Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Sony R1'in Ingilizce/Turkce kullanım kılavuzunu ındirebilecegim bir yer var mı acaba ??
Buldum
http://media.onecall.com/Image_Products/Sony/DSCR1Manual.pdf
Acıklamaların ıcın tesekkurler Dtcan.Bır tasla zaten ıkı kuc vurulmazdı da zaten.
Sony nın close up lensını kullandıgında tek basına resımde bır bozulma olmuyor dımı.. dioptri nedır kı sony nınkı +3 demıssın.
Murat close-up lensler kullanıldığında fotoğrafa az veya çok bir etki yapar.Lens ne kadar kaliteli ise bu bozulma da o kadar az olur.Sony nin kendi Close-up lensi Can nın daha önce buraya yüklediği fotoğrafları düşünürsek çok iyi kalite.
Murat selam;
Adnanın dediği gibi sonynin close up lensi kaliteli. Fotodaki kalite kaybı çok fazla değil. +3 ü ise büyütmesinin hamanın +2 ile +4 ünün arasında bir değerde olduğu için söyledim. Sitelerde lensin büyütmesi ile ilgili bir değer bulamadım çünki. Kit halindeki lenslerinde kendilerince de bazı avantajları var. Üstüste takılarak büyütme oranı arttırılabiliyor. Tabiki böyle bir uygulama yaptığında fotoda merkez dışında kenearlara doğru bozulmalarda artıyor. Tercih senin.
Dtcan ve AS acıklamalarınız ıcın tesekkurler.
Murat makinan dan memnunmusun.Henüz burada fotoğraflarını göremedik.
slm as size bir sorum olacak bende ri in flaşı var hvl f32x
bu flaşda difuser kullanmamın bir kayde deger faydası olurmu?
Erhan difuser kullanmanın faydası olacağını düşünüyorum.Senin flaşı kullandığın geniş iç mekan ürün çekimlerinde ışığın homojen dağılması çok önemli.Geniş iç mekan çekimlerine örnek olacak bir fotoğraf bulamadım ama difuser kullanılmış bir fotoğraf ile kullanılmamış bir fotoğraf arasında belirgin farkları gösterecek iki fotoğrafı aşağıya yükledim.
Fotoğraflar R1 ile çekilmiş.
Selam As
Ben R1 ın hakkını senın gıbı henuz veremedıgım ve ılkerın dılıne dusmek ıstemedıgım ıcın R1 fotolarını yuklemıyorum
Bu arada benım (6 gunluk bugun ıtıbarıyle) ıkıncı kızım oldugundan onunla ugrasıyorum, onun resımlerını cekıyorum sımdılık. Guzel resımler var kadraj olarak ama henuz makıneye tam hakım degılım cogu seyı deneyerek yapıyorum.
As daha oncede bahsetmıstım lensı korumak ıcın sıgma fılıtre almıstım. Bu fılıtrenın uzerı kırlenmıs bunu neyle sılmelıyım.
Daha oncede sormustum sızde cevap vermıstınız ama not almadıgım ıcın unuttum
Buraya nasıl resım yukluyorduk aksam bır ıkı tane yukleyeyım barı
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
233629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0113327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1215819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0294125 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1317614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -