lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

pazar emmi , ben 550d aldım , ne mintaksı zamzonu kardeşim...

ful heyşdi video çekecem ben

vergi deyince kumköy abi, iyi hatırlattın, motorun vergisini yatırayım, 40 liracık

lazut hocam, inan ben de çok istiyorum karadenizi... yani mardine gitmektense, durağanın köyünde çalışırım daha iyi... hakkari ye gitmektense, artvin gürcistan sınırına giderim daha iyi....

ama bir de istanbul var aklımı çelen... orasıda doğu hizmeti....

Tarih: 13 Temmuz 2010, 11:38 - İp: 188.***.**8.6
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Unutmayın diye yazdım,,geldi temmuzun ortası çünkü..

Kırk lira ile iyi kurtarıyorsun aslında..

Tarih: 13 Temmuz 2010, 19:05 - İp: 85.***.**3.222
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

motosiklet süper ekonomik... 1lt benzinle 60 km geziyorum şehir içinde ... vergisi 40 lira ... yazın doğal klimalı havadar

sabah makineyi (kanonu) almaya gideceğim... bunun bataryası boş mu gelir... yoksa laptop ta olduğu gibi önce içindeki şarjı tamamen bitirip, sonra uzun süre şarja mı koyacağım...

Tarih: 13 Temmuz 2010, 23:40 - İp: 188.***.**9.220
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

fujisavar makinenin bataryası gelsinde boş gelsin. makinenin bataryası gelecekmi acaba.

keza ucuz mantaliteli ve yurt dışı menşeili ürünlerde kutu içeriğinden eksiltme yapmakta gavur emmiler. ucuzluk mantalitesini yakalamak için.

bazıları kutu içinden pili alıp ayrıca satmakta ve kar etmekteler bilanço gereği.

Tarih: 13 Temmuz 2010, 23:45 - İp: 85.***.**7.69
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

fuji ayıp etmişsin. niye almadın k20 yi.
okyanus sen alsanya.

Tarih: 13 Temmuz 2010, 23:51 - İp: 88.***.**2.189
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi ben makineyi değiştirecem
lakin kimsede olmayan birşey almam lazım.

dynamic rangesi en yüksek makine hangisi ise onu alacağım.
lakin bir ara araştırmam lazım hangisi ise.

Tarih: 13 Temmuz 2010, 23:52 - İp: 85.***.**7.69
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kyirmi tabikine. en az 2500 o dediğin.

Tarih: 14 Temmuz 2010, 00:01 - İp: 88.***.**2.189
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi adam film çekeceğim diyor ne yapsın k20 yi.

senin k20 yi alsa zaten kendi hayatı film olur. şansız bedevi 2.

Tarih: 14 Temmuz 2010, 00:03 - İp: 85.***.**7.69
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ayıp ayıp. herkeşin başına gelir benim a.başıma gelenler. bak lazut

Tarih: 14 Temmuz 2010, 00:04 - İp: 88.***.**2.189
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

okyanus makina arayışında.....kuş çekmeye teşebbüs ediyoruz diye,hemen karga-kılavuzdan yola çıkmayın....pentax yeni bir makina çıkardı-çıkarıyor....44X36 civarında ccd sensör..dg dediğin şeyide yazıyordu..benim ihtiyar azmanın havası filan kalmaz ama,varsın olsun..

Tarih: 14 Temmuz 2010, 00:34 - İp: 85.***.**0.249