, 00:39 prodersler
098812 Eki. 2022, 00:40
prodersler -
-
Tiktok Ucuz Jeton Alma Ucuz Jeton Nasıl Alınır