as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Bir A100 fotosu daha.

Tarih: 25 Eylül 2006, 21:00 - İp: 85.***.**6.51
as
as (Üye)

Can selam.
18-200 aralığının kullanım kolaylıkları ortada.
Ancak bu aralıktaki lenslerin performansı için bir şey söyliyebilmem için biraz daha bekliyeceğiz.
Çok yakında D200 ve D80 nin testlerine başladığımızda D200 kit lensi de (18-200 VR) bize ulaşacak.
O zaman bu lensler hakkında daha doğru bilgileri buradan paylaşacağım.Şuan D80 nin resmi kanallardan (Karfo tarafından) Türkiye ye girişini bekliyoruz.
Bu aralıktaki lenslerin performansı şu aralar çok merak ediliyor.Hem bu lensi hem de D200 ve D80 arasındaki farklılıkları testimizden sonra daha rahat söyliyebileceğiz.

Tarih: 25 Eylül 2006, 21:22 - İp: 85.***.**2.176
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

r1 efsanesi hala devam ediyor bu topic ayakta kalacakkk

Tarih: 26 Eylül 2006, 02:09 - İp: 85.***.**9.226
as
as (Üye)

Bülent güzel fotoğraf tebrikler.

Soner ben de bu fotoğrafımdaki gökyüzünün rengini çok beğenmiştim.
Bu R1 in renklerini ve netliğini sanırım çok arayacağım.

Sony DSC-R1

Tarih: 27 Eylül 2006, 15:55 - İp: 85.***.**3.129
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Adnan abi buraya yazdığın mesajı ve yüklediğin fotoğrafı yeni farkettim senin fotoğrafında da gökyüzü çok güzelmiş ayrıca çok net bir fotoğraf olmuş.

Tarih: 28 Eylül 2006, 09:40 - İp: 85.***.**3.129
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Selam herkese.Bir bakayım dedim topic ne alemde diye.Hala ''yıkılmadım ayaktayım R1 ile başbaşayım'' diyor.

Helal olsun.Can abi sana genel olarak A100 ile R1 arasında,fotoğrafların genel başarısı için bir karşılaştırma yapmanı istesem,A100'ün geniş açı,tele ve R1 olmak üzere,3 kare için bana bir sıralama yazarmısın?

Can abi,yukarıdaki fener fotoğrafında alt taraf iyi ama gökyüzünün ayrı bir şekilde netlenip,d-lighting uygulaması ile sonuçlandırılması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü tek seferde yapılan çekinlerde ki bu her makina için geçerli ya gökyüzünden yada alt kısımdan tonlar ve gölgelendirmede feragat edildiğini düşünüyorum.

Bülent,daha öncede senin buraya yüklemiş olduğun siyah-beyaz düşük ışıkta çekilmiş fotoğrafların vardı.Ben bu çalışmalarını çok beğeniyorum.Bahsetmiş olduğum fotoğraf,çakmak fotoğrafıydı.Alevi görünen...

Bu fotoğrafında ise herşey yerli yerinde,bir tek ufak bir eleştirim olacak sana.

Yukarıda yüklediğin son fotoğrafta kişinin sol tarafı tamamen karanlık.Belkide sen bunu isteyerek karanlıkta bırakmışsındır ancak orası sağ tarafa göre nispeten loş olsaymış,bizde gizemli ve etkili bir his oluşturacakmış.Şimdi ise birşey görmek mümkün değil.

Ama genel anlamda başarılı görünüyor.Tebrik ederim.

Adnan abi selam.R1'i hala özlediğin bir gerçek.Yakında sende gönlüne göre bir makina alacaksın.

Evet konak meydanından çektiğin başarılı çalışmalara örnek.
Bayağa güzel sonuç almışsın.

Tarih: 28 Eylül 2006, 21:46 - İp: 85.***.**7.221
as
as (Üye)

Kıvanç selam.
Nerelerdesin hiç görünmüyorsun.
Kıvanç arasıra R1 ile çektiğim fotoğraflara bakıyorum da ..Yukarıdaki fotoğraf siteye daha önce yüklemediklerimden biri idi.Fotoğrafı makina performansı olarak incelediğimizde renkler ve netlik olarak R1 i özlememek elde değil.

Alacağım DSLR nin bana R1 i aratması tek korkum.2-3 milyar veripte R1 ile çekilmiş fotolardan daha iyilerini çekemezsem kaliteli lens diye ortalıkta divane olmak ta var.

Tarih: 29 Eylül 2006, 00:16 - İp: 85.***.**3.145
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Selam arkadaşlar.

