Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
makroda lensin ucunun uzaması çok büyük dezavantaj değil mi?
mesafesini ayarlamak çok zor.lensi kırma veya çizme ihtimalide var tabi.
Sevgili amati, beni kırmayıp detaylı ve açıklayıcı verdiğin bilgilere teşekkür ederim, Zeiss lensler hakkındaki önerilerini dikkate alacağım.
Bu lensleri kıyaslamaktan ziyade ucuzunu fiyatı için tercih etmeli miyim yoksa kalite için pahalısını mı seçmeliyim ayrımındayım açıkçası.
Estağfurullah endorf abicim.Benim asıl söylemek istediğim bunlardan hangisine aralık olarak ihtiyaç duyduğunuz?Yani mesela 31mm yerine zeiss 25mm + pentax 50mm yi daha düşük bütçe ile almış olabilirsiniz eğer mesele eldeki bütçeye iyi bir park oluşturmaksa.Ama yok ben bir kere vereceğim en iyisini alacağım derseniz o aralıkta 31mm tek seçenek.Ama MF sorun değilse ben fiyattan bağımsız olarak 25mm zeiss i alırdım
Kadircim söylediklerin çok doğru ama kaliteyi yakalamak için bazen bağzı şeylerden feragat etme zorunluluğumuz oluyor eğer sadece senin söylediğin paraetelere uygun bir macro lens steseydik bu durumda alınabilecek en kaliteli sonucu bize nikkor 105mm macro vr veirirdi
evet selahattin abi,dışarı çıkamıyoruz en azından evde çalışalım diyorum.
ama bugün yağmur yoktu berbat soğuk ve fırtına var.
akvaryumdan bir deneme.
ben bu 50 mm yi çok sevdim.hiç çıkarmıyorum.
akvaryumdan elde çekmeme rağmen sonuç bence iyi.
makro lenslerde bence önemli bir konuda minumum netleme mesafeleri.özellikle 1:1 özelliktekilerin netleme mesafelerine bakmak lazım.
çekilecek obje tarzını direkt olarak etkiliyor.
amati peki lens satınalırken özelliklerinde bu uç uzama özelliği yazarmı?ben hiç rastlamadım sanki
Sevgili amati, 50 mm göze en yakın lens olduğu için ve analog makinamda da kullanmayı düşündüğüm için (her ne kadar dijitalde çarpandan dolayı durum değişiyorsa da)ve de fiyatından dolayı istediğim bir lens.
31 mm lim. e gelince çok kaliteli olduğunu biliyorum ama pahalı, bunun yerine 40 mm lim. alıp crop'u ile beraber 60 mm civarı dijitalde portre için kullanma taraftarıyım. Ancak bu ikisi (31 mm ve 40 mm) arasında benim için netlik ve doygunluk önemli olduğu için kararsızım.
Sevgili arkadaşlar; forumda pek görünmesemde hergün biribirinden güzel fotoları zevkle izliyorum. Drag fotoları ve Camoka'nın çöpleri serisi en çok etkilendiklerim.
Sevgili kardeşim Sedat hayırlı yolculuklar. Napoli'de makinana ve cüzdanına mukayyet ol.
Ben de bugün evde hapis kalınca can sıkıntımı fotoğraf çekerek giderdim.Hepsi sigma 105mm ve af 540 flaş kombinasyonuna alışma çalışmaları.
Fatih Bey hoşgeldiniz. Ev çalışmaları güzel. En azından kötü havada dışarı çıkamadığımızda bizi oyalıyor.Flaşı iyi kullanmışsınız. Ben bir türlü alışamadım. Bu yüzden de soğuk duruyorum.
Arkadaşlar eve kapandık ama bu en çok 10-15 gün sürer biz de kendimizi dışarıya atarız. Ne de olsa kış'ın sonu bahardır.
kadir balık :D güzel kadraj dar,
fatih abi o nedir öle :d ilk foto ,işyerinde çekecem çekecem dediğim parçalardan birini güzel yansıtmışsınız,
ironsolior usta bajarı erken getirmişiz :=)
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
014130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
023924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk