as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

bide bunu ınceleyın ve fıkırlerınızı beklıyorum arkadaslar.

Tarih: 9 Ekim 2006, 15:44 - İp: 81.***.**4.237
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

mimarca çalışmlarını bu şekilde eleştriye açman çok hoş tebrik yada teşekkür hangisini kabul edersen..

birinci fotoğrafında ışık eksikliği hissettim.. mobilyanın yüzeyi-dokusu hiç anlaşılmıyor.. rengi boğulmuş.. ayrıntılarsa gölgede kalmış.. üçünçü bir ışık kaynağı şart.. ışık az, görüntü puslu, olabilir ama ayrıntılar simsiyah gölgede kalmamalı. yani ışık yine kısık olabilir ama ikinci hatta üçüncü ışık kaynağı yani paraflaş gibi bişeyler denemelisin..

ikincisi için se benzer şeyler söyleyebilirim...
ama mobilya modelini çok beğendim..
duvarda asılı olan dolap ve rafı ben mutfağımda kullanmak isterdim...
sadece iki parçanın ankaraya teslimi konusunda yapabileceğin bişi olursa özelden görüşelim

Tarih: 9 Ekim 2006, 16:07 - İp: 81.***.**3.156
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

beyendigine sevindim ürünleri.şahsi kısmınıza bılgı verıcem ankara ıle ılgılı.

şimdi foto lara gelinci malesef,haklısın detaylar yok denecek kadar az ama praflaş dusundum bır fotograf cı ıle konustum cok uzun iş harici flaşın ısını gorecegını dusunuyorum dedi ve uygunda bulunca ıkın cı el aldım.

şimdi soyle bır durum soz konusu praflaş ile saglayacagım ısıgı baska ısık yontemlerı ıle saglayamam mı acaba mesela projektor gibi...

birde resimlerde biraz kontras ve renk gıbı detayları ıle oynayıp yukleyıcem bır kac gun sonra sanırım bıraz fark edıyor.

Tarih: 9 Ekim 2006, 16:13 - İp: 81.***.**4.237
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

MESELA ROKO MET BU FOTO BASKA BIRINE AİT.BAHSETTİGİMİZ ISIK VE DETAY BU FOTO DA VAR SANIRIM VE PRAFLAŞ KULLANIMI ILE??

NE DERSİNİZ?

Tarih: 9 Ekim 2006, 16:22 - İp: 81.***.**4.237
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

sende farkındasındır buradada ışık patlamış bembeyaz..
orta karar birşey olmalı...
belki şu veya biraz daha fazlası
yani fotoğraftaki beyaz birşey tam beyaz görünürken, siyah birşeyde tam siyah görünmeli.. bu aralıkta mobilyanın rengi mümkün olduğunca orjinale yakın olmalı ve ayrıntılar yeterli ışık altında ortaya çıkmalı

#rokomet' tarafyndan 09.10.2006 16:50:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2006, 16:48 - İp: 81.***.**3.156
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Erhan son fotoğrafta ışık kaynağı yeterli miktarın bile üzerinde kullanılmış.Sanırım bu yüzden masanın sol uç kısmında patlama oluşmuş,seçmek zor bu kısmını.

Evet ışık kaynağının gücü önemli ama bunu doğru kullanmak da bir o kadar...

Tarih: 9 Ekim 2006, 16:49 - İp: 88.***.**4.127
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Erhan banada özelden msn adresi ,iş yeri adresi atsan fena olmaz. Rokomet hocamın yorumlarına katılıyorum. Mobilyalar güzel fotolar daha güzelleşebilir..

Kıvanç D80 topiği olunca burayı iyice boşladın

Tarih: 9 Ekim 2006, 17:24 - İp: 81.***.**2.162
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Can abi merhaba.Netfotoğrafa eskisi kadar giremiyorum.Girdiğim zaman ise merak ettiğim konuları takip ediyorum.Yanlış anlaşılmasın ama R1 ile ilgili o kadar fazla fotoğraf görüp o kadar fazla soru işaretini burada tartışıp çözümler bulundu ki,benim sizinle forumda muhabbet etmem dışında R1 izlenimlerden alacağım bir şey kalmadı.

Yani bu forum çok başarılı oldu ve halada öyle.Ama ben sadece sen ve birkaç arkadaşın yazılarını okumak,muhabbetinize arada bir katılmak için uğruyorum.

Birde gönlüm DSLR'den yana olduğu için R1 beni eskisi gibi sarmıyor.

Şimdi trend Nikon D80...

Yakında Canon 400D piyasaya çıktığında biraz da onu konuşuruz.

Bu arada senin A100 nasıl??Bize bu forumda R1 ile karşılaştırmalı fotolarını bol bol yüklersen,takip etmeyi belki düşünebilirim.

Şaka tabiki ama fotoğraf yükleyeceksen,kıyaslama açısından bu şekilde yüklemen daha fayda sağlayacaktır nacizane görüşüm.

Görüşmek üzere,herkese selamlar.

Tarih: 9 Ekim 2006, 21:53 - İp: 88.***.**4.127
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Adnan abi İlker abi sizlere bir şey sormak istiyorum.
Benim ilk dijital makinam r1.Daha önceden de fotoğraf bilgim hiç yoktu.Günlerdir sitede diğer forumlara yüklenen fotoğraflara bakıyorumda r1 sanki hepsinden daha iyi çekiyormuş gibi ne bileyim renkler r1 de daha doğal ve resimler daha net görünüyor sizin fikirlerinizi öğrenebilirmiyim kendi makinam r1 olduğu için benmi yanılıyorum.Bu resimde r1 ile çekildi.

Tarih: 28 Ekim 2006, 00:37 - İp: 85.***.**3.187
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Soner25 ; Güzel foto. Sen yanılmıyorsun. Şu an r1 kalitesini yakalayabilecek sınıfında makine yok. Gerçi sınıfıda çok tartışıldı ama. İyi bir tercih yapmışsın. Güle güle kullan.

Tarih: 28 Ekim 2006, 01:06 - İp: 85.***.**1.152