Kıvanç genelde bakıldığında A100 kit lenslerle kıyaslandığında R1 foto kalitesi daha iyi görünüyor. Ama 75-300mm performansı R1 yakın. Ördek fotosunu gördünmü bilmiyorum. 75-300mm benim hoşuma gitti. Ben fotoğrafta 200mm ve üzeri aramasam hayatta dslr almazdım. R1 sahibi kimsenin alacağını sanmıyorum. Daha önceki yazılarda dslr nin hep özgürlük olduğu söylenirdi. Haklılar ama yanında bir bavul taşırsan. Lens değiştirmek ayrı bir sorun. Bazen çekmek istediğin de değiştirmekten üşenerek kaçırabilirsin. Ben sürekli taşımak için 18-200 almayı düşünüyorum. Tabi performansı iyi olursa.Bu sıralar bu lensle ilgileniyorum. O aralığa sahibim ama iki lensi sürekli taşımak sorun. Komple seti gezilerde kullanıp 18-200 hep yanımda taşıyayım diyorum. Tek lens ve daha ufak bir çanta. A100 den genel anlamda memnunum. Fener fotosundaki ters ışık çok fazla değil. Biraz yandan geliyor. Bence DRO gerek yok. D-lightining te tek sefer kıvanç. Tek foto çekiyorsun makine kendisi yapıyor.

Adnan 18-200 dene artık. Sabrım kalmadı. Kışta geliyor. Çok fazla foto çekemeyiz ama. A100 ün flaşları hakkında bilgin varmı. Harici flaş almak istiyorum birde.

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:08 - İp: 88.***.**9.216
as
as (Üye)

Can A100 ün flaşları hakkında sanırım daha önceden KM kullandığı için Cüneyt in (Ocaklılar) bilgisi vardır.

D200 ve 18-200 VR yi sanıyorum Ramazan bitiminde alırız.
18-200 ün performansını bende çok merak ediyorum.

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:34 - İp: 85.***.**3.145
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Can abi anladığım kadarıyla D-Lighting için tek çekim yapıyorsun.Ancak makina nasıl oluyor da ayalamayı kendisi yapıyor?

Bana bunu anlatırsanız sevinirim.Yani elime makinayı alıp mı uygulayacağım yoksa yaptığım tek çekimi bilgisayar'a atıp mı orada uygulama yapacağım?

Bana uygulanmasını kısaca anlatırmısın.Ben sonuçlarından çok memnun kaldım ama kullanmayı bilmiyorum.

Can abi bende R1'i takdir ediyorum.Ancak iyi fotoğrafçıların einde gördüğüm DSLR'ler beni yoldan çıkarıyor.Biliyorum onların makina ve lensleri çok kaliteli ama gittikleri yol aynı.

Yani önüne insanın iki yol çıkıyor.Biri Like ve Kompaktların diğeri ise DSLR kullanan amatör,profesyonel ve dünyaca ünlü çok üst düzey profesyonellerin yolu.

Ben R1 sahibi olsaydım bana çok harika çözümler sunacaktı ama bir gün mutlaka DSLR sahibi olacağım.Bunu düşünen insanın ikinci makinasını R1 alması pek mümkün olmaz.

Ancak dediğinde kesinlikle sana katılıyorum.Lens'i değiştirmesi de,taşıması da,darbeden koruması da meşakkatli iş.

Üstelik body için perde ömrü,Sensör kirlenmesi,Lens'i takarken pinlerin tehlikesi gibi birçok düşündürücü durum var.

Fakat dediğin gibi özgürlük hissi hat safhada...

18-200mm almak çok mantıklı fakat bir o kadar da pahalı.Mutlaka IS'li alınmalı.Evet sanırım sigma piyasaya sarsıntı önleyici yeni 18-200mm OS ile giriş yapacak yakında.Ve direkt olarak bu lens nikon'un 18-200mm'sine rakip olacağı için,müşterileri kendine çekmek ve nikon'un karşısında ayakta durabilmek için fiyat kıracak ve bu DSLR kullanıcılarına yarayactır.

Bunu da gözden kaçırmamanı öneririm.

Adnan abi selam.Bana kalırsa sana önereceğim makinayı tahmin ediyorsundur.Bir ipucu sana; Kontrast...

Abi ben inceledim,en basit açıklama ile noise ve keskinlik bakımından,sınıfındaki en iyi makinalardan biri hatta sanırım en iyisi.

Sigma 18-200'ün uygun bir fiyata satılacağını da göz önüne alırsan,alınası bir makina.

R1'den daha iyi sonuçları alacağına inanıyorum ben.Bizleri çok mahrum bırakma fotoğraflarından.

Bu arada sitede hala test konusunda bir haber yok.Tarih belli mi?

30D'nin test sonuçları ne zaman burada yayınlanacak?

Haberlerini bekliyorum.

Tarih: 29 Eylül 2006, 16:10 - İp: 85.***.**7.35