biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tamam alakası yok ama bunu gene de yazacağım

"Ne elbiseler gördüm içinde adam yok,
Ne adamlar gördüm üstünde elbise yok.."

Ne kılığınla kıyafetinle cennetti karanti edersin
Ne giydiğin elbise ile çağdaş muassır devletler seviyesine çıkarsın..

Sorun sadece; Kuran-ı Kerimde apaçık -nerde apaçık diye sormayın elinizin altında internet var - örtünün diye buyururken Allah; bazıları da bu emre uymak için örterlerken başlarını, birilerinin çıkıp onların da başlarını -o veya bu sebepten dolayı - açmaları , makam ve mevkilerini kullarak açmaya zorlamalarıdır..

Bu ve benzeri bazı dini hürriyetlerimi kuruların yanında kalarak yaşayamıyorum .Yoksa ülkemdeki özgürlükten gereçkten memnunum

Tarih: 9 Haziran 2008, 01:13 - İp: 88.***.**2.4
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

İslam dini hakkında konuşurken ''ALLAH taş eder'' tarzı anlatımlar çok itici.Müslümanın bir görevi de müslüman olmayanları hak yolu İSLAM dinine davet etmekse bu tarz yaklaşımlarda bulunmamalıyız.Elbet ALLAH korkusu olucak ama sevgisi de olucak.

Örneğin namaz kılmazsan cennete gidemezsin demek yerine öncelikle namaz'ın fiziksel ve psikolojik faydalarını anlatmalıyız.İslam'ın diğer ibadetleri için de öyle.Yoksa ALLAH'ın bizim namazımıza,orucumuza ya da zekat vermemize ihtiyacı yok.ALLAH'ın tüm emirleri biz insanların faydasına.Bunları sadece örnek olsun diye söyledim ve umarım bu konuda hepimiz hemfikirizdir.

Ben şöyle bir son nokta koyayım:

İnşallah türban yasağının kalktığı,insanların bilinçlendiği ve dinlerine sıkı sıkıya bağlandıkları ve müslümanlarn peygamberimizin ahlakına kavuştuğu günleri görürüz.

Din, siyasete alet edilmezse,insanlarımız kulaktan duyma müslüman olmak yerine KUR'AN-I KERİM'e sarılırsa eminim herşey çok daha güzel olucaktır..

Tarih: 9 Haziran 2008, 01:15 - İp: 85.***.**4.236
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

"Ben şöyle bir son nokta koyayım:

İnşallah türban yasağının kalktığı,insanların bilinçlendiği ve dinlerine sıkı sıkıya bağlandıkları ve müslümanlarn peygamberimizin ahlakına kavuştuğu günleri görürüz.

Din, siyasete alet edilmezse,insanlarımız kulaktan duyma müslüman olmak yerine KUR'AN-I KERİM'e sarılırsa eminim herşey çok daha güzel olucaktır.. "

mgirgin
ben de aynı noktayı koyuyorum.
.

Tarih: 9 Haziran 2008, 01:20 - İp: 78.***.**6.28
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

mgirgin, seninle aynı düşüncelerdeyim.

Tarih: 9 Haziran 2008, 01:23 - İp: 84.***.**2.9
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

"Ben şöyle bir son nokta koyayım:

Din, siyasete alet edilmezse,insanlarımız kulaktan duyma müslüman olmak yerine KUR'AN-I KERİM'e sarılırsa eminim herşey çok daha güzel olucaktır.."

Doğru söze ne denir ki..Katılıyorum

Tarih: 9 Haziran 2008, 04:48 - İp: 88.***.**2.4
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Katılıyorum. Ancak yüzde 1-2 lik bir kesimden intikam almak için yüzde 98-99 un cezalandırılmasınıda nasıl vicdanlarınıza sığdırıyorsunuz anlamıyorum.

Tarih: 9 Haziran 2008, 09:14 - İp: 88.***.**1.150
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

#aysemerve' tarafından 11.06.2008 00:33:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2008, 13:05 - İp: 88.***.**3.130
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

mgirgin aynı noktanın yanına benden de bir nokta iliştiriver. İslam adı altında tamamen gelenek ve göreneklerden oluşmuş bir din yaşamaya çalışıyoruz. gerçek İslam'ı yaşasak bu ülke bu halde mi olurdu
ayşemerve yazını üzülerek okudum. eşimde üniversite okumayı çok istiyor ama maalesef elden ne gelir. kimliğini çantana koymadan okuyabileceğin ve çalışabileceğin günler gelmeyek gibi. bunu kabullenip bu şekilde yaşamaya mahkum bu toplum.

Tarih: 9 Haziran 2008, 13:20 - İp: 81.***.**7.150
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 9 Haziran 2008, 13:55 - İp: 78.***.**7.214
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

birilerinin kayıtsız şartsız millet egemenliğinden rahatsız olduğu belli ki bu egemenliği bir şekilde baltalıyorlar

Tarih: 9 Haziran 2008, 15:15 - İp: 81.***.**7.150