as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker teleskopu nasıl dslr makineye takıyosun ben anlamadım? adnan abi duymasında bana onerecegin makine ve lens nedir?

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:17 - İp: 85.***.**2.226
as
as (Üye)

Arkadaşlar bakıyorum topic te P/S dersleride başlamış.
Malcom aslında sorunun cevabını vermişler.P/S ta yapacağın iyileştirmeler lensinin ne kadar kaliteli bir görüntüyü sensörüne aktardığı ,sensörününde bu görüntüyü ne kadar kaliteli algıladığı ile doğrudan orantılı.
Her ikisinden birinde olabilecek kalite düşüklüğünü P/S ta düzeltme imkanı olmaz.Ayrıca P/S da yapacağın işlemlerin sonucu fotoğrafın orijinalinin kalitesiyle de doğrudan ilişkili olduğunu unutma.
Bu aynı zamanda şu anlamada gelir.P/S her bir piksel üzerinde düzletmeler yaparken makinenin piksel sayısının fazla olması fotoğrafın bu işlemleri daha rahat tolere etmesine imkan verir.
Senin cep telefonu fotoğrafına yapacağın müdahele çok sınırlı olacaktır.
Bir başka örnek te Kıvanç ın S9500 ile çekilmiş gemi fotoğrafı Vedat arkadaşımızın ne kadar uğraştığını bilmiyorum ama pek birşey değiştirmemiş.Fotoğraf hala kötü.
Sebeb en başta çekim kalitesi kötü de o yüzden.
Sanırım konuyu anlamışsındır.

Fakat R1 de bu gibi oynamalara zaten ihtiyacınız yok.
Çünkü R1 in lens ve sensör kalitesi bizleri tatmin edecek sonuçları veriyor.Şu alttaki fotoğrafın herhangi bir P/S müdahelesine ihtiyacı varmı sence.

Sony DSC-R1
R1 fan club.

#as' tarafyndan 20.07.2006 23:41:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:38 - İp: 85.***.**4.253
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent t-ring'ler var hangi kamerayi kullaniyorsan ona uyacak t-ring'den aliyorsun ve dslr body'sini teleskopa takiyorsun.. ve iste al sana, ornekteki gibi olursa 2000mm..
tabii ki duruma gore cok daha gelismis teleskop da takabilmek de mumkun..
...
adnan gercekten de fotograf guzelmis.. ben de deneyeyim damla fotografi cekmeyi hemen..

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:39 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)

İlker valla biz güzel bir kare yakalıyacağız diye sokaklarda saatlerce dolaşırken millet evinde ne fotoğraflar çekiyor.Ben ona yanıyorum.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:45 - İp: 85.***.**4.253
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

tesekurler arkadaslar biraz gec cevap yaziyorum kusura bakmayin kismetse yarin turkiyeye gelecegim izine 6 senedir ilk defa kivanc fotograflar uzerinde hic oynama yok zaten yapmayada zamanaim yok su aralar makinenin uzerindeki 18-55 le beraber kullaniyorum ama turkiyeden ucuza 70-300 apo sigma dusunuyorum umarim bulurum fotograflar jpeg ben ufalttim biraz bozuldu raw olarak cekmeyi deniyecegim belki renkler daha dolgun canli cikarlar

Tarih: 21 Temmuz 2006, 00:04 - İp: 83.***.**9.189
as
as (Üye)

Speed merhaba
Türkiye de sanırım Ankara ya geleceksin.Eğer fırsatını bulursan seni İzmir e de bekleriz.Eminim İzmir de yaşayan diğer arkadaşlarda seni burada yanlız bırakmazlar.Şartlar senin için uygun olduğu taktirde bu davetimiz aklında bulunsun tamammı.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 00:41 - İp: 85.***.**4.253
as
as (Üye)

Kıvanç merhaba

Kıvanç Sony Ericsson 880İ cep telefonunun fotoğraflarını görüp kendi makinanın çektikleri ile karşılaştırdığında ki üzüntün boşuna imiş.

Meğerse SonyEricsson 800İ nin fotoğrafları Canon 350D ve Canon 5D ile kıyasa değer bulunmuş.

Yani senin makinadan daha iyi fotoğraf çekmesi böyle bir test yapıldığına göre normal görünüyor.

İlker bunu görmesin.

O yüzden senin fazla üzülmene gerek yok.Bırak artık İlker düşünsün.

Karşılaştırmalı test sonuçlarını merak ediyorsan BURAYA bakabilirsin.800İ 5D yi geçememiş ama 350D ye kafa tutmuş ( Gerçi İlkerin bu testten kaçarı var.Çünkü 350D de kit lens kullanılmış). 800İ En azından bu iki makina ile tets etmeye ve karşılaştırma yapmaya değer bulunmuş.

Eee artık bu kozu İlker e karşı nasıl kullanacağına sen karar ver.

Ben topu sana attım gol atıp atamıyacağın tamamen sana bağlı. (Bu resmen boş kaleye penaltı gibi birşey )

Gazan mubarek olsun.

İlker sana da Allah kolaylık versin.Ayıkla şimdi Kıvanç ın pardon princin in taşını bakalım.

#as' tarafyndan 21.07.2006 01:13:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 01:06 - İp: 85.***.**4.253
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Davetin icin cok tesekur ederim AS ama bana cok uzak bir yer firsat bulursam internet kafelerden girerim artik oradan resim yuklerim

Tarih: 21 Temmuz 2006, 01:10 - İp: 83.***.**9.189
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

yalnız ohaaaaaaaa diyorum. ilker artık bir ay foruma ugramaz . canon un karizma sıfır. hadi 350d yi anladım da 5d ile kıyaslanması yuh yaniiiii 5D ustun gelmismis yaw istedigi kadar gelsin isminin bir telefonla anılması bile karizmasını cizdirmeye yeter valla.
adnan abi nasıl buldun ya? valla senden korkulur

Tarih: 21 Temmuz 2006, 01:44 - İp: 85.***.**2.226
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Adnan abi hakketen ya nerden buldun bu testi.
Şaka maka sony cep telefonu 350d den daha iyi fotoğraf çekmiş.Belki bazıları 350d daha iyi diyebilir ama malcom un dediği gibi canon da karizma çizilmiş.

Adnan abi 350d de senin söylediğin pahalı lens lerden olsa idi 350d 800i yi geçebilirmiydi.
5d acaba lens i ilemi 800i yi geçmiş.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 01:50 - İp: 85.***.**4.253