Fotoğrafçılık Forumları
Sony A-100 Detaylı Incelemsonuçları
Nihayet Dpreview çok detaylı A100 değerlendirmesini tamamlayıp yayınladı.
SONY A-100’ün kendisinden bir üst sınıfta olan Nikon D200 ve Canon 30D gibi kaliteleri ispatlanmış iki baba makinayla gerçekten de başabaş performans göstermesi ve bunun sonucunda da “HIGHLY RECOMMENDED” alması ilk göze çarpanlar.
Görüntülerdeki çözünürlük detayı, Titreşim Önleme sistemi, Dynamic Range Oranındaki başarısı (gölge ve ışıklı alanlardaki detayların görünürlüğü), CF karta yazım hızı (bu güne kadarki en yüksek yazma hızı), renk tonlarındaki doğallık öne çıkan bazı özellikler olarak görülüyor.
Artık söylentilerin yerini test sonuçlarının alması makina seçimi yapacak arkadaşların daha doğru karar vermesini sağlayacaktır.
İşte link
http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra100/
#fotoman' tarafından 01.08.2006 11:32:56 tarihinde düzenlendi.
İso 1600 de bile çok kabul edilebilir gren vermiş.Ben A100 hakkında bu kadar önyargılı olunmasına baştan beri karşıydım.Makina elinden geleni yapıyor.Yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
Fiyatı zaten beni hayrete düşürecek kadar iyi.
A100+18-70mm+75-300mm peşin 2150YTL ise muhteşem bir fiyat/performans
fiyat performansı boşver , fiyat tek başına bile çok güzel.Nerede ise almanya ile aynı.
Bu fiyata neden alınmasın tabi. Birde fotoğrafları biraz daha iyi olsa.
Osmanlı bu fiyat kdv li fiyatmı acep.
arkadaslar makinayı ve lensleri kimin cektigi belli olmayan web resimleri ile mi degerlendriyosunuz?simdi fotograf isine donersek, digital slr almak nedeni merceklerin degisiyor olması ve aynalı ssitemde profesonel cekimlere izin vermesi diil mi? yani merceklerin degistigi bir gercek... simdi gitseniz canon d 30 alsanız ne alacaksınız? 18-55 kit lensi... e simdi kimse canon a bisey demiyor.adamlar bizi enayi yerine koya gibi 5000 ytl lik alete 100 euro luk lensi rhat rahat takıyolar... haydi bindirin sony alfa t18-70 e .. evet bencede performansı cok yuksek gibi gozukmuyor o lensin ama hic fotograf cekmedim hic bilgisayra kendim aktarmadım vs vs...lens meselesinin çözümü basit... alırısz sole guzel sigma lens..2.8 diaframlı olur biter... her halukarda nikondan ucuza geldigi kesin.. 10 piksel artı yeni 2 ozellik dısında bir suru artıları olan bir makine...cift lens pesin 2150 ytl de hadi canım sende denecek bir meblag diil..nikonun g lensleri ile ancak 2500 ytl ye alıyosunuz.. yada dx 18-70 ile 2250 ytl ye alıp ustune 300-400 $ paraya zoom lens alıyosunuz 2. el.geldimi 2650 ye... 500$ fark var... yine soyluyorum profesyonel dusunen bu isi para kazanmak icin yapan birisi iseniz nikon d 200 veya canon 5 d alırsınız..bu isi ileri amator yarı profesyonel yapmak icinde boyle uygun bir makine sart...kabul edelim arkadaslar nikon bu raundu fiyat bazında kaybeti tabi canon da ya ileri modelleri cikartirlar her iki firmada yada gider sony alırız.. aklın yolu birdir...
Pazarbey fiyat kdv dahil fiyattır.Ceyhunun söylediği bu en azından.
Fotoman, sen sigma 10-20yi soruyordun, burada A100 ile çekilmiş örnekler var. iyi bir geniş açı zoom
Sigma 10-20
Zeiss 50 mm Lens için Tıklayınız...
#mbsahan' tarafyndan 08.08.2006 03:41:33 tarihinde düzenlendi.
ben yine iddia ediyorum bu fotografları ceken insanlar fotografci diil.. makinayı yapan ekiptekilerden merakli olanlar sadece .. basmislar otomatik ayarlarda cekmisler bence .. ona gore karar vermemiz imkaansız bence.. en guzeli satın alan bir arkadasın deneyip test etmesi..benim param olsa hic dusunmem alırım. 2100 ytl ye cifrt lensli slr makine...züper valla. kim nederse desin.. hataların tamamı lensden kaynaklanıyosaki bana gore oyle, paramıs olunca alırız iyi bir lens..
Bence de asıl sorun lensten cok, makinanın adam gibi fotoğraf çeken insanların eline geçmemesinden kaynaklanıyor. Çoğu ilk defa DSLR almış insanlar, sağda solda amaçsız çekim ypıyorlar.
Terslerde bu kadar başarılı sonuçlar alan bir makinayla böyle abuk sonuçlar elde etmek de ayrı bir şaşkolozluk.
Selamlar Arkadaşlar...
Ben DSLR konusunda hiçbir tercübeye sahip değilim Malumunuz DSLR ye en yakın kullandığım makina FZ30 dur oda DSLr çin ölçüt olmaz.
Merakımdan soruyorum çeken çok başarısızmış diyoruz, yinede bir parça makina ve lens hakkında fikir yüretemezmiyiz. Sonuçta fotograf makinasının yaptığı hata ve kullanıcının yaptığı hataları tecrübeli fotografçı arkadaşlarımız ayırabilecek düzeydedir diye tahmin ediyorum...
İlgili olabilecek konular
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171716331 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
221829 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme