netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Kusura bakmazsanız ben yine Bali karelerine devam edeceğim.
Aşağdaki kareler pozlama hatasından dolayı bu şekildeydi:

ACR da ve PS da işlendikten sonraki halleri: Sanırım 22 bit avantajı Plaj kumlarında balık keyfi.

Ubut kavşaklarından biri: Sensördeki lekeleri sonradan farkettim, tekrar işleyip temizlemeye üşendim, kusura bakmayın.

#erex' tarafından 06.01.2008 23:14:00 tarihinde düzenlendi.

#erex' tarafından 07.01.2008 00:20:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ocak 2008, 23:11 - İp: 88.***.**9.95
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erex abi eheh ben topik değiştiriyim çok farklı yerler ve enstanteneler gelmeye başladı :D.
İstanbulun suyunu sıkmam lazım :=)

kad-ir öle arada can sıkıntısı zati kareyi çöpten çıkardım :=)o lense çok istemiş 0'ı polonyadan 150ytl ye gelebiliyor.

#onixon' tarafından 06.01.2008 23:38:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ocak 2008, 23:32 - İp: 85.***.**0.80
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

erex üstad yine makineyi konuşturmuş.heykel çok güzel ve net görünüyor.
serkan ,polonyadan nasıl getirtiyorsun.geniş açı veya balık gözü var ise beni de listeye yaz lütfen.

Tarih: 7 Ocak 2008, 00:27 - İp: 88.***.**6.238
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ok

Tarih: 7 Ocak 2008, 01:20 - İp: 85.***.**0.80
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba,
Fotokritikte asagidaki foruma ve su fotografa denk geldim.

http://www.fotokritik.com/forum/53932

Huseyin Bey bizlerin de destegiyle Bozüyük Anadolu Seramik Meslek Lisesi'de yeni kurulmus olan fotografcilik bransinin ekipmanlarini tamamlamaya calisiyor. Gorunuse gore, hepimizden karinca kararinca destek aliyor. Konuyla ilgili olarak, destek olmak isteyenler Huseyin Bey'le iletisime gecebilirler.

Bireysek destekler her ne kadar onemli olsa da, sonucta bir meslek lisesinin fotografcilik bolumunden bahsediyoruz ve destegin sponsorluk seviyesinde ve belki de surekli olmasi gerekiyor bence. Konuyu buraya acmamin ana sebebi, burada Orhan Bey'le iletisim icinde olan kullanicilarin olup olmadigini ve isin Bukey Fotografcilik tarafindan sosyal sorumluluk projesi olarak ele alinip alinamayacagini merak etmem.

Yukaridaki ogrencilerin ellerinde klasik K1000lerden, MXlerden, guncel DSLRlardan olmasinin, kucuk bir karanlik odalarinin olmasinin, Bukey Fotografcilik icin gurur verici birsey olabilecegini dusunuyorum.

#bozbey' tarafından 07.01.2008 04:18:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ocak 2008, 03:10 - İp: 221.***.**1.92
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Foxfo iş yoğunluğu nedeni ile biraz fotograf paylaşımını ihmal ettim, baksana benim kareleri sevgili Hocam Ahmed foruma atar oldu

Sevgili shn58 iki kare arasındaki tek fark alan derinliği hangisinin 3. bir göze hoş geldiğini merak ettiğimden ikisinide yükledim...

Sedatcım sende litene VL 125 yaz mutlaka, senin gibi birisinin çantasında muhakkak olması gereken bir lens... sen VL ile ne harikalar üretirsin...

Teşekkür ederim bozbey, topic e bilgilerin ile katma değer kattın...

Selahattin abi; Ahmed Hocam ile macro başka bir dünya, bir çiçeğe bakıp böyle bir açıdan çekmek aklıma bile gelmezdi... örnek aşağıda

Erhan Abi; bu macro işi zor zeneat yemek çekmeye benzemiyormuş Ubut kavşağı heykelin

Tarih: 7 Ocak 2008, 12:17 - İp: 85.***.**5.89
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

komutan ,üstad amatinin yanında kesinlikle makrocu olursun eminim.
Bu arada bu Vl lensleri nereden temin edebiliriz.Ben hiç bir yer bulamadım.site adresi verebilirsen sevinirim.
Vl için Pazarbey e de söylemek lazım,makro alacağım topiği açmış,pentax-samsung makinelerin karizmasını düşürüyor.
yok lens yok bilmem ne.bu topiğe bir baksa ne makrolar var.

