Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ali(bozbey) abi, ben de öyle isterim ama ben uzun bi süre ekipman alamam.. mümkün değil, malum öğrencilik
şu tripodu almaya karar verdiğimde yaz'dı.. istanbul'da hep beraberdik buradan arkadaşlarla, abilerle.. biraz vakit alıyor benim alımlar
ali abi(endorf) haklısın. ben de o yüzden 360 almaktan vazgeçtim.. tripod ve otomatik tüp aldım.
bozbey, abi o set kaça gelir bize acaba hesaplasak mı ?
Ali Bey, Arashiyama'ya baktim internetten. Gercekten gorulmesi gereken biryermis. Kyoto'nun turistik acidan zengin biryer oldugunu arkadaslar cok gec soylediler. Bilseydim daha onceden planimi ona gore yapabilirdim. Siz bulundunuz mu Japonya'da daha once? Baska tavsiye edebileceginiz yerler var mi
Sedat, herkes elindeki ekipmanla senin gibi fotograf cekseydi zaten fotografcilik malzemesi ureten sirketler batardi
Elimizdeki flashlari birlestirirsek pek pahaliya gelmez 1-2 koli bandi falan iste
sevgili bozbey 2 kez gittim Japonya'ya, birinde 1 ay, diğerinde 15 gün kaldım. Kyoto Japonya'nın eski başkentidir (1868 e kadar) ve inanılmaz bir tarih kültürü vardır. Arashiyama bölgesi çok zengindir, doğal güzellikleri, Temple'ları görülmeye değer, Bambu Groove var inanılmaz. Bir de Kinkakuji (Golden Temple) var Kyoto'nun kuzeyinde, hakikaten altından yapılmış.Merkezde Toji Temple ve Nijo Castle muhakkak görülmesi gereken yerler.
Sedat bu kez gerçekten
Komutan'ımız makro'cu olmuş. Eh ne demişler Ahmed'in yanında duran ya huyundan, ya da 'makrosundan' Tebrikler
Mısır fotoları büyülemeye devam ediyor.
Teknik bilgiler fevkalade yol gösterici oluyor. Bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
bütün fotolar nefis yine,tebrikler.
Amati üstad sizde ünlü bir doğa fotografçısı olacağınıza eminim.en kısa zamanda sizi bir gezi dergisinde görürsek şaşırmayız.
Eğer ileri de birgün Patagonia veya Galapagos adalarına çekime giderseniz,çantaları ben taşımaya adayım.
Serkan Sana bahsettiğim 200 mm manuel lens Gittigidiyor da var,fiyatı çok yüksek yazmış ama arkadaş ile görüşünce konuşup halletmeye çalırız.bu hafta gidemedim.
Japonya'daki DSLR satis rakamlari:
Pentax 2007de toplam satis rakamlarina gore 3. olmus. Sony ve Olympus sene sonuna dogru cikardiklari yeni modellerle Pentaxin onune gecmisler ama Pentax onumuzdeki ay cikaracagi makinalarla muhtemelen 2008de de 3.lugu devam ettirir.

Pentaxin buradaki en buyuk avantaji, neredeyse butun magazalarda guncel makina ve lenslerin en azindan birer tanesinin deneme amacli bulunabilmesi.
Turkiye'de ben K100D almak icin magazalari dolastigimda dunyada piyasaya cikali 6 ay olmasina ragmen saticilar daha K100Dnin adini duymamislardi. Hele tripod fotonun sahibi, pentaxin batacagini, Turkiye'deki servisinin de cok kotu oldugunu onun icin artik pentax getirmedigini soylemisti. (2006 aralik) Ben de K10D piyasaya ciksin satmazsaniz pek akillica olmaz demistim

En sonunda ideefixeden makinayi gormeden siparis etmek zorunda kalmistim.
çöp tenekesinden bir kare,karabattak
serkan senden daha net kareler görmeye alışmışım,değişik geldi.net gelmedi karen.kontrast mı çok fazla.
çöp tenekesi dediğin şeyde Ayşe yazıyor galiba.
Sevgili Komutan, bu fotoğrafın için:
Makro ya da başlamana sevindim.1. ve 3. hoşuma gitti
Sevgili Ahmed bu da usta yorumun için:
Sevgili Bozbey, saray fotoğrafın, kadraj, netlik ve tonlar açsından çok güzel, eline sağlık.
Mkiritici, aileye hoş geldin. Deneme karende nasıl çekmek istediğini bilemediğimden yorum yapamıyorum. Amacın dar bir net alan derinliği yakalamak idiyse f/4.5 ile bunu yakalamışsın.
Sedat' cım, iltifat değil, bu topikteki herkesi bildiği bir gerçek. Yeni ekipmanın hayırlı osun. Başarılarının devamı dileğimle.
Ahmed' cim, sen John Shaw kadar kare çektiğinde o' da senin karelerini favorites ine ekleyecektir eminim.
Sevgili Avs, fotoğraflar çok güzel, umarım tamamnı paylaşırsın. 1. karedeki hareketli objelere rağmen silüet güzel olmuş. 2. karede crop tam isabetli yeden 3. kare ise muhteşem olmuş. Çok güzel bir Panoramik görünüm. Eline sağlık.
Sevgili Endorf,
"built-in flash 'ı patlatmadan harici flaş patlatmayı yapabilen var mı?" sorunu görmemişim kusura bakma.
Evet yapabilirsin..
Makinanın menüsünden "custom settings/Flash in wireless mode" dan 2(off) seçip, Flas ın üzerindeki M/C/S düğmesinden "master" ı seçtiğinde build in flash sadece controller vazifesi görecek (yani sadece wireless flash ı tetikleyecek) ve wireless flash patladığında resim çekilecektir. (tabi flash menüsünden wireless seçili olacak) Ben 540FGZ de yapıyorum. 360 FGZ de de aynı fonksiyon var.
Sedat, K10D v1.30 şimdilik HSS desteklemiyor malesef. Ancak iki harici flash kullanarak bunu yapmak mümkün bildiğim.
Sevgili Onixon, bu AYŞE ler nelere kadir
#erex' tarafından 07.01.2008 01:01:09 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186221 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
060130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk