Fotoğrafçılık Forumları
6. Türkçe Olimpiyatları
Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.
Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.
110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.
Anayasa metnini eksik eklemiş. Ben de tamamını ekledim. Önceki uzun mesajımı okumamış herhalde.
pazar abi zorbalığın her türlüsüne karşıyım...
annenize böyle bir müdahalede kimsenin bulunma hakkı yok, üzüldüm doğrusu...
benim tartıştığım sadece iktidarın laiklik anlayışının içime sinmediği ve bu yüzden bu adamların her icraatına karşı olduğum... keşke gerçekten aydın , laik ve dini içine sindirebilmiş insanlar bu düzenlemeleri yapsa...
eski meclis başkanın 24. maddeyi tartışabiliriz, sabit bir laiklik tanımı olamaz deyişi, hükümet sözcüsünün herkes bize ram olacak deyimi... inanın bunlar benim midemi bulandırıyor...
yoksa benim ailemde de başını örten insanlar var... salt din karşıtlığı olarak ele almayalım tartışmayı, ya da egemenlik karşıtı olarak...
makro paşanın annesinin de elinden öperim bu arada
Berhudar ol fujisever. Tamam iktidarın anlayışı ile ilgili hemen herşeye sonuna kadar katılıyorum. Ama sırf onlar yaptı diye karşı çıkmak doğru değil bence.
Bunların eskiden gelen anlayışları diyalog miyalog bilmez. Karşıdır bunlara. Lakin eski keskinliklerinin olmadığınıda kabul etmek lazım. Son değişiklik hiçbir art niyet taşımıyordu bence.
Lakin ortaya koyuştaki uslupsuzluk gerçekten hoş değildi.
''Mgirgin niye tersinden bakmıyorsun. Şu anda İrandaki zorbalığın aynısı Türkiyede yaşanmıyormu. Söyle Allah Aşkına. BEnim 60 yaşında anamı örtülü diye hava hastanesine almayacaklardı. ''
Kusura bakma pazarbey,ben buna inanmıyorum.Gerçi almadılar dememişsiniz,almayacaklardı demişsiniz ki başörtülüler askeriye alınmaz diye bir uygulama yok..Rahibe tarzı veya siyasi üniformaya karşı askeriyenin alerjisi olduğu doğru ama çoğunlukla yine de karışmıyorlar ya da örtünme şeklini geleneksel hale getirmenizi rica ediyorlar..
Bir ikincisi de irandaki zorbalıkla türkiyedeki türban yasağının ne alakası var?? İşte türkiyedeki bu yasak zorbalığın önüne geçmek için yasak.Elbet birgün toplum bilinci oturduğunda,insanlar KUR'AN-I KERİM'i okuyup anlamaya başladıklarında,din yobazların ve dincilerin tekelinden kurtulduğunda bu yasak kalkacaktır.Böyle takıyyeci hükümetlerin kaldıracağı, yapacağı iş değil bunlar..
Zavallı anacağım 60 yaşında. Ne türban bilir ne siyaset. Bilirsin buraların örtünme biçimini. Kadınlar Başlarına yazma bağlar. üstünede örtme tabir edilen birşey örter. Her ama herkes böyle örtünür.
Geçenlerde Posta gazetesinin -töbe töbe ağzımı bozduracaklar bana- kınadığı gibi örtünürler. Lakin bizimki ondan farklıdır. Lakin hiçbir şekilde siyası bir amacı yoktur.
Hastaneye almadılar mgirgin. Hastane burası.
Üniversiteye de almadılar. Daha doğrusu şöyle girdik. Kızkardeşime bir form alacaktık. Dedim yav bu kadıncağızın başını nasıl açarım. O zaman insaflı bir güvenlikçi yalvardı. Abi nolur arabadan inmasın o zaman.
Yuh ki ne yuh. Sen söyle şimdi İran zorbalığından ne farkı var bunun.
Hadi onu geçtik. Okul birincisi çocuğun birinciliğini anası babası ile paylaşmasına sırıf anası baş örtülü diye podyuma çıkartmayarak izin vermemelerine ne denir. Yada şehit analarını başlarını istedikleri gibi kapatmamışlar diye ordu evlerine almamalarına.
