Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
ilker bence resimler gayet hos. R1 ile yarısabilecek duzeydeler
ilker resımler hıc de fena durmuyor, ama her cekılen resımın R1 ıle cekılmıs gıbı olması ıle ugrasmaktansa r1 almak daha mantıklı gıbı
Ama sen photosopta bır R1 plugını yazarsan ıste o zaman canon eos 350d alabılrız
Aslında belkı r1 ın de orjınal resımlerı boyledır photoshopta yapılan ıslerı r1 ıcınde otomatık olarak yapıyordur.
As merhaba bır sey soracagım. Sizlerden ogrendıgım kadar
s9500 olsun Fz30 olsun algılayıcalı 8-6mm cıvarı optıklerıde aslında bu yuzden 36*420 gıbı bır aralıkta calısıyor, tıpkı bızde(bakın R1 ı nasıl sahıplenmısız As sayesınde ) smart zoom ozellıgı gıbı 9optık zoom 3 megapıxel gıbı orda algılaycının tamımı degılde kucuk bır kısmı kullanılarak bu yapılıyor anladıgım kadar,
Soruma gelınce, bu uste bahsettıgım makıneler veya bunların benzerlerı 5 cm e kadar makro yapabılıyorlar, R1 ıse otomatık 35 cm manuel 20 cm galıba, acaba dusuk megapıxel degerlerınde R1ınde makro cekımlerı bu aralıklara ınebılırmı
Murat mümkün değil.Makul ol lütfen
Fotoğraf makinalarının belirli bir yaklaşma limiti vardır makro çekimlerde.Ve bu limit ister sen RAW çekim yap ister 2MP jpeg,değişmez.
Makro mesafesi makinanın kullandığı lens ile alakalıdır.Yani R1 3MP de olsaydı yine bu mesafeden netleme yapabilecekti.Ama şu varki herşey cm ile alakalı değil.R1,kendinden daha yakından çekim yapan birçok makinadan fazla ayrıntı sunabiliyor makro çekimlerde.Bu önemli bir şey.
İlker sana çok önemli birşey soracağım.350D ile kullanmak için EF24mm f/1.4L USM veya daha ucuzdur muhakkak ama EF 24mm f/2.8 lensleri nasıl?Ama başka bir lens kullanmazsan çok zorluk yaratır mı?
Yada o yukarıdakileri 5d ile kullanmak iyi olacaktır.Sen bana 350D ye göre olan,
EF 14mm f/2.8L USM,EF 20mm f/2.8 USM lenslerinin fiyatlarını verirmisin?Nasıl bir kalite sunar bu lensler?
R1 performansını yakalarlar mı?
Benide bu topiğe müptela ettiniz. Seviyeli ve bilgilendirici mesajlar akıyor
Bazı bilgileri kafamda harmanlıyorum bazı çıkartımlar yapıyorum ve netleştirmek için soruyorum:
Sanırım R1 imajlarının güzel görünmesinin sebebi
Lens + Yazılımı + titreşim önleyici (IS idi sanırım)
Peki bu IS makinedemi yoksa objektiftemi.. sanki bazı yerlerde yada genel objektif bilgileri veren sayfalarda bazı objektiflerin böyle bir özelliğini okudum gibi.. Eğer böyle birşey sözkonusu ise 9500'ü IS li bir objektif ile kullanmak mümkün olurmu
Bazı tecrübelerimden sonra alacağım makinede IS olmasını şart gördüm.
ilker h5 önerin artık iyice aklıma yatmaya başladı.. ama IS vardır umarım.video çekim olayını bir türlü es geçemiyorum. yoksa kesin R1 olur kararım. Poşotop erbabı olarak (çokta mütevaziyimdir bu konuda) bir R1 plug-in yada actionu yaparım sanırım
Rokomet R1 de titreşim önleme yok. R1 fotolarının üstünlüğü slr lerde kullanılanlar gibi büyük bir sensöre ve kaliteli bir lense sahip olmasından kaynaklanıyor.
