netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Ironsailor, her iki makro da çok güzel olmuş. Lakin ilkindeki kar, donmuş su ve tomurcuğun renkleri harika bir tablo oluşturmuş.

Ahmed' cim, su damlaları kabarcık gibi gözükmüş ve dediğin gibi adeta bir uzay faotoğrafı olmuş.

Sevgili Kadir, makro denemelerin bence çok iyi gidiyor. Akvaryum benimde çok hoşuma gitti. Yakında senden çok güzel makrolar göreceğimize inanıyorum. Uzatma tüpün varsa, 50mm ile enteresan makrolar çekebilirsin.

Sevgili Fhakguder, hoşgeldin. Makroların çok başarılı. (AMD mi yoksa 478 pin Intel mi anlayamadım ama, benim hiç bu kadar temiz CPU m olmadı ) Işık kullanımı süper, özellikle 4. karede f/8 yerine f/5.6 daha iyi olabilirmiş gibi geldi. 3. karedeki yaprakların kompozisyonu ve dokuları çok başarılı. 2. karede doğa ve teknoloji kompozisyonu nefis olmuş.

Tarih: 18 Şubat 2008, 02:08 - İp: 88.***.**4.223
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Makro lens, uzatma tübü vs olmayınca, benim kar fotoğrafım tam bir tembel işi oldu. Pencereden çekim.

Tarih: 18 Şubat 2008, 02:11 - İp: 88.***.**4.223
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşlar fotoğraflarınız ve muhabbetiniz birbirinden güzel ellerinize sağlık. Bende bugün yoğun kar yağışını farklı bir duygu ile izledim ilk kez.. Çünkü henüz 2 yaşına gelen kızım kar yağışını ilk kez görüyordu ve camın kenarından dışarıyı dakikalarca, öyle şaşkın bakışlarla izlediki anlatabilmemin engüzel yolu sanırım K10D nin içinden geçiyor

Tarih: 18 Şubat 2008, 02:11 - İp: 81.***.**2.241
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Pesmerge, Allah bağışlasın. Harika bir anlatım olmuş.

Bir kare de eskilerden.

Tarih: 18 Şubat 2008, 02:17 - İp: 88.***.**4.223
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben de pencereden birkaç kare çektim. Aynı zamanda ilk kuş fotoğrafım oldu bunlar.. (ilkinde crop, usm ve biraz redynamix var)

#drag' tarafından 18.02.2008 12:18:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Şubat 2008, 11:26 - İp: 85.***.**3.10
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin ağbi, Ahmed, Kadir, Onix, Erex teşekkürler.

Selahattin ağbi bu çalı gibi bir bitki hersene bu zamanlarda açıyor soğuk kar buz banamısın demiyor. O nedenle karlar tam erimeden çiçeklerin açmasını bekliyorum daha güzel fotolar için.

Ahmed dediğim hem sık calı gibi hemde az dikenli bir bitki. Araya pek birşey koyulabilecek gibi değidi.Ama en kenardakilere uygulanabilirdi belki. En azından bu kez üşenmeyip ayak kullandım fakat bu defa da şiddetli rüzgar bozdu işimi. Özelden mesaj attım.

Kadir, lensin kaliteliymiş ben sonuçları beğendim. Balık oldukça güzel.

Serkan, usta yazmışsın ama usta falan değilim daha sizin gibi arkadaşlar dan öğrenecek çok şeylerim var.

Fhakgüder, özellikle 3,4 ve 6.

Peşmerge, kare çok güzel olmuş. Allah bağışlasın.

Erhan üstad 2. kareye bakarken insan içeri doğru çekiliyor.

Drag, güzel kareler. Birinci karede altta bir flu luk oluşmuş. Oradaki çalılar daha yakında sanırım. İkinci karede sığırcıklar güzel bir enstantane oluşturmuş. Bu arada hep merak eder dururum bu kadar narin bir kuş sığırcık adını nasıl almış diye.

Tarih: 18 Şubat 2008, 12:38 - İp: 193.***.**5.60
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

peşmerge Allah bağışlasın.güzel anlatmışsın.
Fhakgüder abi ,harika kareler.
yalnız o metalleri merak ettik.Rivet perçini gibi geldi bana ama yanılıyor olabilirim.
Drag güzel kareler.benekli olanlar güzel kuşlar.
serkan kadrajı cropladım.sayfa yapısını bozmamak için.
selahattin abi PM attım

Tarih: 18 Şubat 2008, 14:12 - İp: 85.***.**9.67
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

son zamanlarda pek fotoğraf çekemedim koşturmacadan.haftasonu nişanlandımda

fatih abi hoşgeldin,harika kareler eline sağlık

erhan abi derinlik hissi ve öndeki çiçeğin flu oluşu çok güzel eline sağlık

pesmerge,drag çok hızlı giriş yaptınız,fotoğtaflar çok başarılı.
peşmerge özellikle çocuk fotosu çok etkileyici.camdan dışarısı biraz daha fazla görünse çok daha güzel olurmuş bence,eline sağlık

kad-ir 50mm yi bende denemiştim.-recep üstadınkini- bende çok beğenmiştim.

#shn58' tarafından 18.02.2008 14:37:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Şubat 2008, 14:36 - İp: 62.***.**2.185
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Uzun bir süredir yazamasamda eklediğin fotoları ve yazıları atlamadan takip etmeye çalışıyorum. Malesef bu aralar iş nedeni ile çok yoğunum ancak dediğim gibi formu takip etmeye gayret ediyorum. İnşallah yakında fotoda göndermeye başlayacağım.

Ömer hayırlı olsun , çok güzel bir haber allah tamamına erdirsin , bu gül senin için TEBRİKLER....

#avs' tarafından 18.02.2008 16:06:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Şubat 2008, 16:01 - İp: 85.***.**2.23
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka'nın Çöpleri 28

'Çöp İstif'

Tarih: 18 Şubat 2008, 16:42 - İp: 85.***.**7.73