as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
as
as (Üye)

Murat çekimini 120mm. deyken yaptığında obje hem 5X oranında sana yaklaşmış olacak.Close-up lens ise objeyi daha büyüterek daha daha detaylı ve büyük görüntü almana yardımcı olacak.Bu lens ten Can da olduğu için sana 120mm. ve + Close-up lensli fotoğrafları karşılaştırman için örnek çekim yükleyebilir.

Tarih: 31 Ekim 2006, 20:35 - İp: 85.***.**4.124
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat ya benim yazdiklarimi okumadi ya da benim soylediklerimi takmiyor..

Tarih: 31 Ekim 2006, 21:53 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)

İlker eline close-up lens almıyan bir insanın o lensin fotoğrafa nasıl bir etki yapabileceğini anlaması zor.Murat a yazdıklarımız önüne görsel örnek fotoğraf koyamadan hep havada asılı kalacak.O yüzden Can'ı burada devreye sokmak lazım.Bu lens ten onda olduğu için karşılaştırmalı olarak çekip buraya yükleyeceği bir kaç fotoğraf konuyu daha iyi anlatacaktır.

Tarih: 31 Ekim 2006, 22:54 - İp: 85.***.**4.124
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

can hadi hocam soz sende..

Tarih: 31 Ekim 2006, 23:16 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)

İlker şöyle yazacaktın.
Can hadi hocam foto sende.

Tarih: 31 Ekim 2006, 23:51 - İp: 85.***.**4.124
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogru.. foto da soz de can'da..

Tarih: 31 Ekim 2006, 23:57 - İp: 86.***.**0.120
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Yettim arkadaşlar. Biblonun kafası yaklaşık 2,5 cm. İki fotoda autofokus 120mmde çekildi. Oda ışığı yetersiz olduğundan flaş kullandım. Lensli fotoda lensin gölgesi var. Ama lensin büyütme etkisi açısından fikir vermeye yeterli olur sanırım. Lens fokus mesafesini kısaltıyor.
Focuslanabilen en yakın mesafeden çekildi.

Lenssiz 120mmde

Lensli 120mm de

#dtcan' tarafyndan 01.11.2006 00:59:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Kasım 2006, 00:55 - İp: 88.***.**6.113
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba ben geldim.
profosyonel fotoğraf makinesi ve aparatları inceleyicisiyim. çekirdekten yetiştim 2 ayımı aldı. şu anki hobilerim e-bay'de sony r1 incelemek, aynı zamanda R1 aparatlarını tabiki, google'da sony r1 aramak, sürekli karşılaştırmak..., fotonette yazdığım bir topiği bi daha bulamıyorum, o yüzden arkamdan saydırsanız belki haberim bile olmayabilir... iki gün içinde eğer cevap yazmadıysam ya ben kayboldum ya topik kayboldu demektir. Sayın dadanagast'ın tavsiyeleriyle bu topiğe dadanmış bulunmaktayım. Vakit kaybetmeden sorularıma geçeyim:

-Ev içi çekimlerde tripod kullanılmışmıdır?
-İkinci sorum, Sony r1 fotoğrafları sonradan boyuyor gibi, daha doğrusu boyayıp atmış gibi.. köşelerde keskinlik azalmaları var, renklerde geçişler çok yumuşak, yanılıyor muyum?

topiği kaybetmezsem sorularım devam edecek.. Herkese iyi akşamlar...

Tarih: 1 Kasım 2006, 01:10 - İp: 84.***.**3.209
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Phaon;
Tripot kullanılmadı. Odaışığı yetersizdi flaş kullanıldı o nedenle. İlk fotodaki kenarlardaki netsizlik net alan derinliğinden. Objeye tam dik çekmedim. Biraz açılı çektim. Dikkat edersen fotonun alt kısımlarındaki kumaşta net. Kumaşın o kısmı ile biblonun kafasının lense olan uzaklıkları aynı çünkü benim çektiğim açıdan. Net alan derinliği çok az olduğundan dikkat edersen fotonun üst kımı ve biblonun ayakları net değil.
Bakalım yanıt alabilecekmiyim kaybolmazsan.

Tarih: 1 Kasım 2006, 01:27 - İp: 88.***.**6.113
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Selam
Ilker soyledıklerını takıyorumda 33 yasından sonra anlamak zorlasıyor . Dtcan,As tesekkurler olayı anlamıs oldum boylece.Bır sey sormak ıstıyorum, makro cekımlerde f degerı ne olmalı daha mı buyuk dahamı kucuk. Aslına bakarsanız benım bır fotograf kursuna acıl olarak gıtmem gereklı gıbı

Tarih: 1 Kasım 2006, 11:04 - İp: 212.***.**3.10