Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
arkadaslar yavas yavas r1 in koltugu sallanmaya basladı sanırım ben oyle hissetmeye basladım. ama ben hala r1 in gunluk cekimlerde cok pratik olacagını dusunuyorum. keske 120 degilde 200mm olsaydı. bircok konuda o zaman tatmin ederdi. dslr dusunmeye basladıgınız an dolarlar havada ucusmaya baslıyo zaptedene ask olsun.
Bülent R1 in koltuğu niye sallansınki R2 mi çıktı veya APSC sensörlü başka bir Like türü makinamı çıktı.Maliyeti 1700 ytl. yi geçmiyen bir makina çıkarda DSLR veya DSLR-LİKE ,R1 den daha iyi fotoğraflar çekebilirse o zaman R1 in koltuğu sallanır.
Bu arada yabancı topiclerde Sony nin yıl sonunda R1 i makyajlayıp daha hızlı bir işlemciyle daha hızlı ve raw dosyalarının daha az yer kaplıyacak şekilde piyasaya süreceği söylentileri dolaşıyor.Bunu bazı fotoğraflar sitelerinin stoklarında R1 kalmaması ve sony nin de yeni makina vermemesi doğrular gibi ama bunlar söylentide olabilir.
Yine aynı sitelerde R1 in Sony nin mühendislerince geliştirildiği A100 ün de Minoltanın mühendislerince geliştirildiği R2 türü bir makinanın ortak çalışmayla çıkartılıp ,o makinaya AS sistemininde monte edileceği söyleniyor .Ama dediğim gibi bunlar şimdilik söylenti boyutunda Sony nin bu konuda herhangi bir açıklamasının olmadığınıda belirteyim.
Kıvanç D80 ni ima ediyorsun ama iş sadece gövde ile bitmiyor.18-200Vr lensin fiyatı ortada sadece o lens bile R1 den pahalı.Bir de alınacak fotoğrafların kalitesi belli değil.Bayram dan sonra D200 ü test etmeye başladımızda 18-200 VR lenside denemiş olacağız.Eğer bu lensin performansından memnun kalırsam o zaman D80 i düşünebilirim.
Yoksa kit lenslerle ne D80 ne A100 ne de 400D nin R1 den daha iyi fotoğraf çekebileceğini sanmıyorum.Zaten Can ve Kontrast ta daha iyi lensler peşindeler.
30D testimiz bitti.Fikret şuan fotoğrafları yüklemekle meşgul.300-350 MB. lık yer tutan fotoğrafları server a yüklemek sanırım biraz vakit alacak.Test kullanıma açıldığında bunu bütün üyelerimize mesaj yoluylada duyuracağız yani haberin olur.
Kıvanç bu aralar pek sık görünmüyorsun nerelerdesin.
İlker yok diye forumlara girmiyorsan bilelim yani.
Size eskilerden bir R1 fotoğrafı daha yüklüyorum.
Sony DSC-R1
#as' tarafyndan 29.09.2006 23:10:17 tarihinde düzenlendi.
yahu bosverin R1'i mebiri.. dunya kadar yeni makine cikiyor piyasaya hala daha r1.. olmaz ki ama..
ben durmadan 350d diyor muyum?
birakalim, yok dslr kadar buyuk sensorlu ama lensi degistirilemiyor kamera ayaklarini arkadaslar.. alacaksin bir tane dslr, bakacaksin keyfine..
can, a100'un 75-300 ile kalitesinin r1'e yakin oldugunu soylemis.. peki bir tane prime lens takarsaniz ne olacak a100'e?.. 50mm f/1.8 neredeyse sudan ucuz..
kivanc, sen de bosver bu R1'i.. d80 dusuncenle dogru yoldasin bence..
Hakikaten sen bu aralar 350D den hiç bahsetmiyorsun yoksa makinayı sattınmı İlker.
yok adnan, nerde... satsam kesin kosup s5 pro alacagim valla..
Adnan abi valla şu işin yoğunluğu beni bazen çıldırtıyor,fotoğraf çekmeye bile fırsat bulamıyorum.
Vaktim olduğundaysa evde internete girmek yerine dışarıya kendimi atıp,yanıma almayı ihmal etmediğim makinam ile bol bol haşır neşir oluyorum
R1 iyi hoş ama bize gelmez İlker öyle değil mi?
Ama şimdi büyük konuşmayalım dimi.Sony bu anlattıklarımızı duyar ve AS özellikli bir R2 çıkartır.
Adnan abi'nin dediği gibi söylentiler gerçek olursa,daha hızlı ve iyi bir işlemci,daha kullanışlı bir zoom aralığı(Mesela 25-200mm gibi),daha kaliteli bir lens ve 12MP çözünürlük bulunabilir.