Tarih: 7 Ocak 2008, 13:03 - İp: 85.***.**9.67
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

avs,teşekkürler Bu arada müze bahçesindeki çiçek ve Giza Piramitleri foton çok ama çok güzel.Ellerine sağlık

Sinan,macrolar harika olmuş.Alan derinliği kullanımın çok başarılı ve kararlı.Alan derinliği kullanımında en önemli konu kararlı bir duruş sergilemek.Yani fotoğrafın ne kadar bölümü net alan derinliği içinde olacak ne kadarı bu alan içinde olmayacak oranına karar verirken,fotoğrafa bakan kişide "bu fotoğrafta bu anlamda bir kararsızlık var" duygusunu oluşturmamak gerekir.Ben çok kararlı bir kullanım gördüm.Ellerine sağlık Son çiçek fotoların da harika olmuş.Farklı bakış açıları zaten fotoğrafçılıkta fark yaratmanın sırrı diye düşünüyorum.Bu fotoda sadece arka plan photoshop da seçilip ışık arttırılıp daha beyaz gösterilebilir mi diye düşünüyorum.Arka fonun daha aydınlık ve daha beyaz olması vurguyu arttıracaktır kanısındayım

Fatih abicim beğenileriniz için teşekkür ederim.John Shaw amazon.com da yıllardır best seller listelerinin hep başında yer alıyor.Kitapları ne yazık ki türkçeye çevrilmemiş Birgün belki bizlerden biri bunu yapar bir kitap evi ile anlaşarak John çok eski bir fotoğrafçı ve dijital teknolojilere geçişi çok eskilere dayanmıyor.Çok sağlam sponsorluk anlaşmaları var.Nikonla çalışıyor şu anda ve iki adet D3 body si var Arşivindeki fotoların çoğu çok eski fotolar ve filme çekilmiş.Dolayısı ile çoğunda photoshop müdahalesi yok.Ancak bu abimiz filtrelere öyle hakim ki Yatırımlarının en önemli kısmını filtreler oluşturmuş yıllarca.Yani ps müdahalelerini o yıllarda hep çekim sırasında filtreler yardımı ile yapmış.Ama son dönemde doğa fotoğrafında photoshop üzerine kitap yazacak kadar photoshop öğrenmiş kendileri.Sitesinde CS3 in Nature adıyla bir e-book satıyor

Ali bey(bozbey) merhaba.IR fotoğrafçılığı kısa dönem hedeflerim içinde var.Mutlaka bu konuya el atıcam zira çok eyifli işler yapılabiliyor.Bu konuda iki adet kitap okudum ve epeyice yazacak bilgi edindim ama aşşağıda linkini vereceğim iki site bu konuda gerçekten başarılı özet bilgi içeriyor.İlgilenen arkadaşlar bakabilirler

http://www.naturfotograf.com/UV_IR_rev00.html (sağ alt köşeden sayfa ilerletiliyor)

http://www.hipfoto.com/node/view/3865749

Bu arada bahsi geçen okula kullanmadığımız bir iki parça fotoğraf ekipmanı toparlayabilriz sizin önderliğinizde isterseniz.Kimimiz bir filtre kimimiz bir lens toz bezi elimizden ne geliyorsa.Ne dersiniz?

Kad-ir cim çantamızı kendimiz taşıyalım problem değil de sen eğer bahsettiğin yerler için bir gezi programı araştırırsan ve bütçe olarak uyarsa beni hemen listenin başına yaz.Yeni yerler görmek ve bunu buradaki dostlarla yapmak çok keyifli olur.Hatta baharda macroya meraklı tüm arkadaşlarla güzel bir BAFA GÖLÜ gezisi planlayabiliriz.Orada elimden gelen herşeyş yaparım sizlerle palaşmak adına.Nasıl olur?

Erhan abicim saygılar.Teşekkür ederim sözleriniz için.İnşallah birgün söylediğiniz seviyeye gelebilirim Fotoğaflarınız yine harika.Özellikle heykel ile ilgili biraz ukalalık edersem beni bağışlayın Normalde çok monokrom yani renksiz ve kontrastsız bir konu olan ve fotografik olarak bir derinlikle düzleme aktarılması çok zor bir konu bu heykel.Ama fon-konu ilişkisinin önemine örnek teşkil edecek şekilde başarılı bir çalışma olmuş.Arkada gökyüzünün mavisi gri heykele çok kontrastlı ve öne çıkarıcı bir fon oluşturuyorken bulutların varlığı derinlik duygusunu inanılmaz arttırmış.Bulutsuz bi gökyüzü olsa kontrastı yakalayabilir ve heykeli ön plana çıkarabilirdiniz ama bulutların verdiği derinlik hissi eksik kalmış olurdu.Harika olmuş ellerinize sağlık Bu arada orayı o kadar boş yakalamak içine epeyi beklemiş olmalısınız.Bu da fotoğrafta sabıra örnek olabilir sanırım Ukalalığımı bağışlayın abicim .

Saygılar
Ahmed

Tarih: 7 Ocak 2008, 13:05 - İp: 81.***.**8.226
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bütün üstadlar böyle uzun yorumluyorlar,harikasınız .
bafa gölü fikri çok güzel bir fikir,orada harika şeyler çıkacaktır.

Tarih: 7 Ocak 2008, 13:19 - İp: 85.***.**9.67
mkiritici
mkiritici (üye)
İstanbul / Amatör

herkese yorumları için çok teşekkürler, inanılmaz seviyede olduğunuz belli. ancak o piramit resmine aşık oldum resmen, nasıl çekilmiş neyle çekilmiş bilen varmı acaba?

Tarih: 7 Ocak 2008, 14:03 - İp: 85.***.**3.83