biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanus istersen bu İngiliz Mandısı işene fazla girme. Zamanında Rahmetli Atatürk te savunmuş bunu.

Tarih: 11 Haziran 2008, 01:28 - İp: 88.***.**7.153
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ben sevmem mandayı.Birtek köyümüzün mandalarını severim. Eskiden bizim bu Göktürk köyü mandasıyla meşhurdu. Azmı manda kaymağı manda yoğurdu yedik azmı manda yuva yapmış türküsü söyledik.

Tarih: 11 Haziran 2008, 01:32 - İp: 88.***.**8.134
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben çok korkardım dombeylerden. Saldırırlardı herkeşe.

Tarih: 11 Haziran 2008, 01:33 - İp: 88.***.**7.153
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

birisi tarih dedi galiba [;D]
bi kerem o manda meselesi İngiliz değil ABD mandası meselesi (biz buna buffalo diyoruz kısaca ya da bizon)
neyse geyiğe sardırmayalım, pazarbeyin bahsettiği olay şudur, Sivas kongresi zamanında (1919) manda fikri kongrede oldukça uzun süre tartışılmış ve çoğu kişi tarafından da kabul görmüştür. "devletin dahili-harici istiklali ve tamamiyetini muhafaza etmek amacıyla, istila emeli beslemeyen bir ülkenin koruması" şeklinde bir karara varılmıştır. burada bahsedilen devlet işin ilerisinde anlıyoruz ki ABD. kongreden, böyle bir koruma için bahsi geçen devlete bir mektup yazılarak tetkik yapması için tüm yurda heyet gönderilmesi istenilmesi kararı çıkmıştır. ardından böyle bir mektup yazılmış ve ABD'ye gönderilmiştir, altında imzası olan 5 kişi; Mustafa Kemal(kongre başkanı), iki başkan vekili ve iki divan katibi. (bu mektubun nüshalarını başkan vekillerinin ve divan katiplerinin daha sonra yazdıkları hatıratları arasında bulabilirsiniz, hatta ABD de yayınlamış, oradan da bulunabilir. Harp Tarihi Arşivinde de vardır) sonrasında ABD'den Sivas'a bir heyet gelmiş ve Atatürk bu heyetin başındaki general ile görüşmüştür, Rauf Orbay da tercümanlığını yapmış. heyet daha sonra Erzurum'a geçip (hatta davul-zurna ile karşılanmış orda ) orada birkaç paşa ile görüşmüştür. daha sonra bu manda işi olmamış tabi, rafa kaldırımış, belki de sonsuza dek çöpe atılmış ama sonuç olarak böyle bir talep olmuş
ha, Atatürk mandacı mıydı? sonuca bakmak lazım burada(kurtuluş), tabi ki hayır. tarihi ve kişilerin kararlarını değerlendirirken içlerinde bulundukları ortamı göz ardı edemezsiniz.

Tarih: 11 Haziran 2008, 02:11 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

suya düşen yılana sarılmış diyosun yani..

Tarih: 11 Haziran 2008, 10:14 - İp: 88.***.**6.191
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Ata, samsuna çıkmadan önce vahdettin le görüşmüş ya... vahdettin de şey demiş ; ben devrim yapacam, bu mandacıların kellesini uçuracam, halifeliği kaldıracam, seçimleri getirip, kadınlara haklar tanıyacağım, laik bir anlayışta tüm insanların dinini birbirlerine zarar vermeyecek şekilde yaşamasını sağlayacağım falan filan demiş...

Ata da hadi oradan seksi, bırakmazlar sana bu vatanı.. ben ingiliz mandasını getireceğim, hilafeti ihya edip arapları sömürecem, türbanı icat edip halkı istediğim gibi yönlendireceğim, arap alfabesiyle gençleri köreltip, kendi padişahlığımı kuracağım demiş çekmiş kapıyı çıkmış... ha bir de dışarıda kendi kendine söylenirken, ülkenin tüm kurumlarını bu ingilizlere italyanlara fransızlara özelleşitirme adı altında satacağım, oğluma da gemicik alacağım dediği de bir kaç saray guleması tarafından zikredilmektadir....

kıh kıh kıh kıh
benim bile hayal gücümü uçurdunuz, ne diyeyim size

Tarih: 11 Haziran 2008, 17:19 - İp: 78.***.**2.88
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Haber karikatürü güzelmiş. Ama yanlış topiktesiniz arkadaşlar.

Tarih: 11 Haziran 2008, 18:41 - İp: 88.***.**1.159
denden
denden (üye)
İstanbul / Meraklı

herşeyi şerat diye nitlendirmeyin..

ağzınıza geleni söylemeyin...
tam bilmiyorsanız susun

Allah'ın dediklerine saygısızlık etmeyin..
açın okuyun..

İslam'ı tanıyın ..

1000 düşünün 1 konuşun...!

Tarih: 11 Haziran 2008, 18:49 - İp: 81.***.**7.145
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

#eraycanli' tarafından 11.06.2008 23:08:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2008, 23:08 - İp: 85.***.**4.32
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

terli terli su içmeyin
mısır yiyip soğuk taşa oturmayın
burnunuzu karıştırmayın
öpsün seni rokomet dayın..

Tarih: 12 Haziran 2008, 10:58 - İp: 88.***.**6.191