O zaman İlker sende bu makinanın peşinden koşturursun,Adnan abi'de,bende...
Onu bunu bırakında size birşey soracağım.Abi 1.5x fokal çarpanı bulunan bir makinayı göz önüne alırsak,portre çekimi için en ideal lens aralığı yada prime lens ölçüsü ne olmalıdır?
Birde aklıma takıldı.Niçin mesela 80-400 yada 70-300 gibi aralıklara sahip lensleri piyasaya sürüyorlarda,portre çekmek isteyenler için 60-100mm yada 50-120mm yapmıyorlar?
Bu aralıklar çok mu kullanışsız oluyor?
Arkadaşlar içimden bir ses,6 ay içerisinde R1'in yenisinin duyurulacağını söylüyor.
Peki şunu hiç düşündünüz mü?
R1 bu pazarda iyi satış grafiği elde etti Dünya çapında.Ve istediği başarıyı sağladı.Bu başarısı,Sony'yi A100'ün pazara girdiğinde de sürdürmesine yaradı.
Bundan yıllar önce Canon ve Nikon firmaları Pro 1 ve Coolpix 8800 gibi makinalar ile piyasada çok tutulmuşlar,marka imajlarına katkıda bulunmuşlardı.
Ne oldu da bu markalar Like sınıfa makina üretmeyi bıraktılar?
Bunun sonuçları ağır olmadı mı?Hem meydanı boş bırakmış oldular ki yerlerini en başta R1,sonra FZ30/50 ve 9500 doldurdu.
Geriye ne K-M A200 kaldı,ne Olympus 8080...
Ve karlarını düşürmüş oldular bu sınıftan koparak.Çünkü Like makina satın alan insanların ileride en az yarısı yada üçte biri mutlaka DSLR alıyor.Başarıyı alt kısımda yakalayan bir marka,kullanıcının bu markaya olan bağlılığını mutlaka arttıracaktır.Aynı futbol takımı tutmak gibi.
DSLR'lere geldiğimizde ise Sigma 17-70 çok başarılı bulunan bir lens.Cüneyt abi bu lens'den çok memnun olduğunu belirtti.Yani R1'e yakın sayılabilecek aralığa sahip.
Yine Can abi A100'ü ile kullandığı 75-300mm lensin R1'e yakın başarı sağladığını yazmış.Dikkat edilirse bu lens 450mm yakınlaştırma oranı ile harikalar yaratabbilir.FZ30'da bu 420mm idi.Dikkatinizi çekerim.
Kontrast arkadaşımız 18-70mm lensin harika olmamakla birlikte başarılı olduğunu söyledi.Ancak asıl durum 50mm f/1.8 için sorulacak olursa,bu lens gerçekten harika.
Ve Adnan abi lensin karfo garantili fiyatı 200YTL kadarmış.
Yani mantıklı hareket edildiğinde çok pahalıya kaçmadan da kaliteye ulaşmak mümkün.Üstelik DSLR'lerde Photoshop'ı yerinde kullanarak,fotoğraflarımızdan alacağımız verimi yükseltebiliriz.
Ve bu makinaları yurt dışından almak gerekiyor.Fiyat bayağa düşüyor o zaman.D80 body'nin 1000 dolar'a satıldığı düşünülürse,bence yurtdışı garantili almak lazım.Sonuçta makinayı kullanıcı hatası ile bozarsak yine tamir bedeli bizden çıkıyor.
İlker sende amma ayran gönüllüsün.Hem D200 diye bitiyorsun,hem 30D iyi diyorsun,ve hatta 40D'yi satın almak için digic 3 bulunsun diye düşler kuruyorsun;sonra da piyasaya S5 Pro çıktı diye yerinde duramıyorsun
Ama sende bir karar ver artık.Ve şu spot ölçümü bile yapamayan makinanı ya hurda fiyatına ver yada bir fakir'e bağışla.Hiç olmazsa makinanın hakkını veren birine gitmiş olur makinan
r1 e hvl 32x kodlu orjın flas aldımyarın gelıyor bakalım ne olacak??
ic mekan cekımlerı ıcın aldım...
kıvanc dokturmussun yine. ama bu defa seni r1 hayranlıgından uzak gordum. eh ilkerde meydanı bos bulunca bindirmis r1 e biz bir basımıza kaldık desene
Arkadaşlar topiğe ne oldu. Nerelerdesiniz. 2. sayfadaydı. Toparlanın. Kıpırdayın.
BU FOTO YU YORUMLARMISINIZ R1 İLE CEKILMIS VE HVL F32X FLAŞ KULLANILMISTIR FLAŞ YUKARIYA DOGRU BAKMAKTA IDI 90 DERECE İLE....
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315814 Şub. 2021, 16:41
mete007 -