netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

serkan ,şifayurdu fotosu iç acıtıcı ve üzüntü verici ama bunu yansıtan bir foto olması nedeniyle süper olmuş.fotograf görevini yapmış.
mutlaka galeriye eklemelisin.
ironsailor güzel kış fotolarına devam.
sizde de vl varmış.toplam 5-6 kişide var herhalde ,müdavimlerden.

Tarih: 17 Şubat 2008, 21:20 - İp: 85.***.**9.46
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

xenitis aramıza hoş geldin.

Sedat kardeşim, Allah yolunu açık etsin ve zihin açıklığı versin.İnşaallah bu fırsatı çok iyi kullanırsın.Kardeşim gurbete gidiyor kadar duygulandım vallahi

weary çok teşekkür ederim kardeşim Hayarlı yolculuklar.

endorf,abicim çok teşekkür ederim

serkan,şifa yurdu

Erhan abicim özlemiştik vallahi

Selahattin abi bizleri şaşırtmaya devam ediyorsunuz Tebrikler

Kaptan abicim tebrikler İlk fotoğrafta önce arka plan netlenip bir temizlik yapılabilirmiydi acaba? Ya da yeşil bir havlu vs. uzakça arkaya yerleştirilse bu fotoğraf kitaplık olur bence

Evde can sıkıntısı ben de uzay fotosu çektim Pencere camında su damlacıkları

Tarih: 17 Şubat 2008, 21:28 - İp: 78.***.**1.41
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

#endorf' tarafından 17.02.2008 21:53:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Şubat 2008, 21:49 - İp: 88.***.**5.164
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

hava soğuk olunca foto test sürüşü yapamadım.
bende çeliğin ışık kutusundan etkilenerek kendime oyuncak kutusndan bir şeyler yaptım.
ilk denemler.
50 mm 2,8 makro

Tarih: 17 Şubat 2008, 21:59 - İp: 85.***.**9.46
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

endorf abicim merhaba.Dilim döndüğünce paylaşmaya çalışayım.50mm 1.4 ile 31mm lim. asla yanyana gelemeyecek ve kıyaslanamayacak lensler.Geniş açı lensleri üretmek normal ve tele lens üretmeye göre çok zor bir process e sahip.Bu sebeple 31mm lim. çok özel bir lens.Bir kere 1.8 diyafram olması sadece vizöründaha aydınlık olması dışında hiçbir işe yaramıyor.Yani uzak mesafeli konularda sonuç alınabilir tabi ancak kritik çekimlerde asla tatmin etmiyor.Ancak 2.8 den itibaren 8 e kadar lens ciddi sonuçlar veriyor.Lensinen önemli özelliği BOKEH denilen net olmayan alanların kremamsı blur hali.Ancak keskinlik konusunda da macro lenslerle yarışabileceğini söyleyebilirim özellikle 5.6-11 diyafram aralığında.Renkleri oluşturma konusunda nerede ise VL 125mm kadar iyi ve kontrastı da ona yakın denebilir.Ancak bu söylediklerim hep 2.8 den itibaren Peki bu parayı hakediyor mu?Bu çok tartışılır bir soru.Ama eğer hayatıa VL 125mm apo macro girmemiş olsa kesinlikle EVET derdim.Ama alternatifleri düşününce cevap Hayıra doğru kayabilir.Yani 50mm ye kadar olan aralıkta alınabilecek en iyi AF lens denilebilir.Ama o aralıkta fiyat performans oranı en iy lens diyemeyeceğim.Eğer MF yi dert etmezseniz size kesinlikle zeiss 25mm 2.8 i tavsiye ederim.Hem inanılmaz kontrastlı ve keskin hem de 6cm gibi inanılmaz bir minimum netleme mesafesi var.Bu,bu lensle hem geniş açı manzara fotoları hem de geniş açı macro fotolar çekebileceğiniz anlamına geliyor
Sonuç olarak bu aralıkta alınabilecek en iyi AF lens 31mm ltd,en iyi fiyat performans oranına sahip lens ise zeiss 25mm 2.8.Official fiyatına aldanmayın,ebay de daha ucuz satan yerler var
50mm 1.4 ise belki de tüm zamanların en iyi fiyat/performansına sahip ama asla 31mm ltd ya da zeiss 25mm rakibi değil.Ancak bugüne kadar yapılmış en iyi 50mm lenslerden biri ve fiyatı da çok cazip.Bu noktada da eğer MF sorun etmezseniz en iyi lens olarak zeiss 50mm 1.4 ü en iyi fiyat/performans olarak da voigtlander nokton 58mm 1.4 ü şiddetle tavsiye ederim.İnanın pişman olmazsınız.Ama 50mm uygun fiyatlı ve hem kontrastı ile hem keskinliği ile zoom lenslerden daha kaliteli prime bir lens. Açıkçası ben MF yi sorun etmediğim için bu aralar pentax 50mm 1.4 ümü satıp vl 58mm ya da zeiss 50mm 1.4 almak niyetindeyim.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Tarih: 17 Şubat 2008, 22:08 - İp: 78.***.**1.41
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir bunlar güzel denemeler.Özellikle macro enslerin alan derinliği kullanımını tecrübe etmek adına.Naci abi ile ilk zamanlar herhalde yüzlerce kalem ucu çekmişizdir Ama o nedense bu kadarı ile yetinmeyip kalemin ucundaki metal topu kadrajın tamamını kaplayacak şekilde çekmek çabasında hala )) Sanırım sonunda 1:1 ile 5:1 arasında büyütme yapabilen cab-non mp-65 lensinden almak zorunda kalacak.E tabi bir de canon makine Naci abi saygılar...

Tarih: 17 Şubat 2008, 22:13 - İp: 78.***.**1.41
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bir başka deneme
50 mm 2,8 makro

Tarih: 17 Şubat 2008, 22:13 - İp: 85.***.**9.46
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

amati,pentaxlara uygun 1:1 çekim yapan ama ucu uzamayan makro lens var mı?

Tarih: 17 Şubat 2008, 22:16 - İp: 85.***.**9.46
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar iyiki İstanbul'da kar, İzmir'de yağmur var. Evde de çok güzel üretimler yapılıyormuş. Bunu keşfettik. Baksanıza Amati ve Kadir'e.

Tarih: 17 Şubat 2008, 22:34 - İp: 85.***.**7.73
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir cim, sigma 180mm dışında bildiğim bir model yok inner focusing yapan.O da 965 gr lık bir lens

Tarih: 17 Şubat 2008, 22:38 - İp: 78.***.**1.41