Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Recep merak etmeye başlamıştım. Ara sıra sesini duyur.
Komutandan da ses çıkmıyor. Galiba pilav'a garg oldu.
ciao
sonunda bir internet cafe buldum.. bu adamlar ne kadar tembeller ya 7/24 kapali her yer
THY nin ucusu iptal etmesi ve sonraki ucusu da ertelemesi yuzundan 17saatten fazla ataturk havalimaninda mahsur kaldim burada bir hostele yerlestik ev ariyruz.. 1 haftaya kadar biraz duzen oturtacagiz sanirim..
bu arada bana guzel dileklerde bulundugunuz ve tebrikleriniz icin tesekkurler umarim hepsi gerceklesir.. HEPINIZ cok degerlisiniz gercekten..
yuklenen fotograf sayisi cok artti.. selahattin abimiz sagolsun cok iyi yonlendirdi hepimizi. ben henuz makinayla bir seyler cekemedim ama epey malzeme var buralarda.. mimari ozellikle kaydedilmeye deger.. denize kiyisi olunca maanzara konusunda da epey malzeme olacak sanrim. simdiden 2 3 fotograf kestirdim gozume..
neyse.. bu internetin saati 2.5€ cikayim..
gorusuruz
puhahaha 2.5€ :D görüşürüz.
Sevgili arkadaşlar merhaba..Buraya bilen arkadaşlar bilir de ben bilmeyenler için söyleyeyim k10d kardeşiniz olarak yazıyorum..
Doğrusu bu topiği ilk başlarda ben de takip etmiştim .Ancak zamanla koptuk işte..Şimdi şöyle sayfalara bir göz attım da sizler gerçekten çok güzel bir iş yaptınız yapıyorsunuz..
Makinesini yeni alan arkadaşların sanırım ilk geldikleri yar burası oluyordur..Hatta alacakların da..Artı çekim tekniklerinden malzeme yardımına kadar bir sürü detayı burdan takip ediyorlardır..
Bu topiğin daha nice sayfalara ulaşması dileğiyle..
Arkadaşlar, dostlar selam.
İlgi ile izliyorum sizleri.
Yarışma konusunda görüş beyan edemiyorum ama bu konudaki çalışmalarınızı, azminizi kutluyorum.
Selahattin abi ve Ahmed'in bu konuda gerek yönlendirici gerek teknik izahları karşısında kendilerine ne kadar teşekkür etsek az gelir.
Sedat'cığım görüşemeden gitmişsin sağlıcakla tadını çıkararak dönmen dileğiyle.
Yeni gelen tüm arkadaşlara hoş geldin diyorum.
Recep gibi ben de kısır bir dönemdeyim işler güçler de binince üstüne yeni lenslerimi deneme imkanı bile bulamadım.
Sevgili Erhan, senden küçük bir ricam var. Fotoğraflarını hayranlıkla ve ilgiyle izliyorum. Bizlerin fotolarına yaptığın yorum ve açıklamalar ise bizlerin olgunlaşmasında, bilgilenmesinde çok önemli bir yer tutuyor. Keza aynı şekilde sevgili Ahmed de.
Sormak istediğim husus ise ;
örneğin bir fotoğrafa "f/8 yerine f/5,6 tercih edilebilirdi" (bu sadece bir örnek en son Fatih üstadımın bir fotoğrafına yaptığınız bir yorum aklımda olduğu için yazdım) diyorsunuz. Merak ettiğim, küçültülmüş, ister istemez kalite kaybına uğramış bir fotoğrafı teknik yönden değerlendirmenin sırrı yada bilgisi nedir? Bu bilgiyi ya da tecrübeyi bizimle paylaşabilir misiniz?
Çektiğimiz fotoğraflar sonuçta bir toplama işleminde olduğu gibi çizginin altında kalan sonuç olduğuna göre, çizginin üstünde kalan ve sonuca etki eden (diyafram açıklığı, perde hızı, iso vs.) etkenleri nasıl çözümlüyorsunuz. Aslında siz bilginizle tecrübenizle en zor olanı (tümden gelim yöntemi)yapıyorsunuz.
Açıkçası ben kendi kendime çektiğim fotoğrafların teknik yönden değerlendirmesini yapmak istiyorum ama böyle bir bilgiye ve tecrübeye sahip değilim.
Böyle bir bilgiye sahip olmadığım için tüme varırken bocalıyorum açıkçası. Tabi bu durum veya sorumun cevabı sadece bilgilenme ile değil belki daha çok tecrübe ile alakalı da olabilir.
Şimdiden teşekkürler ve saygılar.
Umarım çok zor bir soru sormamışımdır
lazut usta arada görmek güzel :=)
foxfo abi o lensleri bir kullanmaya başladınmı :d biz yandık
Sevgili Sedat. Çektiğin bu meşakkatler şimdi seni zorlar ama ileride torunlarına anlatağın güzel anılar olur. Biraz sıkıntılı da olsa sağ salim vardığına sevindim. İnternet konusunda okulda geniş imkanlar olması lazım. İlk günler düzen kurma ve uyum süreci olarak geçecektir. Selamlar.
Camoka'nın Çöpleri 30
'Yuvarlak Masa Toplantısı -Abi sen bu diyet işini fazla abatmadın mı?'
selahattin abi,
bu ara sessiz sedasız izleyenler kervanına bende katıldım...
Selahattin abi bu plavlar beni mahvetti çekilmesi çok zor olan bir konu.. Çöp serisinin müdavimi olduk
sedat başarılı yaşamnının italyada güzel maceralar ile devam etmesini temenni ederim...
Sevgili Ahmed'in özel menüsünden bu pilav... fotoğraftaki başarısı kadar pilavdaki başarasıda taktire şayan...
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2189121 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
062030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk