Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ne diyor reklamda
Arkadaşlar şu anda üçüncü kitabını okumakta olduğum efsane doğa fotoğrafçısı John Shaw un fotoğraflarına bir göz atmanızı rica edicem..Henüz ne kadar yolun başında olduğumu birkez daha anladım
http://www.johnshawphoto.com/galleries.html
ali abi, düzenleme kötü derken ilk fotoğrafı kastetmiyorum.. ilk fotoğrafı iyi toparlamış, o kadar kötü pozlama değerlerinden sonra öyle bir kurtarma pentax'ın mahareti
daha sonraki fotoğraflarındaki düzenlemelerini beğenmedim, kalitesiz görünüyorlar. biraz fazla yanık göründüler gözüme..
ahmed abi, en çok şunu beğendim..
*düzenleme: yalnız farkettim ki grade nd filtre kullanmış bu fotoğrafta.. gökyüzüyle birlikte üstteki kayalar da kararmış.. çok çok önemli bir aksesuar bence..
genel anlamda süper fotoğraflar.. ama kendini bu kadar yabana atma bence.. senin de karlı şelale fotoğrafın bunların arasına girebilir rahatlıkla.. bu sadece aklıma gelenlerden biri.. macroları katmıyorum bile

#sdtyrdkn' tarafından 05.01.2008 00:21:24 tarihinde düzenlendi.
Sedat'cım teşekkür ederim ama adam bu işin bir numarası Bence hakkını vermek lazım
Ahmet abi sinan abinin çekip senin yüklediğin ve çok farklı bir bakış açısıyla bize sunduğun kare için öncelikle teşekkür etmek istiyorum... Yine müthiş ders niteliğinde bir kare ve anlatımı. Abi bu şekilde olursa ben ifsaka falan gelmeyecem herhalde bu topikte seni okusam yeter Tabiki tüm arkadaşların bizim gibi acemilere katkısı büyük....
mkiritici hoşgeldin.. Korkma bir tek sen değilsin amatör bendee daha çok yolun başındayım... Ayrıca bu topikte kendine çok şey katacağın kesin..
Fotoğrafın hakkında kısıtlı bilgilerimle aktarcaklarım var yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlardan düzeltmesini isteyecem.
Arkadaki gölgelik biraz kötü durmuş resim içinde olmasa sanki daha güzel olurdu.
Birde çekilen olgu karışık olduğundan netliğin belli kısımlarda kalması iyi durmamış sanki, yani bir konu odaklarsın onda netlik iyi arka plan ise flu olur ama netlenen kısımdaki konu net bir şekilde ön plana çıkar belki doğru bir görünüm verir ama burada öne çıkacak bir konuda olmadığından netlik sorunu var gibi geldi bana
ayrıca sanki kirlenmeler var belkide iso ayarı yüksek olabilir. benim söyleyeceklerim bunlar... Renk tonları için çok birşey diyemicem ama sankibenim ekranımda genel anlamda çok az karanlık gibi geldi karen...
Sevgili bozbey Nagoya kalesi ışığı ve netliği ile çok güzel bir izlenim verdi bana. Ayrıca 1600 yıllık bir yapının üzerine ona göre daha yeni ve modern bir yapı oturtmalarıda ayrı bir güzellik. Kareleyip bizimle paylaştığın için teşekkürler....
ahmed abi, john shaw'ın kareleri gerçekten müthiş..
hakkını vermek konusunda sana katılıyorum.. hem john shaw için hem de senin için
bu arada benro c128n6 geldi... ağırlık farkı çok bariz.
manfrotto 486rc2 head aldım, gelecek hafta o da gelir..
finallerden sonra antalya ve bursa bölgelerinde çok sıkı geziler yapıcam sınavlarım bir iyi geçsin.. offf değmeyin keyfime
Merhaba,
Ali Bey ve Erex değerli karşılaştırmalarınızdan dolayı teşekkürler. Bende resize işini en sona bırakıyorum ;-)
Weary üstbant için tebrik ederim
Amati kıvrımlar ve sınırlar konusunu yorumladığın fotoğrafın gerçekten çok güzel , no comment Ayrıca verdiğin John Shaw'ın link i içinde teşekkürler "Favorites" listeme ekledim gerçekten müthiş kareler
Yalcinaydi Pentax reklam karesinde adamın yüzünde spotlar halinde Antishake ,11 nokta odaklama, geçirimsizliği , yüksek hız çekim ve hesaplama hızından falan bahsediyor
mkiritici aramıza hoşgeldin...
Sedat tripod un hayırlı olsun, yaptığın kaslar boşuna gitmesin artık daha fazla ilave aksesuar taşıyabilirsin ;-)Finallerin için şimdiden başarılar dilerim...
Birkaç poz daha...
Güneş bulutların arasından , piramitler üstünde inaılmaz ışık oyunları oluşturdu...
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186221 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
060130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk