biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 9 Haziran 2008, 15:34 - İp: 78.***.**7.214
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

pazarbey, kızıştırıp durma ortalığı Git bir 20 gün daha tatil yap bakiim sen

Merve kardeşim seni çok iyi anlıyorum.Zor bir durum.

Bir anımı anlatayım size..2007 seçimleri öncesiydi.Bilirsiniz seçim öncesi klasik seçim sohbetleri yapılır.Yine bir müşterimizle oturduk ve partilerden,ülkeden vs. konuştuk.

Müşterim uzun uzun anlatıyordu.Müslümanlıktan,İSLAM dini ve ALLLAH'tan sıkça söz ediyordu.Radikal dinci partiler arasındaki kararsızlığını yineliyordu.Diğer partilere de dinsizler gözüyle bakıyordu.O kadar emin ve herşeyi biliyormuş gibi konuşuyordu ki sanki İSLAM dini yerin dibine girmişti ve o kurtaracaktı..

Şöyle bir durdum.Müşterimin gözlerinin içine baktım.Çok ciddi bir şekilde ''Abi sen hiç KUR'AN-I KERİM'i okudun mu'' dedim ancak gözlerimi gözlerinden hiç ayırmadım.Adamın göz bebekleri birden büyüdü,duraksadı ve biraz utanır bir ton ile ''hayır'' dedi..

Yine seçim öncesi başka bir anım: Bir müşterimle seçimleri ve kime oy vereceğimizi konuşuyorduk.Abimiz akp diyince ben de Tayyip Erdoğan'ın hikmet Yar ile çekilmiş video'sunu seyrettirdim kendisine.Baktı baktı ama bir türlü yakıştıramadı ve dedi ki ''yok yaa bu Tayyip Erdoğan değil,CHP'nin oyunu bu''

Şimdi neden verdim bu örnekleri Öyle bir siyasi hava estiriliyor ki birileri müslüman ve birileri de dinsiz ilan ediliyorlar.Halk malesef ama malesef bu şekilde kullanılıyor.Bir fanatizm havasıdır gidiyor.Dini naralar atılıyor ama uygulamaya baktın mı hiçkimsede HZ. Muhammed ahlakından eser yok..

Tarih: 9 Haziran 2008, 16:15 - İp: 85.***.**4.236
aysemerve
aysemerve (üye)
İzmir / Amatör

#aysemerve' tarafından 11.06.2008 00:32:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2008, 16:51 - İp: 88.***.**3.130
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 9 Haziran 2008, 17:23 - İp: 78.***.**7.214
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ben demokrasinin bu ülkeye ve millete bir numara büyük geldiğini düşünüyorum..

bir liderin yada grubun etrafında öbekleşmek bizim genetiğimizde var.. yada bu coğrafyada demokrasiye müsade yok.. bakın etrafınıza..

Tarih: 9 Haziran 2008, 17:55 - İp: 88.***.**6.191
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

a.altay, düzeltme yapmadan önceki yazını okudum ve beni korkutan cümleleri sarfetmişsin.Türban olayını Dindar ve dinsiz olmaya bağlamışsın.Bu bir fikirdir,doğrudur,yanlıştır ama beni çok korkuttuğunu bilmelisin..

Önder Sav olayı aslında dinli dinsiz provakandasının geldiği
tehlikeli noktayı gözler önüne seriyor.Bak bu böyle dedi bu partililer dinsiz, bu partililer de dindar vs. vs..

Benim söylemek istediğim de doğrudan siyasetin Türban'ı kullandığıdır..Ben siyasilerin söylemine bakarım ama yaptıklarına daha fazla bakarım.Beni, attıkları değil yaptıkları ırgalar..Din konusunda atıp tutanların bolluk bereket içinde yüzmeleri,lüx tutkuları bende şüphe uyandırıyor..Hem dindar'ım,müslümanım ''SİYASET'i'' yapacaksın hem de yatlar,katlar,,lüx hayat,israf vs.vs. işte bunlar beni düşündürüyor.Düşündüğüm için de dinsiz ilan edileceksem varın beni de dinsiz ilan ediverin..

Tarih: 9 Haziran 2008, 18:02 - İp: 81.***.**1.252
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hiç bir zaman ümitsiz olmadım..

Biz ne zaman kendimizi düzeltirsek bu sorunlar da düzelecek..

Bizim-sizin şu an çektiğimiz-çektiğiniz sıkıntı İslamın ilk günlerinde 3 yıl gibi ağır bir ambargoya maruz kalan müslümanların yanında nedir ki isyan noktasına geldik?
Biraz daha sabır biraz daha tevejkkül biraz daha dua..

Her şey çok güzel olacak inşallah

Tarih: 9 Haziran 2008, 18:35 - İp: 88.***.**1.244
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

NE yalan söyleyeyim Hakimliği istememeni tek sebebi hukuka tecavüz eden bu adamlardı. Başkaca hiçbir gerekçek yoktu. İşlerim son derece iyi. Kazancım onlarınkinin kat ve kat üstünde. Ama , ama , işte....
Neyse mgirginin dediği gibi en iyisi gidip 20 gün dinlenmek.b Kafamı bozuyor bunlar.

Tarih: 9 Haziran 2008, 21:26 - İp: 88.***.**0.251
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

İşlerim son derece iyi. Kazancım onlarınkinin kat ve kat üstünde

seni varyemez seniii senin kazancınla her yıl bi dslr alıp, yenisi çıktığında, eskisini hiç makinesi olmayanlara hibe etmen lazım. Öteki tarafı da düşün. Allah doyursun gözünü.

Tarih: 9 Haziran 2008, 21:31 - İp: 88.***.**6.16
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

zamzonu bana hibe bile etse almam...

#fujisever' tarafından 09.06.2008 21:50:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2008, 21:50 - İp: 78.***.**1.230