Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili Ahmed, fikir benden çıkmadı aslında... Selahattin abinin çalışması ve üzerine senin yorumun benim de hep aklımda olan ele göze gelen bir şeyler üretmek isteğini harmanlayıp ifade ettim, buradaki her arkadaş da destekleyerek üzerine ekledi sonuçta fikir ve yapacaklarımız hepimizin...
Gerçi atıfta bulunduğun ağabeylerimizden henüz ses çıkmadı ama hemen herkesin ortak fikri olan "tezat" ile konu belirlenmiş sayılabilir.
Bireysel ödül ile olayı yarışma haline sokmayalım. Hedefimiz kendimizi biraz daha geliştirmek olsun, daha fazla fotoğrafla hedef sunuma katılmak olsun. Sponsorlarımızdan sergi, gösteri yada kitap basımı gibi şeyler talep edelim, derim.
Bu başlık altında devam etmeyelim, burası genel paylaşım yerimiz olmaya devam etsin. Sitenin hatırı sayılı hit alan başlığı ve müdavimleri olduğumuzdan sevgili Fikret ile görüşüp sembolik de olsa sponsorluk katkısı olmayacaksa, yahoogroup yada google group gibi gönderilenleri eposta mesajı olarak da takip edebileceğimiz bir yerde yada bilgi-işlemciler yol gösterir umarım: her fotoğrafa yorum yapılabilecek şekilde olan "photo gallery" sitelerinden birinde yapalım.
Sinan'a ulaşıp, Bükey'den bir destek sinyali gelmiyorsa sadece Pentax'a değil tüm SLR kullanıcılarına açık yapalım, isteyen fotoğraf dostu katılsın; seçici kurul yine kendimiz olalım, ama sevgi saygı yumağı olmak yerine tarafsız ve yol gösterici yorumlarla belirleyelim, yada puanlama yntemi, yine de olmuyorsa dışarıdan tarafsız gözle değerlendirecek fotoğrafla ilgilenen dostlarımız ve hocalarımızdan rica etsek sanırım ciddi bir seçici kurul oluşturabiliriz...
Olay, kısa ödev belirlemek ve üzerinde çalışmadan, bir projeye döndüğüne göre zamanı 1 ay gibi kısa tutmayalım; 6 ay yada 1 yıl yapalım ki katılımcı sayısı çok olsun... olmayan kareleri yeniden çekelim ve yeterli sayıda güçlü fotoğraf ortaya çıkarabilelim...
Bu arada, Camoka'nın çöpleri serisi diğer taraftan devam etsin
#Adnan EROL' tarafından 16.02.2008 00:02:46 tarihinde düzenlendi.
amati üstad,biz amatörler için konuya örnek birkaç foto daha olabilirmi,alıntıda olabilir.
adnan süreyi bu kadar uzun tutarsak baygınlık geçiririz.
mümkün olan en kısa süre olması en iyisi,ÖSS ye hazırlanır gibi 1 sene uğraşılırmı bir konuyla
sonuçta eğlence ve paylaşım amaçlı bir şey,kendimizi yarış atı moduna sokmayalım.
mütevazi bir şekilde bir topiğin altına ekler,eleştirilerimizi yapar,ufkumuzu genişletir,paylaşımlarımızı güçlendiririz.
Her konuyu 3 veya 4 aylık peryotlarda çalışalım sonuçta yılda 3 veya 4 konu işlemiş oluruz. Çok geniş süreler tembelliğe, çok kısıtlı süreler de yetiştirememe endişesi ile vazgeçmeye veya boşvermeye neden olabilir. Kendimizi geliştirmek istiyorsak devamlı yeni konulara konsantre olmamız gerekir derim.
Arkadaşlar konuyu 3-5 kişi tartışıyor birkaç kişi de konu hakkında görüş belirtti o kadar. Ben gençlerden, yeni makine alanlardan daha pro aktif olmalarını. Görüş belirtmelerini beklerdim. Eger bir isteksizlik sözkonusu ise boşuna uğraşmayalım. Bu konuşan birkaç kişi zatan ellerinden geldiğince kafasından geçenleri yapmaya çalışıyor. Biz acaba bir sinerji yaratabilir miyiz diye düşünmüştük ama. Bu ilgizizlik beni hayal kırıklığına uğrattı. Yoksa kendi kendimize gelin güvey mi oluyoruz.
forumdaki 1000 nci cevabım için bir foto ekleyeyim.
eski bir fotoyu PS de düzenledim.
selahaddin abi (resmiyeti sevmediğinden dedim umarım kızmazsın) topikteki bir çok kullanıcı tamam dedi diğer slr kullanıcılarına da açarsanız bu yarışmayı daha katılmak ve
destekte bulunmak isteyenler çıkacaktır
siz bir ayrı bir topik açarak bu yarışmayı başlatın emin olun katılan çok olur
benim gibi takip ederek öğrenmeye çalışanlar için çok kıymetlidir bu topikler. o yüzden takip edeninizde çok olur.
bence vazgeçmeyin; başlatın derim
bu arada selahattin abi haklısın bence.
neyse zorlamamk lazım.
yeni kullanıcılar aramızdaki samimiyetten dolayı sanki katılmaya çekiniyorlar gibi geliyor.
bu arada selahattin abi,szin için değişik renklerde düğmeler hazırlayıp size göndermek istiyorum.
belki kibrit serisinden sonra düğmelerdende bir yeni seri çıkabilir.ne dersiniz.
Kadir ben en çok da yeni makine sahibi gençlerin katılmasını isterdim. Girişimcilik, tecrübelerden yararlanma, ufuk açma için bulunmaz bir nimet aslında. Ama arkadaşlar pek farkında değiller. Bizim gençliğimizde böyle destekleyen abilerimiz yoktu her şeyi tırnağımızla kazıyarak elde ettik.
Anket işlerini sen götürdüğüne göre bir de katılmak isteyenler başlığı aç da katılmak isteyenlerin sayısını görelim. İlgi görmüyorsa boşuna nefes tüketmeyelim. Biz zaten paylaşımımızı yapıyoruz. Haydi hanımlar beyler elleri görelim.
Kadir düğmeler için çok memnun olurum. Çöp -Düğme kombinasyonları yapabilirim. Ayrıca kızım da çok memnun olacaktır. Onun koleksiyonları olmasa ben bu düzenlemeleri zor yapardım.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2189821 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
062830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk