Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
yaklasik olarak 35/25 kati kadar gorebilmen gerekiyor murat.. yani 1.4 kati.. ama can olcebilirim diyor, bir bakalim ne kadar oluyormus diye..
anlami yok diyemezsin, cunku anlami var.. sonucta fokus yapabilcegin mesafe kisaliyor ama sen hala daha 120mm ile bakmaya devam ediyorsun..
elinde bir gazete varsa masanin uzerine koyup, basini 10 santimetre geriye-ileriye alarak gazetenin uzerindeki bir yaziya bak, ne kadar buyuyor yazi diye.. 10 mp'lik fotografin uzerinde oldugu zaman, ayrinti cok daha fazla belirginlesecek.. bence deger..
Dtcan selam
Bende R1 tayfasına katıldım. Kodak dx 4530 dan sonra bu makıne basımı dondurdu desem yalan olmaz. Yanlıs algılamadıysam bu lensı kullanarak kelebege 3-4 cm yaklasıp foto cekebılıyoruz yanı.Dogrumu anlamısım.
R1 ı alırken bırde tripod aldım(50ytl) valon marka ama bana cok ıyı gıbı bır sey gelmedı. Bu adrese resmı var http://hemalhemsat.msn.com.tr/main/auctiondetail/1216432.php
tripodun aynısı markası valon. Bununla ıdare edebılırmıyım sızce
Bugun satıcı ıle konustum Slik Pro 500 DX onerdıler(http://www.arasfoto.com/urun.asp?id=677 ). Bu nasıl bır tripod dur bılgısı olan varmı.
Murat selam.
Diğer R1 topiğine yeni makinanın hayırlı olması temennisini buraya da yazayım.Makinanı güle güle kullan.
R1 in macro çekimlerinin bulunduğu özellikle cetvel çekiminin bulunduğu bir linki vereyim oradan kendin inceliyebilirsin.
Bu linkte geniş açıda macro,zoom da macro 35 cm. den 24 cm. den ve 22 cm.den çekilmiş macrolar var.Ancak söylediğin Close-up lens in örnek çekimi yok.
Fakat daha önce Can buraya daha doğrusu diğer R1 topiğine bahsettiğin Close-up lens le yapılmış örnek çekimler yüklemişti.Orada gördüğümüz bu lensin çok kaliteli olduğu ve iyi sonuçlar verdiği idi.
Sana bahsettiğim link BURADA
Selam As
Ben halen anlıyamadım. Sımdı kompact makınerde macro 5 cm dıyor mesela orda cısme 5 cm yaklasabılıyoruz. Bu lensı alırsak makıneyı 5 cm e kadar cısme yaklastırabılecekmıyız.Yoksa yıne 35 cm den mı resım cekecegız.
Murat soruna ben cevap vermeye çalışayım. Lensi taktığında fokus nesafen 5cm e düşmez. Yalnız kadraja objeyi daha büyük yerleştirebilirsin. Objeye o kadar yaklaşmanında pek espirisi yok zaten. O kadar yaklaşıldığında obje üzerine gölgeler düşer ve ışık sorunları yaşamaya başlarsın. Makro demek dibinden çekebilmek değil zaten. Eksiklerimi Adnan tamamlayacaktır.
Selam
Bır seyler anlamaya basladım . O zaman soyle bır sey sorsam , 35 cmden (24 mm deyken lens) bır cısmı cekıyorsunuz mesela. Cısımde resmın ıcındekı alanın 20 de bırını kaplıyor. Bu lensı alıp takınsa ve yıne 35cmde(24mm deyken lens) o zaman cısım resmın ıcınde kac bırım alan kaplıyacak.
Murat bu 500milyarlık soru gibi olmuş. Sony nin lensi senin hesabına göre %20 alanı kaplayan objeyi sanırım %50 lik bir hale getirir.
gercekten de 500 milyarlik soru olmus..
murat neden 24mm ile cekim yapiyorsun 35 santimetre uzakliktan macro icin?.. ayrica close-up lens'in esprisi, takinca, yine 35 santimetre uzakliktan cisimlerin ne kadar buyuk gorunecegi degildir.. close-up lensi, daha yakindan fokus yapabilmene yarar.. close-up filtresiz makinen 35 santimetreden fokus yapabilir, ama close-up filtreyi takinca 25 santimetreden makinen fokus yapabilmeye baslar.. onemli olan noktada bu zaten.. daha yakindan fokus yapabildiginde, cekcegin cisimlere daha cok yakinlasmis olursun, dolayisiyla daha buyuk cikarlar ekranda.. o yuzden zaten close-up filtresi deniyor..
daha once soylemistim, yaklasik olarak 1.4 kati kadar buyuyor olmasi gerekir.. burada formul vermek gerekirse, r1'in sensor buyuklugu ve hangi fokal uzunlugunda cekim yapacagin devreye giriyor, ama bir oranti soz konusu oldugundan, carpanlari bolmek yeterli, yani 35/25.. o da 1.4 yapiyor.. soylemistim daha once ama sanirim pek onemsemedin..
macroyu cekerken, 120mm'ye getirip oyle cekeceksin ki iyice yaklasabilesin.. bak bir deney yap istersen.. makinenle bir 35 santimetre uzakliktan bir de 25 santimetre uzakliktan bir yere bak.. 25 cm'den fokus yapabilmene gerek yok, sonucta ne kadar fark olacagini goreceksin..
bu arada cevabi zaten verdim ama yine soyleyeyim, sordugun sorunun cevabi fark olmaz.. kimden 500 milyari tahsil edecegim?
Murat İlker in söylediği gibi macro çekimlerini 120mm. de yap.Ayrıca macro çekimlerde 0cm. den çekim yapabilmenin aslında iyi bir şey olmadığınıda BURAYI okuyarak görebilirsin.
Selam As
Soyledıklerınızı anladımda (dogru 120 mm den yapıca bu ısı kelebek daha buyuk cıkacak). O zaman bu close up lens ne ıse yarar, 120mm den cekım yapmakla close up lens kullanarak macro cekım yapmak arasında kalıte olarak mı fark olacak.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209519 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315814 Şub. 2021, 16:41
mete007 -