Fotoğrafçılık Forumları
7d Alma Macerası
Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim
Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.
1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?
2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..
3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?
4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.
5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?
Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?
Şimdiden çok teşekkür ederim
#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.
Bu 32 sayfanın özeti 45 sayfa tutar sen en iyisimi yakaladığın yerden devam et.
Makina aldı ama memnun değil satacak. Pazarbey mantalitesi yani.
Demekki Kumköy bu hatunları Karaköyde Perşembe pazarından buluyor. İlk fırsatta ordayım.
Sıcaktan ve nemden bunalıp kaçtım geldim, tez elden eve..
Logy alan almış satan satmış,ne yapcan ki lazutun ameli fiilini..Lazut gökçedere kaplıcalarında kaybettiği şişesini aramakta hâla dönemedi sinopa bir türlü..
(hem lastiği eski aracıyla da gitmedi oraya zati)
Cıırrr cıngıldakda tası cıngırdakkk,,..
emi naptın kartı sen baken bi. geldimi geri fotolar.
GELMEDİ
İçine etmişsin o kartın..
Hocam ben 7d kullaniyorum. Gözün kapali al derim. cok memnunum ben genellikle portre ve gelin damat cekimlerinde onu kullaniyorum alman dügünlerinde ise cok yariyor poz vermeden saniyelik cekimlerde müthis 1 saniyede 7 fotograf cekiyor manzara ve doga fotografciliginda hareket eden nesnelerde ve ürnegin at yarislarinda spor alanlarinda gercekten mükemmel fotolar cikiyor. Iso yu otamatige atin kendine göre ayarliyor normalinde 5 d alacaktim ama 7 d ye karar verdim 5 d vollformat kamera 21 milyon pixel 7 d 18 milyon pixel nikon la karsilastirmak istiyorsan bence nikon d700 ile karsilastir d 300 semiprofesyonel olarak geciyor lenslerde nikona göre daha uygun
Eger cekilmis örneklerden istersen mail olarak gönderebilirim agustosun 8 inden itibaren alplere cikacagim isterseniz o örneklerdende atabilirim
Saygilarimla
#eminakca' tarafından 19.07.2010 15:56:00 tarihinde düzenlendi.
Lazut hoca, kullanmadım ama benim bundan sonra alacağım makina Nikon 300 s olacaktır. çok iyi inceledim. Gerekli olan bütün ayarları parmaklarının altına koymuşlar. Ayrıca Kendi lit lensi 16-85 vr çok iyi bir lens. Eğer bady alırsan 18-200 vr II lensle bütün işini görürsün. İyi alışverişler, Selâmlar...
Hocalar, bir sorum var... flaşlı çekimlerde neden perde hızı 1/200 ün üstüne çıkmıyor... manuel de çekim yapıyorum, mesela arka taraf çok aydınlık, model ise ters ışıkta karanlık kalıyor... ben pozlamayı arkaya göre ayarlayıp mesela 1/1000 perde diyafram da f4 üstüne bir de flaş patlatıp modeli de aydınlık yapmak istiyorum( fujide yapardım bunu)... ama canon da flaşı açar açmaz perde 1/200 e düşüyor... mecburen diyaframı kısıyorsun f4 ten f8 filan... bu seferde alanderinliği gidiyor, arkayı flu yapamıyorsun...
menüden uğraştım bulamadım, bunun bir çaresi yokmu , illa ki flaşla çekerken 1/200 mü olacak?
Fuji Yalova gezimde ben de aynı sorunla karşılaştım.:Ve ne yazık bir çaresini bulamadım.Ama manuel çekimde de aynı mı oluyor bakmaım.Bir de öyle dene.:Akşama ben de deneyeceğim
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1164831 May. 2024, 19:07
compozer -
Capcut Videoyu Programa Çağırma Alma Nasıl Yapılır
12 Eki. 2022, 00:39 prodersler
098812 Eki. 2022, 00:40
prodersler -
-
Tiktok Ucuz Jeton Alma Ucuz Jeton Nasıl Alınır