fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sony A-100 Detaylı Incelemsonuçları

Nihayet Dpreview çok detaylı A100 değerlendirmesini tamamlayıp yayınladı.

SONY A-100’ün kendisinden bir üst sınıfta olan Nikon D200 ve Canon 30D gibi kaliteleri ispatlanmış iki baba makinayla gerçekten de başabaş performans göstermesi ve bunun sonucunda da “HIGHLY RECOMMENDED” alması ilk göze çarpanlar.

Görüntülerdeki çözünürlük detayı, Titreşim Önleme sistemi, Dynamic Range Oranındaki başarısı (gölge ve ışıklı alanlardaki detayların görünürlüğü), CF karta yazım hızı (bu güne kadarki en yüksek yazma hızı), renk tonlarındaki doğallık öne çıkan bazı özellikler olarak görülüyor.

Artık söylentilerin yerini test sonuçlarının alması makina seçimi yapacak arkadaşların daha doğru karar vermesini sağlayacaktır.

İşte link

http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra100/

#fotoman' tarafından 01.08.2006 11:32:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Ağustos 2006, 11:24 - İp: 195.***.**7.2
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Arkadaşlar HDR tekniği için buraya bakınız...
HDr konusu benimde ilgimi çekti...
Ama burda değilde farklı bir başlıkta tartışırsak kimsede bize kızmaz dimi

Tarih: 7 Ağustos 2006, 01:39 - İp: 85.***.**5.115
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

merhabalar hdr teknigi hakkinda kenrockwell'in guzel bir yazisi var linki burda , ama yazida gosterdigi fotograflar baska bir fotografciya ait o ksinin linklerinde kenrockwell'in sayfasinda ulasabilirsiniz. adam photoshop kullanarak isi halletmis

Tarih: 7 Ağustos 2006, 07:13 - İp: 24.***.**6.164
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Enteresan linkler,
ben birkaç fotograf ürettim, ama linktekilere uzak ara benzemiyor, henüz pek başarılı değil. Laf buraya kadar geldi ama aslında çekim teknikleri altında tartışmak daha doğru olur. Fotoman'ın açtığı başlığı fazla sulandırmayalım, bize kızmasın ))

Tarih: 7 Ağustos 2006, 07:34 - İp: 85.***.**4.110
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Fatih çekim tekniklerine bununla ilgili bir başlık açarsan ve bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa ben dahil bir çok arkadaşımız bundan faydalanabilir.Konu bayağı ilgi çekici.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 08:08 - İp: 85.***.**6.149
pervince
pervince (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Bu arada A100 yavaş yavaş doğru dürüst insanların eline geçmeye başladıkça makinanın yeteneklerini daha iyi görebileceğiz sanırım. işte örnekler

portreler

Makinada sürekli kusur bulma amacıyla yaklaşan arkadaşları bilmem ama Ben Fotografları beğendim, özellikle saçlar, cilt ve gözlerdeki detaylar çok ayrıntılı, cilt tonları da çok başarılı.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 12:40 - İp: 195.***.**7.2
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Percince biz karşı firmadan geliyoruz.İnadına eksiklerini arıyoruz. Önce , ilk ben alacağım dedim, sonrada baktım beğenmedim diye aleyhine reklam yapmaya başladım. İnadına yani.
Niye böyle düşünüyorsunuz. As sistemine birşey diyen var mı?
toza karşı sistemini birşe diyen varmı? Yok. Ama fotoğraflarını beğenmediğimi ben ve pekçok arkadaş söylüyor. Ha aksine çok beğendiğini söyleyenlerde var. Söylemesinlermi , söylemeyelimmi yani.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 13:39 - İp: 85.***.**5.216
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey haklı pervince, taraflı veya tarafsız her türlü görüşün paylaşılmasında sakınca yok bence.

pazarbey beğenip beğenmediğini bildirmemiş ama verdiğin linkteki portreler giriş seviyesindeki bir makina için fazlasıyla başarılı. hele de en alttaki fotoğraftaki kızın göz bebeklerindeki detayları mükemmel buldum.

Zaten Dpreview ve (diğerleri) çok ince detayların görünürlüğü konusunda D200 den bile başarılı olduğunu testlerle göstermişler.

Burada da başka fotoğraflar var. LINKKKK

Kit lensin eski versiyonu Minolta 75-300 ile çekilmişler.
Bukadar ucuz bir lensle bu görüntüleri veriyorsa, iyi bir lensle neler yapmaz bu makina.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 14:03 - İp: 195.***.**7.2
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey haklı pervince, taraflı veya tarafsız her türlü görüşün paylaşılmasında sakınca yok bence.

pazarbey beğenip beğenmediğini bildirmemiş ama verdiğin linkteki portreler giriş seviyesindeki bir makina için fazlasıyla başarılı. hele de en alttaki fotoğraftaki kızın göz bebeklerindeki detayları mükemmel buldum.

Zaten Dpreview ve (diğerleri) çok ince detayların görünürlüğü konusunda D200 den bile başarılı olduğunu testlerle göstermişler.

Burada da başka fotoğraflar var.

LINKKK

Kit lensin eski versiyonu Minolta 75-300 ile çekilmişler.
Bukadar ucuz bir lensle bu görüntüleri veriyorsa, iyi bir lensle neler yapmaz bu makina.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 14:04 - İp: 195.***.**7.2
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar A100 ün 75-300 kit lensi ile çekilen fotoğraflar gayet başarılı.18-70 lik kit lensi yeni bir lens alıncaya kadar idareten kullanmak gerekiyor.18-70 lik lensin yerine başka lensler araştırmak lazım.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 14:50 - İp: 81.***.**8.50
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

bu da başka bir foto, GECE

Ben A100'e iyice ısındım valla

Tarih: 7 Ağustos 2006, 17:45 - İp: 195.***.**7.2