lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

"sen 50mm 1.4 diyorsun... o lensle 550d uçar !
ben de öyle tahmin etmiştim. beraber uçarız artık onunla.. yardımın için sağol tekrardan mustafa. ciddi tereddütüm vardı gitti.. karar verilmiştir..

lazut hocam fotoğrafınızın renkleri buradan çok güzel görünüyor. ama ben vasat bir lcd monitör ve vasat bir ekran kartı kullanıyorum. neyi ne kadar görebildiğimi bilmiyorum..

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:11 - İp: 88.***.**7.213
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

lazut hocam -1/3 adım karanlık görünüyor... ben de ilk başlarda çok tereddütte kalıyordum -1 veya +1 yapıyordum , bilgisayara attığımda hayal kırıklığına uğruyordum...

sonra manuel çekmeye başladım, alıştım makinenin lcd sine... ama bugün öğlen vakti çektiğim fotoları lcd de neredeyse göremedim... ancak gölgede görebildim çektiklerimi...

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:11 - İp: 188.***.**9.203
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

-1/3 yapmasaydı büyük açık renk binalar daha çok patlar idi.

bu hali ile bile ben az daha - versemiydi diye düşünmüş idim. lakin hayatta herşey düşündüğümüz gibi olmaz bu da bir kuraldır.

lazutsalemmi senin fotoğrafta sarı ve yeşil hakim. sanki fotoğrafın üstünde sarı veya yeşil bir jelatin var gibi. pentaks la çekmediğine eminmisin ??

keza fotoğrafta fokus noktası yok gibi her yer flu çıkmış. diyaframın kaç idi. diyaframın kaç olursa olsun netlemeyi bence mavi fort kamyonun yanında durduğu binanın önündeki ağaçlara yapmalı idin.
belki de canon un meşhur softluğudur bilemem emmi fazla da yorum yapmıyım bilip bilmeden.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:29 - İp: 85.***.**8.6
okyanus.
okyanus. (üye)

lazutemmi yürüyen köşkün beyaz duvarlarını nasıl patlattın öyle.
yav uygun bir yerden spot ölçüm al yahut manuyel yap şu ölçüm işini.
manzara fotoğrafında en uyuz olduğum şeydir duvar dokularının görünmeyip de beyazın patırdaması.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:35 - İp: 85.***.**8.6
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

hocam şimdi bir daha baktım o fotoya, bir adım ışık verince beyaz yerler parlıyor... demekki makine otomatik olarak parlamayı önlemek için karanlık pozluyor... o zaman polarize filtre lazım hocam...

bir layt optimizır diye bir şey var, ters ışıkda gölge yerleri açan ayar... onu ben storng yapıyorum... az da olsa işe yarıyor...

mesala şu fotoğrafta arka plan inanılmaz parlıyor, bugün saat 12 de çektim... eğer flaş olmasaydı çocuk silüet çıkardı

yasemin abla senin için dün gece 3200 iso da iki foto çektim :

hemen hemen ışıksız bir ortam, çok loş bir yer , biraz titredi sanırım 1/6 da çekim(eğer titreşim engelleme olmasaydı tamamen flu çıkardı):

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:42 - İp: 188.***.**9.203
okyanus.
okyanus. (üye)

lazut hoca senin makine denklanşöre yarım basılı tutup bırakmayınca pozlama kilidi yapıyor mu ?

keza ağaç altından kumsal ve denizi çektiğin fotoda pozlamayı denizden aldım diyorsun ama makine sanki denizden alırken pozlama kilidi yapmamış ve gölgeden de ölçüm almış gibi sonradan.

ae kilidi nasıl çalışıyor canonda ?? nikonda başbarnağın orda ae kilit tuşu oluyor genelde oraya basıyorsun.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:42 - İp: 85.***.**8.6
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

okyanus abi aynı tuş canon da da var.. ben en çok o tuşu sevdim, ışığı onunla kilitleyim netleme işini rahat rahat yapıyorum...

55mm revuenon f1.7 sadece bir gözü net

Tarih: 24 Temmuz 2010, 15:55 - İp: 188.***.**9.203
okyanus.
okyanus. (üye)

fujisever senin lens de değişik tarzda bir flare yapıyor. top top olmuş ışıklar.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 16:00 - İp: 85.***.**8.6
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

hangi fotoda okyanus abi... bebek fotosu 55mm m42 lens ile çekildi, üsttekiler kit lens ile , 18-55 is ...

flare yapmak ne demek ki

Tarih: 24 Temmuz 2010, 16:07 - İp: 188.***.**9.203
okyanus.
okyanus. (üye)

kuş yuvası fotoğrafınnı altındaki tel örgü fotoğraflarında görünen yuvarlak ışıklar. ışık yansımalarından oluşan "top" şeklindeki ışıklar. flare bu. ama seninkiler biraz tuhaf flare olmuş lensin yapısından galiba. senin o lensin kaç diyafram bıçağı var ?

bir de makine poz ölçümü alırken kendi kendine şurası patlayacak diyerek -1/3 vs. gibi pozlama telafisi yapmaz. o genel veya spot neyse ölçümünü alır ve ona göre pozlar sadece. patlayan yer de olabilir karanlık yer de. o zaman manuyel mudahale etmek gerekir.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 16:18 - İp: 85.***.**8.6