fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sony A-100 Detaylı Incelemsonuçları

Nihayet Dpreview çok detaylı A100 değerlendirmesini tamamlayıp yayınladı.

SONY A-100’ün kendisinden bir üst sınıfta olan Nikon D200 ve Canon 30D gibi kaliteleri ispatlanmış iki baba makinayla gerçekten de başabaş performans göstermesi ve bunun sonucunda da “HIGHLY RECOMMENDED” alması ilk göze çarpanlar.

Görüntülerdeki çözünürlük detayı, Titreşim Önleme sistemi, Dynamic Range Oranındaki başarısı (gölge ve ışıklı alanlardaki detayların görünürlüğü), CF karta yazım hızı (bu güne kadarki en yüksek yazma hızı), renk tonlarındaki doğallık öne çıkan bazı özellikler olarak görülüyor.

Artık söylentilerin yerini test sonuçlarının alması makina seçimi yapacak arkadaşların daha doğru karar vermesini sağlayacaktır.

İşte link

http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra100/

#fotoman' tarafından 01.08.2006 11:32:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Ağustos 2006, 11:24 - İp: 195.***.**7.2
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograflarda pozlama farkları yoksa 30D nin sensör hassasiyeti Raw fotografta epey belirgin. Diğer ikisi bence çok yakın, zaten sensörler temelde aynı.
Lens iyi olmayınca, mor saçılması kaçınılmaz, ne sensör olursa olsun.
Bu tür zorlayıcı karşılaştırmalı fotograflar çok daha iyi bilgi veriyor.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 21:15 - İp: 85.***.**4.110
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Ömergin, zaten dediğin testi dpreview yapmış, yanılmıyorsam hepsi prime lensle yapılmıştı. Ancak o tür testlerde iyi bilgi edinilmesine ragmen (en azından sensör hakkında) dış mekan kullanım şartları hakkında ben bu tür fotografları tercih ediyorum.
şahsen Canon'un kit lensinin bu kadar renk saçılması yaptığının farkında değildim. Mukayese yapınca görülüyor. Artık buna renk saçmış değil, başka şey demek lazım )))

Tarih: 6 Ağustos 2006, 21:22 - İp: 85.***.**4.110
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

fatih abi (abi dememnin bir sakıncası yoktur umarım ) linki veren arkadas testin kit lenslerle yapıldıgını yazmıs bende ona dayanarak yaptım acıklamamı..
pazarbeyede sonuna kadar katılıyorum..

Tarih: 6 Ağustos 2006, 21:28 - İp: 88.***.**0.59
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Selamlar Adnan abi ve Fatih abi...
Linkini vereceğim yerde DRO ile ilgili bir karşılaştırma hazırladım. Yorumunuzu merak ediyorum.http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11794&offset=30
.........

Fatih abi ayrıca dün bir soru sormuştunuz. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım, cevabı okumuşsunuzdur?

#mbsahan' tarafyndan 06.08.2006 21:45:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 21:29 - İp: 85.***.**6.191
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Az önce verdiğim linkteki karşılaştırma kit lenslerle yapılmış. Dpreview daki karşılaştırma ise 50mm prime lenslerle yapılmıştı.

Iste bu da yeni fotograflar...(hangi lens olduğunu bulamadım)

LINK-1

LINK-2

LINK-3

Tarih: 6 Ağustos 2006, 21:59 - İp: 85.***.**0.186
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Tabiiki yok Ömer, memnun olurum.
Mbsahan, yazdıklarını dikkatle okudum. Fikrime göre bahsettiğin derinlik sırasıyla, odak uzaklığı, net alan derinliği seçimi ve pozlamayla ilgili. Sensör büyüklüğünün net alan derinliğine biraz etkisi var. Sensör tipiyle fazla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
HDR fotograflama tekniği nisbeten yeni, ve ağırlıklı olarak yazılımla yapılıyor. Ben photomatix pro denilen bir yazılımla deniyorum.Şu anda pek harika değil sonuçlar, suni bir renk veriyor, ama zamanla gelişme olacak.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 22:29 - İp: 85.***.**4.110
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Fatih abi HDR ile ilgili fotografa bakındım ve bir kaç örnek buldum. Sonuç harika fakat gelişim ihtiyaçı renkler konusunda gerekli olduğu konusunda haklısınız...Gelecekte bu işi makinalar kendi yazılım ve işlemci entegrasyonu ile gerçekleştirebilir mi ? Ki gerçekleştirecekleri kesin o zaman karşılaştırma testleri işin içinden çıkılmaz hal alacaktır

HDR image

#mbsahan' tarafyndan 06.08.2006 23:30:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 22:55 - İp: 85.***.**6.191
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Mbsaban,
Şimdilik epey çaba gerekiyor, ama gelecekte fotografçılıkta neler olabileceğinin göstergesi.
Tabii böyle bir fotograf için farklı pozlanmış birçok fotograf lazım. 1 RAW poz bu kadar DR elde edemiyor. Sony makinelerine DRO koyarak ilk adımı attı. çok etkin değil şimdilik ama ileride olacaktır, ve yeterli olgunluğa gelince bence tüm makinelerde olur.

Tarih: 6 Ağustos 2006, 23:22 - İp: 85.***.**4.110
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bu başlıkta HDR tekniği oldukça ayrıntılı olarak tartışılmıştı. bilginize..

Tarih: 6 Ağustos 2006, 23:49 - İp: 85.***.**9.48
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bu başlıkta değildi ama ben R1 inceleme sitesine bu HDR tekniği ile çekilmiş fotoğrafları yüklemiş,sonrada silmek durumunda kalmıştım.

15.sayfadaki mbsahan'ın göstermiş olduğu fotoğraf,Nikon D2X ile HDR tekniği kullanılarak çekilmiştir.

HDR tekniği kısaca,yuvarlak bir küre ile uygulanmaktadır.Küreden yanısyan görüntüler,kürenin farklı pozisyonları için birleştirilerek esas görüntü elde edilmektedir.Benim bildiğim bu kadar.

Tarih: 7 Ağustos 2006, 00:39 - İp: 85.***.**9.180