biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Valla benim ailemde üst düzey subay da var.Askerliğimi de Diyarbakırda genel sekreter şöförü olarak yaptım.Hiç bu tarz bir zorbalıkla karşılaşmadım.Aksine 7. kolordunun nizamiyesinden tut askeri hastanesine kadar herkes başörtüsüyle girebiliyordu.

Askeriye'nin alerjisi siyasi simge olmuş örtünme biçimine.Bakın ''siyasi simge'' diyorum.Dastara,geleneksel örtünmeye vs. kesinlikle birşey demiyorlar.Siyasi simge tarzı takanlara başlarınızı açıp gireceksiniz gibi bir ''zorbalık'' da yapmıyorlar..Geleneksel biçimde bağlamalarını rica ediyorlar o kadar.

Ama mutlaka herşeyde olduğu gibi burada da yetkisini kötüye kullananlar hatta işi zorbalığa getirenler de olucaktır ama bu tarz bireysel ''zorbalıkları'' ordu'nun kurumsal yapısına bağlayamayız..

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:35 - İp: 85.***.**4.236
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

pazarbey alooooooooo... iyimisin birader kendindemisin sen

kafana saksımı düştü yoksa bir yetmişliği susuzmu içtin

Sana katıldığıma inanasım gelmedi kusura bakma

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:37 - İp: 88.***.**8.134
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Bu kadar yalan yanlış bilgi vermeseniz tartışmak niyetim yok. Hatta hala yok. Sadece söylediklerinin neresini düzelteceğimi şaşırıyorum.

ben de bunu düşünüyorum okyanus. yazdığın çoğu şeyin cevabını zaten önceki mesajlarımda vermişim, buna rağmen anlamamazlıkta inat, sırf bir partiyi beğenmediğin için (ben de bu partili olmadığımı söylememe rağmen) yapılanlara yanlış ta olsa destek çıkmak...

fujici güzelce açıklamış karşı olmasının nedenini:
"benim tartıştığım sadece iktidarın laiklik anlayışının içime sinmediği ve bu yüzden bu adamların her icraatına karşı olduğum... keşke gerçekten aydın , laik ve dini içine sindirebilmiş insanlar bu düzenlemeleri yapsa... "

Senden de böyle bir cevap beklerdim, yoksa birkaç fosilin dışında başka kimsenin doğru bulmadığı bir kararı savunmanı beklemezdim.

bu yüzden bu konuya yazasım da gelmiyor artık.

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:45 - İp: 84.***.**2.9
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aman mgirgin amma zorladın ha. BEnim dediğim onların tabiri ile malumun ilanıdır.
BAk bunu çok iddialı bir biçimde söylüyorum. türkiyede hiç ama hiç kimse başını siyasi bir simgiolarak bağlamıyor. Bunu düşünebilecek kadar aptal insanların Türkiyede önemli yerlerde bulunuyor olması gerçekten utanç verici.
Çarşaf gerici, türban siyasi simge... Peki neyin siyasi simgesi. Yeniçağ diye bir kanal var.ülkücülerin. Orada konserdeki kızların yarasında türban var. Ee onlar Erbakancımı, AKP limi, Milli görüşçümü. Ne kadar aptalca bir söylem.(Lafım sana değil m girgin öyle diyenlere)
Okyanıs abi bazı gerçekleride görmezden gelmemek lazım. Bu özgürlügün kıymetini bilmeli.

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:46 - İp: 88.***.**5.215
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Aaa gerçekten mi pazar abi..Tamam..Şimdi birazcık ta su serpelim..

Son söylediklerine ben de yürekten katılıyorum..Allahıma binlerce şükrolsun ki Türkiye Cumhuiryetinde yaşıyorum..

Rahat rahat fotoğraf çekebiliyorum..

Biraz sıkıntı çeksem de ibadetlerimi elverdiğince yerine getirebiliyorum..

Önüme seçenekler konuyor ve ben de bunlardan istediğimi seçtiğimi bildirebiliyor hatta onun beni yönetmesini sağlayabiliyorum..

Yani nokt nokta nokta....

Hiç bir zaman başka bir ülkeye heves etmedim..Bugün teknolojinin son haddini kullanan ABD ye ve batı ülkelerine bile..Sadece başka ülkelerdeki bazı hak ve hürriyetleri kendi ülkemde de görmek istedim.İstiyorum da..

Ve şunu da az çok tarih bilgimle rahatça söyleyebiliyorum ki asr-ı saadetten sonra İslamiyeti en iyi yaşayan ve yaşatan bizler olmuşuz..

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:54 - İp: 88.***.**2.4
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

''BAk bunu çok iddialı bir biçimde söylüyorum. türkiyede hiç ama hiç kimse başını siyasi bir simgiolarak bağlamıyor. Bunu düşünebilecek kadar aptal insanların Türkiyede önemli yerlerde bulunuyor olması gerçekten utanç verici. ''

Sanırım bu sözler başbakana gitti,velev ki demişti ya...
Dikkat ediniz pazarbey sizi de dinlemeye almasınlar

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:55 - İp: 78.***.**7.68
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili harmancı dinliyorlar zaten. Hatta her ay hakkımda düzenli olarak yukarıya bilgilerde gönderiyorlar.
Başkabaknın sözleri değil. BEnim sözlerim. Hoşuna gidecekse söyleyeyim başbakanı hiç sevmem. Oldumu.
Lazut hocam dediğim gibi . Bardaığın azıcıkta dolu tarafına bakmalıyız.
Şimdi dindar insanlara yapılan muamele için gülen veya bu despotların yanında olanlar bundan 30-40 sene önce aynı şeyin kendileri hakkında da yapıldığını unutmamalı. kominist avına çıkıldığını hatırlamalı.

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:03 - İp: 88.***.**5.215
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Şimdi siz bardağın dolu tarafı diyorsunuz,madem ki bardağın dolu tarafından bakacağız olaya o zaman problem nedir?

Bir yandan dini en iyi şekilde yaşayıp yaşatan ülke olduğumuzu söylerken diğer yandan eksik taraf türbanın kurumlar da takılamaması mıdır?

Eğer o ise sorun bence bu tamamen yaşanılan yerin kurallar bütününden müteşekkil olduğunu hatırlamamanın getirdiği bir sorundur.
Bakınız ben kravat takmaktan,takım elbise giymekten nefret ederim ama hergün giyerim,zira bu bir mecburiyettir.
Aslında iş bu kadar basit.

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:26 - İp: 78.***.**7.68
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

harmancı,

türban takmazsan ALLAH yakarmış.Yani senin dediğin kadar basit değil olay..

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:30 - İp: 85.***.**4.236
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

O zaman benim sözümün bittiği yer burasıdır...

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:44 - İp: 78.***.**7.68