netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

"fotoğraf gayet güzel su dışındaki alanların pozlamalarını oynayıp,kontrast verip etkileyici hale getirebilirsin. "

onixon bir fotoğrafın farklı alanlarına farklı pozlamayı nasıl yapıyoruz peki.?

Tarih: 16 Şubat 2008, 20:59 - İp: 78.***.**2.127
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

abilerim, arkadaşlarım merhaba..

uzun zamandır foruma bir mesaj dahi atamadım.. çok sıkışık bir hazırlanma dönemi geçiriyorum.. pazar gecesi yola çıkıyordum ama malesef uçak seferi iptal edildi. neyse ki pazartesi sabah için bilet temin ettiler.

yani pazartesi sabah 9da italya'ya gidiyorum sonunda

yokluğumda yollanan konsept fotoğraflar olsun, günlük çekimler olsun.. hepsi harikaydı!! özellikle ahmed abinin güller ve selahttin abinin çöpler aklıma kazındı

ben filtremi kaybettiğimden beri fotoğraf çekemedim doğru düzgün açıkcası filtresiz yaptığım çekimler hep eksik geliyor neyse ki yenisini edinip öyle gidebileceğim, sorun çözüldü yani

bu arada konu üzerine yapılacak çalışmalar çok yararlı olacaktır. ben bu konuda ahmed abiye danışmıştım, çalışmalara başlıyordum. bu çalışmada çıkacak her sonuç benim kabulümdür bu dayanışma çok sevindirdi beni.. üzerine çok çalışacağıma emin olabilirsiniz

gitmeden VL ya da 10-20 edinme gibi bir hedefim vardı fakat bir başka bahara kaldı. yine de sorayım burada elinde 10-20 ya da VL olup da çıkartmak isteyen var mıdır? eğer bütçem fiyata yetecek olursa pazar günü akşam alış-veriş yapabiliriz

Tarih: 16 Şubat 2008, 21:03 - İp: 85.***.**3.211
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

xenitis aramıza hoş geldin. Makinen hayırlı olsun. Pil sıkışmasını gidermek için, pil'i tutan tırnağı geri ittikten sonra makineyi iki kenarından sıkıca kavrayıp bir defa aşağıya doğru salla. Yumuşak bir yerde yap kı pil yuvasından çıkarsa zarar görmesin. Buna rağmen çıkmıyorsa alet sokma. Zira çizilme olabilir.

smlzl, tabii ki önce derslerin gelecektir. Fotoğrafa dalıp dersleri ihmal etmek tabii ki olmaz. Ama iyi planlama yaparsan hem derslerine hem de kendine ayıracak zamanı bulabilirsin.
Su fotoğrafı yansımalar nedeniyle zordur. Yine de iyi iş çıkartmışsın.

Tarih: 16 Şubat 2008, 21:17 - İp: 85.***.**6.122
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir yorum yapmasamda hergün ilgiyle takip ediyorum.

Selahattin abi camakonun çöpleri serisini ilgiyle takip ediyorum ve çok yaratıcı. Ve hayata geçirilecek yarışma fikri bence çok faydalı olacaktır. Kesinlikle destekliyorum.

Ahmet abi güller çok güzel karelenmiş. Her geçen gün çok daha iyi kareler yüklüyorsun bence. Her eklediğin fotoğraf bir eskisine nazaran çok daha güzel. Sen artık örnek bir fotoğrafçısın bence. Benim gibi acemiler seni örnek alsa bile çok fazla geliştirir kendini.

Diğer tüm arkadaşların karelerinide çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.
Bu arada peşmergeye hoşgeldin diyorum.

Yakında K10D'ye kavuşacam sanırım. Çok katılamamda makinesiz kalmamında etkisi var sanırım.

Sedat bu arada İtalyada nereye gidiyon ve ne kadar kalıcan. Bende birsonraki hafta milanoya gidecem bir aksilik olmazsa. onun için sordum.

Tarih: 16 Şubat 2008, 21:17 - İp: 212.***.**5.2
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

weary, 6ay kalıcam, salerno diye bir şehirde. güneyde napoli'nin hemen altında kalıyor.. ben ilk zamanlar bir yere hareket edemem ama gelirsen salernoya görüşebiliriz

Tarih: 16 Şubat 2008, 21:24 - İp: 85.***.**3.211
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat haydi hayırlısı, gitmeden görüşmek kısmet olmadı.Sana iyi yolculuklar dilerim. Bizleri habersiz bırakma. Selamlar.

Tarih: 16 Şubat 2008, 21:31 - İp: 85.***.**6.122
xenitis
xenitis (üye)
İstanbul / Amatör

Tavsiye için teşekkürler camoka, ancak dili sabitlemek mümkün olmuyor, bu durumda nasıl sallayacağımı bulamadım. Sabitlemenin bir yolu var mı?

Tarih: 16 Şubat 2008, 21:58 - İp: 88.***.**5.50
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

xenitis,Aramıza hoşgeldin.
Sedat,hayırlı yolculuklar,İtalya dan foruma katılmayı ihmal etme sakın
smlzl,uzun pozlama gayet güzel görünüyor.
selahattin abi,p.tesi hallediyorum.

Tarih: 16 Şubat 2008, 22:11 - İp: 85.***.**0.249
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

xenitis, kendi makinemde inceleyerek ne yapılabileceği konusunda fikir yürüymeye çalışıyorum. İkinci bir yöntem, tırnağı basılı tutarken pil'i içeriye doğru bastır ve elini hemen geri çek. Pil'i dışarı doğru iten yay bastırınca gerilecek ve elini aniden çekince oradaki güç pili dışarı hareket ettirebilir.Bu işlemleri yaparken Önemli husus tırnağı ince bir tornavida ile basılı tutman gerekecek. Bir de böyle dene. Yani dışarıya doğru çekmeye çalışmak yerine içeriye doğru bastırarak sonuç almaya çalış.

Kadir sakın abartma, orjinallerden sınırlı sayıda olsun.

#camoka' tarafından 16.02.2008 22:37:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Şubat 2008, 22:35 - İp: 85.***.**6.122
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat ci vediamo, buono fortuna

Tarih: 16 Şubat 2008, 22:52 - İp: 85.***.**9.196