Fotoğrafçılık Forumları
7d Alma Macerası
Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim
Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.
1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?
2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..
3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?
4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.
5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?
Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?
Şimdiden çok teşekkür ederim
#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.
Bakarız yahu,yarın çöplük çöplük gezeyim bari,,ellerime lasitik eldiven takıp,, biride bu adam çöp karıştırıcı diyecek senin yüzünden zati..
Bulamazsam şansına küs..Lazuttan başka bir kart talep et,kargosuyla göndersin sana,bayrama eline ulaşır artık,ne edecen,kaderin..
emmi boşver. en iyisi sen bana yenisini al.
Almam ben,, sen şu yol haritana bak da,, neresi kestirme istişare et,, malûm yerler içün ..
Arıbanın virgisini yatırdınız mı hem siz bakem..
fuji, benim için sonradan eklediğin fotoğrafları yeni gördüm. 550d için iyi referans oldu bana senin fotoğraflar. kararımı kesin verdim, sıra parada hem o jupiter, zenit lenslerden bende de var. body'yi bi alam bi de m46 adaptör şart olacak..
açık konuşayım cinaslı abla, zor ışık koşullarında kontrastın çok yoğun olduğu fotolarda iso 800 de iso 1250 de iso 1600 de noise oluşuyor... ama keskinlği çok açıyorum ben ondan çok detay verdiği için sensör, noise de veriyor...
ben yüksek iso da foto çektiğimde raw çekiyorum... canonun kendi programında noise giderme yapıyorum , üstüne biraz daha keskinlik veriyorum, fotoğraf 5d den çıkmış gibi oluyor
ama inan noise ler crop yapıp büyütünce ortaya çıkıyor, yoksa 18mp fotoğrafa monitörden bakınca görmezsin bile...
ayrıca, aynı noise ler d90 da da var, araştırdım , aynı performanstalar ... ama 550d de yüksek iso da daha gerçek renk ve detay veriyor...
ben zaten atanayım, bu kış olmasa da seneye baharda , 40d alabilirim... zaten lens e yatırım yapmıyorum şimdilik... elimde 55mm f1.7 85mm f2 , 135mm f3.5 , 200mm f4 m42 lensler var... binlerce dolarlık lenslerin işini yapıyor bu manuel lensler... 18-55 is zaten geniş açıda yetiyor bana... 550d ikinci gövdem olacak... kesinlikle bu işe gönül veren , sokak fotoğrafçılığı yapacağım diyen , iki gövde ile dolaşmalı... dün Antakya nın tarihi sokaklarında dolaştık, lens değiştirmekten helak oldum... sensöre ne toz gitmiştir şimdi
lafın kısası, bir defa alıyorsun makineyi , içine sinmeli... ben yerinde olsam 40d alırdım... hem güçlü gövde hem iso başaısı daha iyidir bu 18mp sensörlerden...
ama video var işin içinde ... eğer montajlama işini becerebilirsen, harikalar yaratabileceğin bir olay video film...
dslr forumunda bir sayfa açtım 550d diye... oraya yükledim baya bir fotoğraf... noise e kafayı takarsan , 5d den aşağısını alamazsın abla ... sen sadece şuna odaklan , video mu yoksa sağlam güçlü bir gövde mi ...
ben sokak fotoğrafçılığı yapacağım için, öyle çektiğim fotolara %100 krop yapıp nasıl cillop gibi çıkmış mı diye filan bakma gibi bir kaygım yok ... benim kaygım doğru anı , doğru ışığı yakaladım mı olacak bundan sonra... o yüzden ben video yu seçtim ...
uzun yazdım çünkü , para kolay kazanılmıyor, biraz açıklık getireyim dedim senin için... inşallah faydalı olabilmişimdir...
Arkadaşlar bence fotoğraf makinesinde video işine hiç takılmayın..Yani bu makibe video çekiyor , hemi de HD çekiyor diye takılmayın..
Ha hiç mi işe yaramıyor, bilakis çok işe de yarıyor..Anlık videolar için..Mesela hayatınızda bir kere ıkacağınız bir tepe üzerinde kendinii videolamk harika bir şeydir..Yanınızda ayrıca bi video kamera da bulundurmuş olmazsınız.
Ama yok belgesel çekeceğim yok düğün çekeceğim falannedenlerle sakın videolu fotoğraf makinesi almayın..
bilakis bu makinalar belgesel ve pro çekimler için lazut. süper çekmekteler.
emmi yatırdım taksidi.
Ya Allah rızası için bırak emmi belgesel içinmiş..
Bence bunlarla belgesel çekenle görgüsüzlerdir
hoca ne demektesin sen. eşşek gibi sensörle çekilenli minnacık video kamira bir mi olur. tabi bununla çekecekler.
porşenin son tanıtım videosu , 24 dizisinin ve hause mu ne öyle bir dizinin final bölümü canonlar ile çekildi... bilginize...
bir çok konser fotoğrafçısı da ikinci gövde olarak bu canonlardan alıp video da çekiyormuş forumlarda okuduğuma göre...
yani çok amaçlı, çok kullanışlı bir özellik fotoğraf makinesinin video çekmesi...
amma velakin, video ile alakan yoksa, boşuna para vermeye gerek yok, canon sa 40d nikonsa d300 alacaksın , ucuna güzel bir lens takacaksın... keyfine bakacaksın...
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1164931 May. 2024, 19:07
compozer -
Capcut Videoyu Programa Çağırma Alma Nasıl Yapılır
12 Eki. 2022, 00:39 prodersler
098812 Eki. 2022, 00:40
prodersler -
-
Tiktok Ucuz Jeton Alma Ucuz Jeton Nasıl Alınır