Fotoğrafçılık Forumları
Sony A-100 Detaylı Incelemsonuçları
Nihayet Dpreview çok detaylı A100 değerlendirmesini tamamlayıp yayınladı.
SONY A-100’ün kendisinden bir üst sınıfta olan Nikon D200 ve Canon 30D gibi kaliteleri ispatlanmış iki baba makinayla gerçekten de başabaş performans göstermesi ve bunun sonucunda da “HIGHLY RECOMMENDED” alması ilk göze çarpanlar.
Görüntülerdeki çözünürlük detayı, Titreşim Önleme sistemi, Dynamic Range Oranındaki başarısı (gölge ve ışıklı alanlardaki detayların görünürlüğü), CF karta yazım hızı (bu güne kadarki en yüksek yazma hızı), renk tonlarındaki doğallık öne çıkan bazı özellikler olarak görülüyor.
Artık söylentilerin yerini test sonuçlarının alması makina seçimi yapacak arkadaşların daha doğru karar vermesini sağlayacaktır.
İşte link
http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra100/
#fotoman' tarafından 01.08.2006 11:32:56 tarihinde düzenlendi.
Pardon, dikey çizgi demek istedim.
fatih bey genis acıda kontrastlı gecislerde neredeyse hepsi patlıyor bende 17-40 ın oyle bir fotografı vardiki hic sormayın mikrofonun kablosu oldugu gibi mor cıkmıstı (tabi patlayan gokyuzununde etkisi vardı)
Bilemiyorum neden oldu Ömer, 17-40 en sık kullandığım lens, ve sürekli bina fotografı çekiyorum. Böyle bir distortion veya renk saçılması hiç olmadı. Çok zorlanan, out-of-focus bölgelerde, 28-135 saçılma yapıyor, ama 17-40 ile hiç başıma gelmedi. Önünde filtre varmı ? ben 17-40'ı ya b&w polarize, yada filtresiz kullanıyorum. Filtrenin ön ve arka yüzeyindeki iki kez kırılma belki sebep olablir, veya kötü bir kopya almış olabilirsin (umarım filtredir).
uv filtre takılıydı o gunden sonra hic kullanmadım zaten
Sanırım bu hususun tespit edilmesi a 100 alacaklar için çok faydalı oldu.
Yoksa pekçok arkadaş gidip bu kit lensleri alıp mağdur olacaktı.
mmfotonun verdiği bilgilerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bakalım başka arkadaşlar ne diyecekler bu duruma. Veya sigma gibi alternatifler sunacaklar mı?
Arkadaşlar ne olursa olsun 350D+18-55mm den iyi bir performans göstereceğine inanıyorum.Veya Nikon D70s'den.Buna birde 1900 ytl altına yalçınlarda satılıyor ibaresi eklenirse,A100 belki dört dörtlük performans göstermese de fiyat/performans'da çok başarılı olduğu muhakkak.
bence onemli lan bu makineyi alacak arkadaların bunu hangi amacla kullanacak olmaları... ben alsam bu dediginiz seyler benim icin sorun olmaz... nikon d 70s cok pahalı hala ama dununu sony kac sene sonra cıkartıyor bu makineyi.. eger kit lens diilde sony ile ozel lens alacaksak... o zaman 2 tane avantajı var gibi gozukuyor. bir tanesi toz onleme sistemi
digeride sarsıntı onleme... ama bence ikiside olmazssa olmaz bir ozellik diil.. nikonu seri cekim hızına erisilmesi su asamada biraz zor gibi gozukuyor...
Osmanlı merhaba...
Bende daha a100 le çekilmiş keskinlik problemi olmayan bir fotografa rastlayamadım. Muhtemelen Lens kökenli bir sorun gibi geldi bana. Kit lenslerle degilde kaliteli lenslerle çekilecek fotografları çok merak ediyorum.
Şimdilik görünen bu makina 350D ye fotograf kalitesinde degilde diger özellikler olarak alternatif olabilir...
#mbsahan' tarafyndan 05.08.2006 16:41:12 tarihinde düzenlendi.
İnşallah lens kökenlidir.Eğer değilse a100 severler için sonuç tam bir hayal kırıklığı olacaktır. Sanırım sony daha iyi lensler le başkaca fotoğrafları göstermeli. Canonun kit lensini bilmem ama nikonun kit lensi ile karşılıştırılacak gibi değil.
Konicaminolda 5d ve nikon d50 karşılıştırmasındada özellikle kenarlarda netlik kaybı dikkatimi çekmişti. Demekki aynı objektif ile devam edilmiş.
Evet umarım lens kökenldir. Ama fotograflarda rahatsız edici bir derinlik kaybıda mevcut. Bunu altında yatan sebeb kontrast farkı olan bölgelere işlemcinin müdahele etmesi olabilir mi? Çünki fotograflar ne olursa olsun iki boyutlu bir kayıttır ve 3. boyutu yani derinliği gölge ve ışık farklılıkları hissetirir diye biliyorum. Tahminim bu işlemcinin mudahalesi genel fotograf görüntüsüne katkı saglarken derinlik hissi kaybı sonucunu doguruyor...Tabi bunu test etmenin yolu bu özellik açık ve kapalı iken aynı kadrajı fotograflamaktan geçiyor...
#mbsahan' tarafyndan 05.08.2006 17:00:04 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171716331 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
221029 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme