netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

Sedat, herkes elindeki ekipmanla senin gibi fotograf cekseydi zaten fotografcilik malzemesi ureten sirketler batardi

ali abi, teşekkürler.. sizlerin desteği çok motive ediyor beni.
---

Sedat bu kez gerçekten
selahattin abi, teşekkürler az önce geldi PW'den mesaj. birinci olduğum resmileşmiş oldu. sizler olmasanız ilk3 e bile giremezdim sanırım.. bu da benim aldığım ilk ödül olmuş oldu.

http://pentaxworld.com/forum/index.php?topic=2458.0

---

Sedat' cım, iltifat değil, bu topikteki herkesi bildiği bir gerçek. Yeni ekipmanın hayırlı osun. Başarılarının devamı dileğimle.

erhan abi, çok teşekkürler.. bu topic olmasa fotoğraf çekmek bu kadar keyifli olmazdı eminim..

bu arada yüklediğiniz fotoğraflar harika..
herkes beğenilerini belirtmiş zaten hakettiği gibi..
---

komutanım, fotoğraflardaki bakış açısı harika..
kamera arkası ve ateş de süper. zaten beğenilerimi belirtmiştim sana
---

ali abi, macro fotoğrafın çok keskin çok güzel.. fakat arka planın daha silik olması daha öne çıkartırdı objeyi.. bu denge bu haliyle iyi ayarlanmış..
---

ali abi(endorf) fotoğraflardaki doku ve renkler çok güzel. eline sağlık..

---

kaptan abicim, 1 ve 3 mükemmel.. 3 daha net olabilirdi bence.. harika bir kompozisyon var. keşke üzerinde daha çok çalışmaya vaktiniz olsaymış.
2. fotoğrafta ışığın ve 18-55in azizliğine uğramışsın. eline sağlık..

---
ahmed abi, açıklamaların harika. teşekkür ederim
bu arada özel msj atmıştım, hatırlatayım dedim..

#sdtyrdkn' tarafından 08.01.2008 20:11:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Ocak 2008, 19:55 - İp: 85.***.**0.201
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sedat tebrikler, sadece biz değil, en yakın rakibin de oyunu sana vermiş...

Tarih: 8 Ocak 2008, 21:04 - İp: 88.***.**0.239
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ben de en çok onun fotoğrafını beğenmiştim ama ben ona oy vermemiştim.. hehehe

teşekkürler adnan abi.. desteğiniz için teşekkürler.

Tarih: 8 Ocak 2008, 21:27 - İp: 88.***.**8.209
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ahmet Bey, cok tesekkurler. Alan derinligini cok guzel ozetlemissiniz. Soylediklerinizi daha once hic dusunmemistim. Aslinda makro fotograflarindaki hatami da anladim. Fotograflarda birseyler nedense tam degil gibi duruyordu. Anladim ki benim cektigim fotograflarda da genelde ekmegin 3. dilimi net oluyor. Sebebi de, muhtemelen ekmegin tamamini net yapmak isteyen birisinin, mantik olarak ortasina netleyip onden ve arkadan alan derinliginden faydalanmak istemesi. Tabi alan derinliginin de bir siniri var. O zaman yapmam gereken, bastan ekmegin tamamini net cekemeyecegimi kabul edip, goze guzel gorunecek sekilde netlemek

Genelde uzun lenslerde alan derinliginin azaldigindan bahsedilir. Normal cekim mesafelerinde dogru ama gecenlerde asagidaki yaziya rastladim. Arkadas, makro cekim mesafelerinde lens odak uzakliginin alan derinligini etkilemedigini iddia ediyor. Makro cekim mesafelerinde, alan derinliginin agirlikli olarak buyutme oraniyla orantili oldugunu soyluyor. Yani 35mm makro veya 200mm makro ile 1:1 cekim yaparsak, ayni alan derinligini elde edecegiz bu durumda. Denklemlere gore oyle gorunuyor Ama siz bunu tecrube ettiniz mi hic?
( http://www.vanwalree.com/optics/dof.html#macro )

Sevgili Endorf, cicegin adi icin tesekkur ederim. Bu yukledigimin boyu parmak kadar falan. Ama sizin dediginiz, kus yiyebilecek kadar buyuklerden de vardi. Onlar bunun kadar guzel gorunmuyordu ama Golbasinda kus cektigim hatta gorevlilerden birisiyle tartistigim yerleri hatirlattiniz Ilk fotografi ben de anlayamadim.

ironsailor, fotograflar guzel olmus. ReDynamix ne ogrenebilir miyim?

Sedat Bey, PW icin tebrik edebiliriz artik Ben uye olmadigim icin oy veremedim ama.

Tarih: 8 Ocak 2008, 22:10 - İp: 221.***.**1.92
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili foxfo; aksine güvenlik cirit atıyor, adım başı güvenlik var ancak fotoğraf çekmek yasak mı diye sorduğumda basın 'dan mısınız dediler, değilim dediğimde kimse ses çıkarmadı. Halbuki öncelerinde ben de duymuştum tartışmaları bu konuda.
Ortalarda bir yerde bir gözetleme kulesi var, ilk fotoğraf kuleden donan gölün 45 derece eğimli fotoğrafı. Beyaz ayarını Pringles kapağı ile yapmıştım sanırım karda yetersiz geldi.
Sevgili Sedat; teşekkürler ve birincilik için tekrar tebrikler. kesinlikle sevgili bozbey'e katılıyorum elindeki ekipmanla yarattığın harikalar hakkında.

Tarih: 8 Ocak 2008, 22:46 - İp: 88.***.**0.233
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Bozbey,Redynamic PS'de kullanılan bir plugin. HDR yapıyor. Buradan indirebilirsin LINK

Sedat tekrar tebrikler. Daha iyilerine layıksın.

Ironsailor

Tarih: 9 Ocak 2008, 00:28 - İp: 85.***.**3.139
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili foxfo,endorf ve ironsailor abilerim çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için [>:D :D ]

Sevgili Ali bey,yazdıklarım sizin gibi tecrübeli bir fotoğrafçıya küçücük bir ilham verdi ise ne mutlu bana

Verdiğiniz link teki makaleyi 3 kere tekrar tekrar okudum ve beyefendinin değinmediği bir konuya rastladım O da lenslerin minimum netleme mesafesindeki farklılık.Macro lenslerde de diğer lenslerde olduğu gibi focal uzaklık arttıkça minimum netleme mesafesi artar.Yani beyefendinin teorisinde bahsettiği 50mm bir lens ile 100 mm bir lens arasında focal uzaklık farkından kaynaklanan bir alan derinliği kaybı yoktur önermesi aslında eksik bir önerme.Burada iki lensin birbirinden yaklaşık %50 farklı olan minimum netleme mesafesinin etkisi yadsınamaz.Ve bahsedilen farksızlık aslında bu sebepten kaynaklanmaktadır.Klasik olarak konuya yaklaştıkça azalan net alan derinliği teorisi burada terse çalışacak.Yani 100mm macro bir lens 1:1 büyütme sağladığı andaki konuya olan uzaklığı aynı konuya 50mm macro lensin 1:1 büyütmeyi yakaladığı mesafeden daha uzakta olacaktır.50mm konuya daha fazla yaklaşarak 1:1 i yakaladığı için net alan derinliği kaybedecektir ama focal uzaklığının 100mm ye göre az olmasından kaynaklanan fazladan bir net alan derinliğine sahip olacaktır.100mm ise 1:1 i konuya daha uzakken yakalıyor olmasından kaynaklanan bir net alan derinliğine sahip olacakken focal uzaklığını 50mm ye göre iki kat fazla olmasından kaynaklanan eksik net alan derinliği ne sahip olacaktır.Yani ikisinin de artıları ve eksileri birbirini götürecek ve aynı net alan derinliğine sahip olacaklardırAma bunu temel sebebi minimum netleme mesafelerindeki fark olacaktır.Circle of Confusions denen ve net alan derinliği prensibinin temelini oluşturan hesaplama metodundan yola çıkarak da bu sonuca varabiliriz ama o kadar detaya girmeyeyim artık

Umarım kafaları karıştırmamışımdır

Saygılar

Ahmed

Tarih: 9 Ocak 2008, 01:25 - İp: 81.***.**8.226
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ali bey(bozbey)
ali abi(endorf)
fatih abi..
çok teşekkürler.. tebrikleriniz beni 1.likten daha çok mutlu etti..

ahmed abi, bu formülde eğer odak uzunluğu içe netleme mesafesi formüle aynı üst derecesi ile bağlıysa ve birbirine orantıları da uygunsa bu mantığa göre net alan derinliği aynı olur.. fakat arka planın silinme oranı ne oranda aynı olur onu da tartışmak gerekir. bu doğrudan ve sadece net alan derinliğine mi bağlıdır? yığılma etkisinin buna katkısı mutlaka olacaktır, bu yüzden telede arka planın daha temiz çıkacağını tahmin ediyorum. ne dersiniz ?

Tarih: 9 Ocak 2008, 02:05 - İp: 88.***.**8.209
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Tarih: 9 Ocak 2008, 02:07 - İp: 88.***.**0.233
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat cım tele tabiki yığılma etkisi ile arka planı daha az net alan derinliği içinde bırakacaktır ancak eğer karşılaştırılan lensler birbirlerinin katları şeklinde focal farklılıklar gösteriyorsa o zaman bahsettiğin etki daha uzaktan netleme yapmanın etkisine yenik düşecektir.Tabiki aynı diyafram değerleri ile bir karşılaştırma yaptığımızı varsayarak

Ali abi(endorf) sanırım kırmızı lahananın içi Ben de çekmiştim bunu aylar önce ama daha mor çıkmıştı.Beyazların bu kadar fazla olması lahananın cinsinden mi? Yoksa moda fotoğrafçılığında kullanılan hi-key denen teknik mi?

Tarih: 9 Ocak 2008, 02:17 - İp: 81.***.**8.226