as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent, evet raw formatinda cekip oyna bilgisayarda.. cunku raw formatindaki derinlik cok daha fazla.. jpeg'ler 8 bit'tir.. oysaki raw'lar 12 bit derinliktedir.. dolayisiyla cok beyaz veya koyu alanlardaki bilgileri saklayabilirsin raw ile..

raw fotograf ham fotograf anlamina geliyor bulent.. kamera, fotografi aliyor ve sana direk veriyor.. uzerinde hicbir oynama yapmadan..
raw'i isleme asamasinda, photoshop'da 16bit tiff'e cevirme sansin var.. kayipsiz bir formattir tiff, raw gibi.. istedigin gibi sephia gibi effectleri ekleyip cikartirsin, save yaparsin kayip olmaz..

.............................

speed fotograflarin cok guzeller..

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:14 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

_speed_ bende aynı fikirdeyim.Tebrikler
Alt fotoğraftaki tavus kuşu üzerinde bir oynama yaptın mı?
Kafası üzerindeki lacivert renk tonu harika,ama sanki gerçek olamayacak kadar.
Photoshop ile oynama yaptın mı?
Bu arada makinan Nikon D50 miydi?

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:22 - İp: 85.***.**0.108
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

_speed_ ellerine sağlık güzel fotograflar...
N50 gerçekten iyi iş çıkarmış

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:48 - İp: 85.***.**3.86
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Lens kit lens mi?

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:53 - İp: 85.***.**3.86
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ya arkadaslar bana tam keskin degilmis gibi geldi ben mi yanılıyorum? yoksa dun ilkerin o 1 r1 parası dedigi lenslerle cektigi fotoların etkisi mi var acaba?
ilker o fotografları gostermeyecektin bana, dagıttın beni ben zoom lenslerin bozulmalara yol actıgını dusundugumden sogumustum zoom olayından. sen oylesine keskin fotograflar yollamıssınki dagıldım.
hadi R1 daha iyi de de krizim gecsin

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:26 - İp: 85.***.**8.198
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

R1 daha kötü R1 daha kötü
Krize gir krize gir belkim makinayı kızgınlıkla bana yada İlker'e yollarsın.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:33 - İp: 85.***.**0.108
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Beyler size bir güzellik yapacağım.Hadi yine iyisiniz.Makinam ile iso 1600 ile 30 sn pozlama yapacağım ve birkaç fotoğraf çekip bu siteye yükleyeceğim.Bakalım 1Ds Mark 2 ile rekabet edebilecek mi?

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:35 - İp: 85.***.**0.108
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

adnan abi nerdesinnnnnn? su sony fun club dan bikac fotograf yuklede sunlar sussun. bir daha fotograf yollayacak halleri kalmasın. hele ilker o lensi cope atsın ya da durbun niyetine kullansın.
keramet zoom da olmus olsaydı herkes teleskop alırdı

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:53 - İp: 85.***.**8.198
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent saka yapiyor olmalisin..

sana bir fotograf gosterecegim sanirim ne demek istedigimi kolaylikla anlayacaksin..

oncelikle belirteyim ki, fotografda kullanilan lensin fiyati 8 ila 9 tane r1 gucunde..
lense, 1.4x teleconverter eklenmis.. kalitenin ne kadar dusecegini tahmin edersiniz sanirim..
fotograf f/11'da iso 400 ve 460mm'de cekilmis.. (r1 hesabi 690mm oluyor..)
lens nikon 200-400mm f/4.. makine ise nikon d2h..

http://www.pbase.com/rbfresno/image/46590098&exif=Y

....
ama tabii ki ille de 8-9 r1 ucreti odemeye gerek yok arkadaslar.. mesela bir r1 ucretine (biraz daha yuksek..) bir tane sigma 50-500mm gibi bir objektif de alabilirsiniz..

iste ornek;
http://www.pbase.com/image/50413059

.....

dslr kullanmanin bir diger avantaji da http://www.telescope.com/shopping/product/detailmain.jsp?itemID=370&itemType=PRODUCT&RS=1&keyword=spotting+scope adresindeki teleskop gibi bir urunu dslr'iniz ile kullanabilmeniz.. dikkatinizi cekiyorsa teleskop f/12.7'de 1300mm fokal uzunluga cikiyor.. yani 350d gibi bir sensorun uzerine taktiginizda 2080mm'ye denk gelir..
ne ay fotograflari cekerdin ama bulent..

fiyat mi? 280 dolarcik..

sana dslr almak artik sart oldu valla bulent..

#dadanagast' tarafyndan 20.07.2006 23:09:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:07 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba arkadaşlar.
Bakıyorum İlker sizin aklınızı L serisi lens le çelmeye çalışıyor.
Uymayın siz ona.O lensler bizi aşar.
Zaten sadece bir lens e R1 den fazla para verme imkanı olanların DSLR alması tabii ki daha doğru.Sonuçta bu bütçe ve makinadan ne beklediğiniz ile ilgili bir konu.

Size fan dan bir fotoğraf yükliyeyimde bir bakın bakalım.Millet buzlu camın üstüne su damlatıp fotoğraf çekiyor.Hemde gayet başarılı.

Sony DSC-R1
R1 fan club

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:15 - İp: 85.***.**4.253