Fotoğrafçılık Forumları
6. Türkçe Olimpiyatları
Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.
Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.
110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.
Olay şu :
TIKLA.. TIKLA TIKLA ÇEKİNME..
Cehaletemi yanarsın, yoksa ingiliz işgalinde yaşasaydık daha iyi olurdu diyenemi. Şeriatçılıkla emperyalizme uşaklık arasında gizli bir ilişki mi var.
Türban siyasi simge değil diyenlere ithaf ediyorum bu klibi.
#aysemerve' tarafından 11.06.2008 00:28:08 tarihinde düzenlendi.
#aysemerve' tarafından 11.06.2008 00:29:10 tarihinde düzenlendi.
sayn okyanus konuşan bayanın "ingiliz işkalinde yaşasaydık daha iyi olurdu" dediğini duymadım." ingilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı"dedi.
Şu anki ingiltereyle karşılaştırıldığında bunun yanlış bir cümle olduğunu söylemek ne kadar doğru olur varın siz düşünün.
nasıl duymak istiyorsanız o şekilde yazamassınız.aynı şekilde o kişininde hakkına girmiş sayılırsınız.
Ayrıca Türbanı hangi amaçla taktığını takan kişi bilr.
Siyasi bir simge diyerek genelleme yapamazsınız..
Türbanı siyasi simge yapanlar onu takan kızcağızlar olduğunu mu sanıyordunuz? Siz baştan beri türban siyasi simgedir diyanleri yanlış anlamışınız.Ya da yanlış anlatılmış.Onu siyasi simge yapanlar siyasi partilerin ta kendileridir.
Dün izledim bu programı.
Humeyniyi sevecek kadar tanıyıp da Atatürk'ü hiç tanımamak ne acı.
" ingilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı" veya "ingiliz işgali altında yaşasaydık daha iyiydi" ikisi arasında ne fark var hilalimu. Anlamı aynı.
Sende aynı zihniyeti savunuyorsun. İngilterenin durumuna bakarsakmış. Bence filistin in ırak ın durumuna bakarsan asıl anlarsın Türk olarak ingiliz işgali altında yaşasaydın ne olacağını.
"Şu anki ingiltereyle karşılaştırıldığında bunun yanlış bir cümle olduğunu söylemek ne kadar doğru olur varın siz düşünün. "
Bu sözünüze de diyecek birşey bulamıyorum. Memleket sizin kafanızdakilere kalacaksa çok vahim. Akıtılan milyonlarca şehidin kanına yazık. Onlar da bilirdi ingiliz sömürgesi olmayı. Milli hislerinizi kaybetmişsiniz siz. Kafalar sömürge olmuş bile çoktan.
#aysemerve' tarafından 11.06.2008 00:29:43 tarihinde düzenlendi.
nerden bulmuşlar bu yobazları? kesin bunun da kokusu çıkar pek yakında. fadime şahinlerde olduğu gibi. ve iddia ediyorum bunlar konu mankeni değilse ergenekonculardan bile azdır. tüm türbanlıları böyle göstermeye çalışmak ta gözünün dibindekini görmemektir.
aysemerve kardeşim yanlış anlıyorsun bak daha az evvel de yazdım.Elbette senin siyasi simge olsun diye başını örtmediğini biliyoruz.Bunu kullanan siyasiler var.İşte bu siyasiler o baş örtülerini simgeleştiriliyorlar.Anlatabildim mi?
Herkesi kendin gibi iyi niyetli düşünme.Ben kimilerinin cehalet ile KUR'AN-I KERİM'in türkçe mealini okumanın yanlış olduğunu söyleyenleri ve arapçasını okuyarak sevap kazanılacağını söyleyenleri de gördüm.Atatürk'e apaçık küfür edenleri de.Malesef onların sayısı gün güne de artıyor..
Bu topiği takip edipte Atatürk'ü dinsiz gibi görenlerin de olacağını düşünerek şunu da aktarayım.KUR'AN-I KERİM'in ilk defa Türkçe meali'nin yapılmasını emreden,yaptıran kişi ATATÜRK'tür.Daha evvel de az sayıda meal vardır ama halka hiç inmemiştir.
#mgirgin' tarafından 10.06.2008 23:30:55 tarihinde düzenlendi.
#aysemerve' tarafından 11.06.2008 00:41:17 tarihinde düzenlendi.
Kuran meali çok okudum. Daha doğrusu sık sık okurum sürekli. Bir de bu tartışmalarda sen müslümanmısın değilmisin diye sormak farz galiba.
İlgili olabilecek konular
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171708831 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
Gmail Dilini Türkçe Yapma Gmail Dil Değiştirme
22 Eki. 2024, 20:21 prodersler
08922 Eki. 2024, 20:21
prodersler -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu