netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 21 Şubat 2008, 10:31 - İp: 85.***.**5.89
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi.PM attım
topikde pek hareket yok bugünlerde.

Tarih: 21 Şubat 2008, 10:37 - İp: 85.***.**9.67
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Merhabalar,
Bende k100d den K10D atladım sonunda İlk sorum pili ilk defa şarz etmek için kaç saat şarzda tutmam gerek, kitapçıkta ortalma 180 dk diyor fakat eskiden ilk şarzlarda 12-18 saat aralıksız şarz ediyorduk açıkcası riske atabileceğim bir pil değil k100D gibi olsa problem çıksa 10 milyona alırım yenisini dedim .

Tarih: 21 Şubat 2008, 11:25 - İp: 212.***.**2.188
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Komutan arayı cok acma.Yine nefis yemek kareleri sana ve Ahmed's tebrikler.Cok leziz duruyor.

Kadir

Selahattin agbi hayranlıkla izliyorum.

Lazut cok uzun zaman oldu.Ben kar fotolarında Auto WB yi hiç(zorda kalmadıkca hiçbir fotoda) kullanmıyorum . Hemen manuel WB ye alıp kar fotosunu cekip onu beyaz olarak seçiyorum oldukça iyi sonuç veriyor. Problem daha cok aynı kare içinde hem gölge hemde güneş altında kar görünüyorsa cıkıyor.

Ada karelerine devam 18-55 yine

Sırada

sefalate giden basamaklar

Tarih: 21 Şubat 2008, 12:30 - İp: 193.***.**5.60
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

>> Komutan , kad-ir , Camoka yine mükemmel kareler gelmiş. Ellerinize sağlık..
Bende nöbette yoğun kar sonrası yaklaşık 1 metre kar üzerinde birkaç deneme yaptım. Malum meslek gereği yanımda oan başka çekecek pek bir objem olmadığı için mecburen bu çekirdekleri ve cep telefonumu kareledim..

Kocaeli Kayalıdağ mevkii

#pesmerge' tarafından 21.02.2008 12:51:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2008, 12:47 - İp: 81.***.**2.241
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Kaptan öncelikle teşekkür ederim,
nefis kareler,
1. kare tam bir karnaval ve cümbüş havasında olmuş...
2. kare de o mekandaki sefalati, iliklerime kadar hissettirdi...

Peşmerge;
öncelikle teşekkür ederim...
sizde nöbet k10d ile tutuluyor anlaşılan
renkler veışık çok iyiymiş, fakat biraz netlik problemi olmuş sanırım...

Tarih: 21 Şubat 2008, 13:02 - İp: 85.***.**5.89
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

K10D ile denizde suyun altında çekim yapılır mı ?
bir kaç metre dalıyoruz mesela...

Tarih: 21 Şubat 2008, 13:06 - İp: 62.***.**4.162
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi tebrikler

Komutan afiyet olsun

cbarmanbek hayırlı olsun, K100D den geçtiğine göre senden hızla güzel kareler gelecek demektir

ironsailor ilk karede renkler , ikince karede kadraj ve konu

pesmerge Exif bilgilerin okunmuyor sanırım kullandığın programdan. Bence 2. ve 3. karelerinde konuyu tam ortalamamalıydın ancak ışık güzel

Dün gece tam ay tutulması vardı , havanın açık olması ve ayında dolunay evresinde olması gözlem için uygun koşulları oluşturdu .Sabaha karşı 05:00 - 05:50 arasında rahatlıkla izlendi. Bende 1-2 kare çektim. Ancak ayın dünyadan uzak bir konumda olması ve tutulmadan dolayı uygun ışık koşulları olmadığından sadece belge niteliğinde foto oldu ;-)

Tarih: 21 Şubat 2008, 14:08 - İp: 85.***.**2.23
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

cbarmanbek aramıza hoş geldin. Pil'i şarj'a koy önce kırmızı ışık yanar. Pil dolduğunda bu ışık söner. Çeşitli yerlerde söylenen süreler hep şaşıyor aldırma. Kırmızı ışık söndüyse kullanıma başlayabilirsin. Zira ışık söndüğünde akım da kesiliyor ve ondan sonra pil şarjı devam etmiyor selamlar.

Arkadaşlar hepinize teşekkürler. 50'ye kadar devam. Sonrasında bakacağız.

Karlı bölgelerden gelen fotoğraflar harika.

Kaptan ben de seni hayranlıkla izliyorum. Adadan iyi fotoğraf çıkartmışsın.

#camoka' tarafından 21.02.2008 19:25:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2008, 17:19 - İp: 88.***.**0.123
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Çok Teşekkür ederim,
biraz gereksiz tereddüt ettim, Yeni bir cihaz ve insan heyecanlanıyor

Tarih: 21 Şubat 2008, 17:53 - İp: 212.***.**2.188