lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

sefer hocam,bu fakirin nezdinde çok yüksek hatırın var..bir şey söylemek durumunda değilim..zaman en iyi çaredir..çok fazla ve gereksiz bilgi hamallığı yorar....

Tarih: 25 Temmuz 2010, 21:01 - İp: 85.***.**8.142
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

valla bu adam okyanus olamaz. harfleri ek tek konturol edem.

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:29 - İp: 95.***.**7.47
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi ramazana yaklaştık ya..Kafa kebab değil anlaşılan

Bu arada bugün çektiğim ve hiç bir müdahale etmediğim bir iki foot yükleyecem..Tabi okyanus emminin 1/3 kuralını unutmadan çektim

Ama bilerek ve isteyerek kontrastı biraz artırdım.Ne yalan söyleyeyim mkineyi aldım alalı ilk kez adam akıllı beğendim makineyi..

Yani size belki fazla gelecek o taratan ama ben işte bu renkleri arıyordum..

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:35 - İp: 88.***.**6.84
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:36 - İp: 88.***.**6.84
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

okyanus emmi , ya da okyanus emminin şifresini çalan emmi , benim lens baya eski bir lens tam adı : revuenon 55mm f1.7 m42 bayonet... ama anlamam ben diyaframdan aynadan güzel bokeh veriyor vesselam...

jupiter 135mm de gelsin yarın denerim, o da aynı sonucu verecek mi, uzaklardaki ışıkları böyle büyütüp bokeh mokeh sunacak mı bakalım...

unutmadan, canon gerçekleri çeker, nikon resim çizer... keza güzel atasözü...

selamlar...

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:37 - İp: 188.***.**9.5
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya ben bu eşşekleri niye bu kadar seviyorum..

Şunun asaletli duruşuna bakarmısınız

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:37 - İp: 88.***.**6.84
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:38 - İp: 88.***.**6.84
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ve son olarak Ayşe Teyze ve gelecek nesil elemanları..

-eskiden 60 üstüne nine diyorduk ama şimdi teyze demeye başladım, aboooovv..Yaş ilerliyor demekki.. -

Tarih: 25 Temmuz 2010, 23:40 - İp: 88.***.**6.84
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

fotoğraflar çok güzel... bence doğru ışığı yakaladın sonunda hocam ...

acaba polarize filtre var mı bunlarda ? son ayşe teyze fotosu hariç sanki filtre ile çekilmiş gibi...

ben de canon aldığımdan beri şöyle çıkıp sokaklarda portre çekemedim... hep manzara - detay çektim... çıkmak lazım sokağa

Tarih: 26 Temmuz 2010, 00:04 - İp: 188.***.**9.5
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Polarize filtre yok ..Ancak etkisi olacağınmı sanmıyorum ama UV filtrem var..Kenarlarda kararma da yapıyor.:Ancak çekim yeri yüksek, pozlama -1/3 olunca ve bir de ikindi vakti olunca istediğim o can alıcı maviyi yakaldım.

E tabi konrastı da +2 yaptım.Dün senin konuştuktan sonra bir de öyle deneyeyim dedim.. Ama gerçekten güzel oldu.Buraya yüklemedim ama bazı fotoğraflarda rahatsız da etmedi değil..Yani duruma göre her an ayar yapmak zorundayız..

Tarih: 26 Temmuz 2010, 00:20 - İp: 88.***.**6.84