netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Pesmerge, çok teşekkür ederim. Gerçekten zor ama düşündükçe yeni fikirler çıkıyor.

Tarih: 14 Şubat 2008, 22:56 - İp: 88.***.**7.66
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi böyle çok iyi sakın seriye son vermeyin.

bugün milliyet internet sayfasındaki galeride gördüm,aynısını evde denedim.

Tarih: 14 Şubat 2008, 23:03 - İp: 85.***.**3.192
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir, hepimize evde birer stüdyo gerekecek böyle giderse. Ev çalışman güzel olmuş.

Tarih: 14 Şubat 2008, 23:19 - İp: 88.***.**7.66
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

evet selahattin abi,bende bir kutu yapmayı planlıyorum.
haftasonu ikea ya gidip malzeme almayı planlıyorum
böyle okuma lambasıyla,kafama taktığım lambayla olmuyor.
artı bir de cd tutuyorum elimde değişik renklerde yansıma olsun diye.
deklanşöre basacak el kalmıyor.

Tarih: 14 Şubat 2008, 23:31 - İp: 85.***.**3.192
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili Ahmed,
Bence, sunumu sözlerden çok, çok sayıda görüntü ile yap. AS'nin K10D incelemesi de, diğer sitelerdeki pek çok inceleme de çok sayıda hazır fotoğraf içeriyor, yeniden her şeyi görüntülemek için ayıracak zamanın yoksa.
En sonda kalan zamanı işlenmemiş örnekler başlığı ile PPG Premiere Collection IE ile slayt gösterisi ile tamamlayabilirsin.
Makinayı ve her özelliğini gösterdikten sonra kullanıma örnek olacak fotoğraf da koymayı ihmal etme. En çok üzerinde duracağın konular zaten belli: sensör gres yağı meselesi, titreşerek temizlemesi, toz-su geçirmezlik, Shake Reduction (burası abartılı bol sayıda karşılaştırmalı örnek kaldırır), RAW düğmesi, SV, TAV, ön ve arka tekerlekler (burada menüdeki alternatifler)ve tüm düğmeler... sonuç itibari ile hızlıca makinayı eline almamış birisinin bile hemen kullanabileceği şekilde görüntüleyerek anlatırsan eminim herkes çıkışta makinanı elinden alacaktır, satıp K20D alırsın

Burada da herkes benim fotoğraflarla C*non ve Nik*n'lularınkinden çok farklı olduğunu dile getiriyor. Bir grup, Pentax'ın renkleri farklı işlediğini ifade ederken, diğer grup farkın PS'da işlenmiş olmasından kaynaklandığını iddia ediyor. Her ikisi de aslında bizim makinanın üstünlüğü (22 bit convertor ve DNG)... Bunları da vurgulamayı unutma...

Konu için ben de oyumu Karşıtlık olarak kullanmıştım (kontrast yada tezat).

Sevgili Komutan ya kadrajda daha fazla oranda iç pilav yada pilav dışındaki diğer kısımları flu görmek isterdim.

#Adnan EROL' tarafından 15.02.2008 07:30:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Şubat 2008, 00:01 - İp: 88.***.**5.249
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Süper yaaa.Artık evde deli muamelesi gören tek adam ben olmayacağımMeyvelerle,mutfak eşşaları ile fotoğraf çıkaracm diye az evi dağıtmadım.Ve birgün anne beni evden atarsa şaşmamak lazım )

Tebrikler Selahattin abi ve Kad-ir

Tarih: 15 Şubat 2008, 00:03 - İp: 88.***.**8.115
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

Acemiliğimin kusuruna bakmazsanız ben de bir foto göndereyim

Tarih: 15 Şubat 2008, 01:17 - İp: 85.***.**7.19
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle Pilava olan katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim...

Selahattin abi senden komposizyon dersleri almak istiyorum, engin dağarcığın konusund hayranlığım herçöpte artıyor...

drag acemiliğin bu ise ...

akşam kafama taklan şu çiçekte birkaç deneme daha yaptım...

Tarih: 15 Şubat 2008, 09:55 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Drag sen de makro'cu olacaksın anlaşılan. Düşünce kompozisyon ve uygulama çok başatılı, Sadece ışık koşulların pek iyi değilmiş.O zaten hepimizin büyük sorunu ve bu sorunu aşmak epey bir bütçe, o da yeterli olmuyor ayrıca fiziki alan istiyor. Uygun ışık koşullarında çekseydin çok daha güzel olacağına eminim.

Komutan sen sar bakalım. Bu fotoğrafı çeken adamın ne derse ihyiyacı varmış ki?
Yine de bir öneri. Şu p.... gibi duran (erkeklik organı galiba) parçayı turuncu ve vurgulanan yapı üzerine bindirmeyip arka plan olarak seçtiğin dış yaprakların üzerine bindirseydin daha iyi olurdu gibime geldi

Tarih: 15 Şubat 2008, 10:27 - İp: 85.***.**6.122
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka'nın Çöpleri 25

'Çöp Kuşağı'

Tarih: 15 Şubat 2008, 10:33 - İp: 85.***.**6.122