as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Murat analı babalı büyüsün.
Camı gözlük camlarında kullanılan bezlerle silebilirsin.

Tarih: 9 Kasım 2006, 15:47 - İp: 81.***.**2.162
as
as (Üye)

Murat analı babalı büyüsün. Seni tebrik ederim.

Murat Can da söylemiş Uv filtreni gözlük camlarını sildiğimiz bezlerle silebilirsin.

Tarih: 9 Kasım 2006, 23:10 - İp: 85.***.**8.237
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

As, dtcan selam

ılk R1 resmını buraya yukleyemedıgım ıcın galerıye koydum.Yorumlarınızı sabırsızlıkla beklıyorum.

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=108884

Tarih: 11 Kasım 2006, 22:27 - İp: 88.***.**9.136
as
as (Üye)

Murat galerideki fotoğrafın gayet güzel Allah bağışlasın.
Ben o taraflara pek uğramadığım için ancak sen söyleyince gidip baktım.

Murat buraya fotoğraf yükleme işini sana tekrar anlatayım.
fotoğraflarını önce bilgisayarında 900 piksel civarına düşür.Sonrada küçülttüğün fotoğrafı http://imageshack.us/
adresine yükle.Yükleme bittiğinde site sana bir takım adresler verecek.O adreslerin içinden en alt satırdaki adresi kopyalayıp bu topicte mesaj yazdığın pencerenin üstünde yer alan en sağdaki manzara resmini tıkladığında açılan yeni pencereye yapıştır.
Daha sonrada gönder dediğinde fotoğrafın buraya yüklenir.

Tarih: 12 Kasım 2006, 19:21 - İp: 81.***.**5.230
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

R1'e yeniden aşık olmak

Arkadaşlar, ne zamandır aranızda yokum ama sohbet hiç gevşemeden devam etmiş...

Bu hafta başı kardeşim Hollanda'dan ziyaretimize geldi. Kendisi bir kaç ay önce Bir Sony A100 almıştı... Tabi gelir gelmez makineler çantalardan çıktı ve ikimizin de gözü diğerinin makinesinde kaldı!

Dün gece makineleri değiştik Ben R1'i ona oda 18-70 + 70-300 lensli A100'ü bana verdi. Hatta "alan veren gavur olsun!" bile dedik...

Ve ben bugün galiba gavur oldum arkadaşlar.... Burada Baraj gölü kenarında bir yürüyüş-fotoğraf gezisi ve sucuk-ekmek olayına girdik. Ben hemen A100'le her türlü ayarda gördüğüm herşeyi çekmeye başladım... keza kardeşimde R1'i! ile...
ama yolunda gitmeyen bişiler vardı R1 yine kalitesini konuştururken bu A100 Yine yakın bir arkadaşımın 350Dsine yakın sonuçlar veriyordu ve ben bunun LCD ekrandan kaynaklandığını varsayıyordum. Hele birda Akarsu kenarında bir uzun pozlama deneyimiz vardı ki ben iki büklüm olmaktan bir şey çekemedim ve R1'deki LCD ekranın nasıl bir nimet olduğunu enine boyuna kavradım.

Yaklaşık bir saat önce fotoğrafları bilgisayara attık ve tek tek inceledik. Benim ağzımdan çıkan ilk laf ise şu oldu "Ben R1'imi geri istiyorum!!!" Kardeşim ise Abi o zaman ben döner dönmez Alpha yı satıp R1 alacam demektir.

anladımki eğer gerçekten iyi lenslere tonlarca para dökmeyeceksem yeryüzünde R1 gibi bir fotoğraf makinesi yok! az önce makinemi geri almanın huzuruyla sevdim, okşadım ve temizledim....

çok seviyorum R1'i çok

Tarih: 12 Kasım 2006, 19:57 - İp: 85.***.**3.77
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat sonucta kit lensleri ile a100, r1'in kalitesine yaklasamaz.. valla senin yerinde olsaydim vermezdim geriye a100'u ama, sonucta sen de haklisin, ekrana bakildiginda r1'in fotograflari cok daha iyi gorunuyor..

Tarih: 12 Kasım 2006, 20:11 - İp: 86.***.**0.120
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

dostum ne yazıkki uzun süre iyi bir lens alamaycağım... kit lens de direk fotoğraftan soğuttu beni diyebilirim.

Tarih: 12 Kasım 2006, 20:25 - İp: 85.***.**3.77
as
as (Üye)

İlker sen cazalısın. Kaç gündür nerelerdesin.Mail kutuna da bir bakarmısın.Yoksa mektup mu yazayım.

Muratsen sen hele hepten cezalısın.Kardeşim insan aylarca siteye bir sefer bile girip bir ben buradayım ,sağlığım falan iyi demezmi.
Artık burayı ihmal etme.

Tarih: 12 Kasım 2006, 20:41 - İp: 81.***.**5.230
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Murat hoşgeldin.Bizim,senin gibi her iki makinayı da kullanıp,tarafsız görüş bildirecek değerli arkadaşlara ihtiyacımız var.Tıpkı Sen ve Adnan abi gibi...

A100'ün bu kadar kötü sonuç verdiğini bilmiyordum.

Peki Murat,70-300mm lensin sonuçlarıda mı kötüydü?
Bu lens için R1'e yakın kalite sunduğunu söylüyorlardı.

Adnan abi bu sayfadaki flaşlı 2 çekimden birisinde ışık direkt diğerinde ise homojen bir şekilde geliyor.Peki hangisi başarılı bu fotoğraflardan?Ben pek anlayamadım.

Alttakine yumuşak ışık gelmiş gibi.Bu avantaj mı?

Üstteki fotoğraf daha başarılı geldi bana,alttakine göre güçlü ışığın tek dezavantajı beyaz çiçeğin ışık patlaması sebebiyle üzerindeki küçük yaprak ayrıntılarının gözle seçilememesi gibi duruyor.Fakat bu ışık yaprakları yeteri kadar aydınlattığı için,renkler daha bir canlı duruyor.Galiba kullanım amacına göre avantaj yada değil.

Ben şahsen bu difuser'ı insan yüzünü çekeceğim zamanlarda kullanırdım.Yumuşak ışık portre çekimlere uygun olurdu.

Tarih: 13 Kasım 2006, 08:56 - İp: 81.***.**1.160
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Osmanlı raw çektiklerimi sonradan bir hayli düzeltebildim aslında... 70-300 lens 350D ile kullanma fırsatı bulduğum Sigmanın 70-300'üne göre çok daha iyi ama R1 lensi ile kıyaslanamaz...

Bide benim gibi tembel fotocuysan vizörden bakmak bazı alçak fotoğraflarda eziyet halinde geliyor. R1 üstte duran LCD si yaprak-böcek-mantar, vb. çekerken çok büyük bir rahatlık sağlıyor.

Elbette A100'ün +ları var... bi kere kit lensleri Canon'unkilerden kat kat daha iyi... R1 kullanmamış olsaydım severdim aslında...

Tarih: 13 Kasım 2006, 12:07 - İp: 85.***.**8.70