İrana varıncaya kadar kendimize bakmamız lazım. İran , Arabistan nasıl bir zorbalık içinde ise Türkiyede tam tersi bir zorbalık hakim. Ve bunun dozu gün geçtikçe artıyor.
Ha irana bakışımıda arz edeyim. Beğenmediğiniz Fethullan Gülenin dediği gibi" cennetin yolu İrandan geçiyor "deseler geçmem.
Bu bir teşbihtir. Bazı şeyleri anlatmak ve anlatıma kuvvet kazandırmak için uygulanır.
Bende aynı fikri paylaşıyorum. Eğer İran olmasa bugün belkide Avrupanın tamamını ele geçirmiş olacaktık. HEr seferde İran sorun çıkırdı. Bakmayın 300 yıldır savaşmadığımıza. Ezeli bir düşman onlar bize.
Suiidi Arabistanda farklı değil beni için.
Hepsi safsata bunların...Yok öyle birşey orduda... Saptırıyorsun....Bireysel yapılmış haksızlıklar olabilir.Ama birkaç kendini bilmez yanlış bir uygulama yaptı diye senin yazdığın gibi kurumları zorbalık yapmakla suçlayamazsın...
Türkiye'de bir zorbalık varsa bunu dini kullananlar yapıyorlar.Türban diye bir sorun varsa da onlar yüzünden.Çeksinler artık ellerini bizim başörtülerimizden..
Yani ben yalan söylüyorum. Öylemi mgirgin.
Askerlerin darbe yaptığında solcuları astıkları kadar var valla.
durun kavga etmeyin abiler...
benim kuzenim askeri doktordur , rütbeli ayrıca doç. falan...
annemler gata da teyzemle tedavi görüyorlar. kuzenimin annesi yani teyzem , hava soğuk olduğu için başını sıkıca örtüyor, yani klasik baş örtüsünün biraz dışına çıkıyor sanırım.. sonra kuzen gelip annesini öyle görünce basıyor fırçayı, çıkartıyor örtüyü, anne sen benim başımı belaya mı sokacaksın! diyor.. tabi bunu bana annem anlattı, bizzat şahit olmadım ama bana göre bu bir zorbalık... ne olursa olsun orası bir hastane ve insanlar içerde hür olmalı... bu "türban takıp üstüne güneş gözlüğü takan zihniyet" yüzünden , baş örtülü, sonuna kadar Atatürkçü annelerimiz zarar görmesin bence...
bence ordu da mgirigin in dediği gibi, bu hükümetler gelip geçtiğinde, ön yargısını kaldırıp, rahatça halkla bütünleşecektir... sancılı bir süreç... bizim şurada yaptığımız tartışmayı yapabilmeli bu kurumlar, yoksa hep kavga, hep ön yargı... olan bize oluyor...
Biir bilmece sorayım da hafiften muhabbetin içine gireyim..
Takarsınız birileri yakar takmazsınız kimbilir Allah yakar..
Bilin bakalım bu ne?
Lazut hoca sende ateşe körükle gidiyon valla.
Fujisever maalesef bunlar yaşanan olaylar.
Ammaaaaa........
Kİm ne derse desin dini hürriyetin en ileri düzeyde olduğu ülkede Allaha binlerce Şükür ki Türkiyedir. Bunun kıymatinide bilelim. MEseleye azıcıkta başka açılardan bakalım. Hangi İslam (Belki bu tabiri kullanmak bile sakıncalı mesela ırak suriye, fas tunus cezayir gibi ülkeler için en uygun tabir sanırım sosyalizm ,İran , Arabistan için dikta demek daha uygun) ülkesinde arkadaşlarınızla bir akşam toplanıp çay içip dini sohbet yapabilirsiniz. Hangisinde Olimpiyat gibi bir organizasyonu icra edebilirsiniz. Veya böyle organizasyonu icra edecek alt yapıyı hazırlayabilirsiniz. Birde böyle bakmalı ve belkide şükretmeliyiz.
İlgili olabilecek konular
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171710431 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
Gmail Dilini Türkçe Yapma Gmail Dil Değiştirme
22 Eki. 2024, 20:21 prodersler
09522 Eki. 2024, 20:21
prodersler -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu