Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Tesekkur ederim .. henüz makinama alışma devresindeyim .. inşallah bu haftasonu izmite gidip çekim yapmayı düşünüyoruz .sizinle paylaşabileceğim birkaç güzel kare yakalarım inşallah ..
Kadir tekrar çok teşekkür ederim. Çarpraz ateş'i iki ayaklı kurmuştum. Ancak birinde ateş iyiyken diğeri sönüyor. Bir türlü iki tarafta da aynı güçte ateş yakalayamayınca ayna hilesine başvurdum. Alt tarafı olan kompozisyonu da yaparım ama aynı konuyu çok fazla tekrarlamadan devam etmek istiyorum. İleride konu zorluğu olursa o fotoğraflardan daha çok kompoziston çıkar. Flaş kullanımına da alışmaya başladım.
Lazut teşekkürler. Senin gibi karlı bölgelere gidemeyince evde takılıyoruz işte. Uzun zamandır uğramıyordun. Seni tekrar topikte gördüğüme sevindim.
mosquitos aramıza hoş geldin. Topiğin yarısı geyik ise diğer yarısında da önemli bilgi var. Ben burada çok şey öğrendim.
selahattin abi,flaşla çekim yapınca detay kaybı olmuyormu.
en güzeli ışık kutusu olayı bence.
ben ikea dan 2 tane ayaklı lamba aldım.uyduruk bir platform yaptım.flaş kullanmadan çekiyorum,fotoların netliği değişti birden.
flash netliği dahada arttırır özellikle düşük güçte kullanılırsa hareketide iyice dondururlar,jenarator besleme varsa 1/60.000 e kadar çakarlar.Netlikde o derece iyi olur ortamda başka ışık yoksa sensor temiz kısa süreli ışık alacağından sonuç daha net ve keskindir.
Sevgili mosquit izmite gidince Kartepeye çıkmaayı unutma..Karşılaşacağın manzara karşısında makinen olduğu için bi kez daha sevinecek bi kez daha mutlu olacaksın..
Sevgili camoka teşekkür ederim..Evde kalınp ta ne çekilir sıkıntısını inan ben de çok yaşadım..Işıkla boyama olayını da öyle bulmuştum..Yani nasıl çekildiğini falan
Sevgili kadir anlaşılan sen de evcilsin.. Biz ipini koparmış dağ bayır dere tepe gezen vahşi hayatta bu sıralar kardan başka bir şey bulamıyoruz..Siz ise ışık kutuları ile çalışıyorsunuz. Takipteyiz hocam.
Kadir, flaş'ın her yere rahatlıkla taşınmak gibi bir kolaylığı var. Diğer çözümler de çok iyi ama çok kalabalık yapıyor ve hacim kaplıyorlar. Bu 540 flaş'ın çok değişik imkanları var aslında. Yavaş yavaş çözmeye başladım.. Ben de Amati gibi hem flaş'ı hem de kamera'yı manuel modda çalıştırmaya başladım. Apertür tercihine göre flaş'ı uygun bir yere yerleştirip bir fotoğraf çekiyorum. Sonuca göre flaş'ı yaklaştırıp uzaklaştırarak uygun ışığı elde etmeye çalışıyorum. Flaş'ın kablosuz kullanma imkanı bunu sağlıyor. Ayrıca flaş önüne ışığı yumuşaran bir aparat aldım. Bunun yanında internetten gördüğüm bazı yansıtıcı kumaşları flaş'ın çevresine ışığı dağıtacak şekilde koyuyorum. Yani anlayacağın her yöntemi deneyerek sonuçlarına göre çıkarımlar yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Bazı doğrular bir süre sonra meleke kesbediyor.
#camoka' tarafından 22.02.2008 21:31:52 tarihinde düzenlendi.
sefer hocam aslında hiç evcile değilimdir ama hava 2 haftadır çok berbat soğuk.kar yağan yerler daha iyidir herhalde.İzmir in soğuğuda entresan.
.yok çocuk hasta oluyor,yok ben hasta olurum derken eve kapanıyoruz.
bir an önce bahar gelse artık
[>:D
ev çekimlerine devam
Merhabalar, bugün işe gitmek için yarım saat erken çıktım ve 1-2 kare çektim, Bunlarda benden
[/IMG]
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
013330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
023424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03