Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
murat extension tubes de optik zoom'u buyutmez.. extension tubes de daha yakindan fokus yapabilmeni saglar.. ama onlarda herhangi bir optik yoktur, sadece lens ile sensor arasindaki mesafeyi arttirir ve lens daha yakin mesafeye fokus yapabilmeye baslar.. ve dolayisiyla close-up lensi gibi buyutme orani artar..
r1 tekrar hakkettiği yere kavuşmuş.. var mıdır arkadaşlar forumda bu kadar merak edilen bir baska makina
ya bu close up lenslerin fiyatları ne kadar?
Yıne rezıl olduk dıyorsun .
As bır sorum olacak 35 cm den sonrası ıcın mauel fokus yapılabılır dıyordun. Bu ısı ben bır turlu beceremedım.
Bırde 35 cm ısı lensden olan mesafemı yoksa makıne uzerınde WB nın ustunde ustu cızık bır sıfır var ordan ıtıbarenmı gecerlı.
Murat sana daha önce verdiğim link tede görmüştün R1 manuel focus kullanıldığında 22-24 cm. civarı bir mesafeden focuslayabiliyor.Close-up lens ile bu mesafe sanırım 16cm. civarına kadar düşer.Ayrıca bu lens in mercek fazifesi görmesinden dolayı görüntü daha büyür.Sende böylece daha fazla detay çekmiş olursun.
Diğer söylediğin şeyi anlıyamadım.
Bülent Close-up lensleri tüm Sony bayileri siparişle getirtebiliyor.Fiyatını da Can satın aldığı için daha doğru verir.
As
Makınenın manuelınde base point of distance mark denen bır nokta war.
guıde sayfa 49 da(sende varmı bılmıyorum) T side w side ıcın focus mesafesı verılmıss ama sankı bu degerler ıcın cızme uzaklık noktası lensden degılde makıne uzerındekı bu noktadanmıs gıbı geldı bana sormak ıstedıgım buydu.
Murat manuel şuan yanımda olmadığı için bakamıyorum.Sen deki manuel ingilizce'mi.
Can birazdan gelir ve o kitapçıktan bakar ondaki manuel türkçe idi.
ne zor acılır olmuş bu topik.eskidi artık eskidiii. ben kendimi diğer topiklere bırakayım
Gantry Bülent R1 in 3. bölümünüde açmaya niyetli galiba.
sanırım ne koparabilirsem kardır diye düşünüp seni forumda tutuyor. bende olsam aynı taktiği kullanırdım.
Herkese selamlar.
Murat 1 taşla 2 kuş vuramazsın. Close up lensi taktığında öyle dediğin gibi 20 mt den fokuslayamazsın artı herşey flu görünür. Boşuna teleconverterlar yok. Hepsinin yaptığı şey ayrı. Close up lens aslında bildiğin mercek. Piyasada farklı dioptri de lensler var. +1 +2 +4 gibi. Sonyninki yaklaşık +3 denk geliyor gibi. Sonynin close up lensi hem daha ykınlaşmanı sağlıyor vede görüntüyü büyütüyor. Büyüme sadece yakınlaşmadan kaynaklı büyüme değil. Fokus mesafeleri lensin önünden değil sensörden uzaklığıdır. Yani R1 sensöründen 35 cm uzakta objeye odaklanabilir.
Sonynin closeup lensi tam emin olmamakla beraber 120euro civarı olabilir. Bende ayrıca hamanın +1 +2 +4 seti var..Set olduğunda bunları üstüste takabiliyorsun. Büyütme değerleri artıyor. Tabiki kalite kaybıyla beraber.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315714 Şub. 2021, 16:41
mete007 -