Merhaba arkadaşlar
Rokomet P/S plug-in için çalışmalarını bekliyoruz.Değerler konusunda bilgi paylaşımında bulunabiliriz.Bana özelden mesaj atıp mail adresini paylaşabilirsin.Bu konuda bilgi alış verişi sanırım faydalı olur.
Murat söylediğin gibi düşük pikselde daha fazla yakınlaşma olayını denemedim.Ama bana olabilecek gibi görünmüyor.Sebeb ise lens lerin netleme yapacakları minumum mesafe dizayn ve üretim aşamasında tesbit edilir.Daha sonra bunu makinanın kullanım özellikleri ile değiştirmek mümkün değil gibi.
selam ahali..
bittiniz siz r1'ciler..
o fotograflarda 70-200'u kullanmistim; lensin zaten kalitesi yuksek oldugundan, mukemmel kontrasti verebiliyor ve photoshop'da oynamak kolaylasiyor..
ama.. amma.. 18-55'in fotograflarini bicak altina yatirmanin zamani geldi..
30 pound'luk lens ile bakalim ayni canliligi ne kadar yakalayabilecegiz..
...
murat yine cok makul bir soru sormussun..
tabii ki.. ustelik megapixel degerini de dusurmene gerek yok.. close-up lensleri bu isler icin varlar.. dslr kullaniyor olsaydin, extension tube (kivanc, extension tube, lensle body arasina geliyor.. ve lensin arka elementinin sensore olan uzakligi arttigindan, lens cok daha yakindan fokus yapabiliyor.. sormadan soyleyeyim dedim..) de kullanabilirdin, ama r1 almak istiyorsun birsey yapamam..
yapman gereken cok basit, 67mm (r1'in filtre buyuklugu 67mm degil mi? ) macro seti alacaksin.. genellikle +1, +2, +4 ve +10 gibi kuvvetlerde 4 filtre oluyor paketin icinde.. +10 filtresini takarsan birkac santimetreden fokus yapabilirsin.. ne kadar buyutebilecegini dusun artik lensin..
......
kivanc sen adami oldurursun.. yok sana fiyat miyat.. verdim adresleri, bul kendin..
kivanc, 24mm f/1.4 L lensinin tek basina fiyati 2 tane r1 fiyati.. uzerine bir tane 3 tane r1 fiyatli canon 5d'yi kullanirsan, toplam 5 r1 fiyatli set elde edesin (ki ormanda 10 r1 kuvvetinde derler..) izin ver olsun yani..
(bak yine soylettin fiyatini bana.. )
kivanc 350d'nin uzerine L lensi takarsan, r1'in performansini gecersin.. bunun amasi mamasi yok..
......................
vedat sen ne yaptin oyle.. butun makinelerin ozellikleri falan birbirine girmis..
s9500 ile lens kullanamazsin, cunku s9500 bir kompact makine.. yani lens makineden ayrilmaz.. lensi cikarip degistirebilme istiyorsan dslr almalisin..
sony h5'de IS var..(asil isimi AS sony'de.. canon IS isimini kullaniyor..)
r1'de bir lens var, o da olmasa ne yapardi r1'ciler bilemiyorum..
vedat, hazirlayacagin action herkeslere verelim.. herkes r1 gibi fotograflara kavussun.. [>:D
dtcan az yukarıdaki mesajımı yazdıktan sonra bilmiyorum kaç mesaj okudum ama ilkerin yazdığı bir mesajdan anladığım kadarıyla
IS : objektifte bulunan titreşim önleyici sistem
AS : Body de bulunan titreşim önleyici sistem
AS yani antishake 'in R1 de bulunduğunu sanıyordum.
Senin mesajından sonra bir iki sitede R1 in teknik özelliklerini özellikle inceledim ama böyle bir özellik/tabir göremedim
yalnızca şu yazılmış
"Titreşimden kaynaklanan bulanıklığı önlemek için yüksek ISO değeri ISO3600" gibi birşey yazmışlar R1 için..
sanırım daha teknik açıklamayı ilker yapacaktır..
AS istemiş olduğun özel mesajı bir kaç denemede gönderebildim.. umarım "Gelen kutusu" na ulaşabilirsin.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315714 Şub. 2021, 16:41
mete007 -