netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Ali Bey, değerli görüş katkılarınız ve örnekleriniz için teşekkür ederim. Sanırım benzer şeyleri söylüyoruz. Hata olarak değil, bilerek aynı değerleri kullandım ki, küçültmeden sonra aynı değerlerin etkisinin ne kadar farklı olabileceğini daha iyi gösterebilmek içindi. Tabiki dediğiniz gibi değerlerin azaltılması gerekiyor. Belki gözünüzden kaçmış olabilir, benzer görüşümü"Küçültme işleminden sonra yapılacak işlemler bu nedenle (gözün algılamasından dolayı olsa gerek 20 kat değil ama) en az 5-6 kat daha hassas yapılması gerekiyor" şeklinde ifade etmeye çalıştım.

Yine dediğiniz gibi resmi bozmadığımz sürece farklı metodlar uygulamanın bir sakıncası yok.

Pirinç işçileri karelerinde siz söyleyince history log a baktım, çok fazla yöntem denemişim. Herhalde yorgunluktan renk algım azalmış ve Serkan' ında dediği gibi biraz abartılı şekilde kaydetmişim. 3D Look gözükmesi sanırım bundandır, ama kesinlikle HDR yok.

Sevgili Ahmed, bir önceki yorumunu geri alıyorum. Biraz daha incelediğimde bilinçli olarak öyle yaptığını anladım. Kusuruma bakma. Etki nefis olmuş, ekrar eline sağlık.

Sevgili Serkan, Foxfo, Weary, Selahattin Abi ve Ironsailor, teşekkür ederim.

#erex' tarafından 03.01.2008 20:59:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Ocak 2008, 20:21 - İp: 88.***.**4.120
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abicim merhba.Sizin de söyldiğinz gibi mavileri biraz abartmak istemiştim ama bence de biraz fazla kaçtı ve fotoğrafın genelini etkiledi sanırım.Uyarınız için teşekkürler.Fotoğraflarınızı hayranlıkla izlmeye devam ediyorum

Ali bey merhaba.Sanırım foruma alıştınız.Siz burada görmek ben çok memnun ediyor [>:D]

Fatih abi teşekkürler abi.Ben de sizi özledim.

Weary,teşekkürler.Ne zaman istersen İfsak a bekleriz

Kaptan,manzara işlerinde seni önek alıp arkandan gelyorum.Teşekkürler beğenilerin için

Sevgili Sinan kardeşimden müsade almadan onun bir fotoğrafını yollamak istedim.Işıkçısı olarak pek de iyi iş çıkaramamışım aslında ama fotoğrafın dramatik etkisi beni büyüledi.Ama asıl önemli olan Sinan'ın ders niteliğindeki kompozisyonu.Leke dizlimi öylesine dengeli ve hesaplı ki fotoğrafa boyut katmış.Balık tabağının sağ alt altın kesime yerleşimi ve teyzemizin arkasında duvarda asılan tabakların sol üst altın kesime yerleştirilmesi sayesinde oluşturulmuş denge duygusu.Arkası dönük olmasına rağmen teyzenin yüzünü bize gösteren bir bakış açısının seçilmiş olması.Amcanın elindeki maşanın düzleme dik duruşunun verdiği derinlik hissi.Şöminenin içini de bir parça göstererek bize ortam hakkında bilgi vermesi ve bu sayede fotoğrafın hikayesini tamamlaması ile bence harika bir fotoğraf oluş.Tebrikler Sinan[ [ [

#amati' tarafından 03.01.2008 22:47:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Ocak 2008, 22:36 - İp: 78.***.**3.46
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

güzel bir enstantane

Tarih: 4 Ocak 2008, 00:26 - İp: 85.***.**3.149
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Ahmed iyiki izin almadan yüklemişsin. Böyle örnek ve güzel bir fotoğrafından bizi mahrum bırakmamış oldun.

İlk bakışta fotoğraftaki adamı merhum Hırant Dink'e benzettim.

Tarih: 4 Ocak 2008, 00:58 - İp: 85.***.**9.127
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle 2008 Yılının beklediğimiz güzellikleri getirmesini dilerim

Nefis kareler ile büyülü yolculuk yaptırıyorsunuz, dünyanın her karesine adım atmı gibi oluyorum.

Sevgili Ahmed Hocam; müsadeye ne gerek var, senin fotoğrafa olan yorumunu hayranlık ile defalarca okudum...

Tarih: 4 Ocak 2008, 10:37 - İp: 85.***.**5.89
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Erhan Bey, o cumleniz dikkatimden kacmis.
Artik ben de once sharpen yapiyorum. Sonuclar pek farkli olmasa da, en son resize yapmanin avantaji, fotografin kucultulmemis orjinal boyutunu da tek islemeyle elde edebiliyor olmak. Diger turlu, benzer sharpen vs. islemlerini kucultulmemis fotografa da yapmak gerekiyor.

Ahmed Bey, bu forumu hatirlattiginiz icin tesekkur ederim

Bu arada, dun FK'daki kullanicilardan birisi pentax'tan memnun olmadigini, baska markaya gecmeyi dusundugunu, bu konudaki goruslerimi sordu. Arkadasin sorunu, K100D'den elde ettigi fotograflarda aradigi canliligi bulamamasi ve cok fazla PS mudahelesi yapmasi gerekmesiymis. Ben de ona, bunun pentax'in dezavantaji degil tersine, bize fotograflari istedigimiz gibi isleme konusunda daha fazla esneklik sagladigini anlattim. Ama sanirim arkadas, compact makinalardaki direk makinadan cikan baskiya hazir haldeki fotograflardan istiyordu. K100D yerine K10D alsam mi diye sordu. Ben de K10Dnin jpehlerinin onu K100Dden daha az tatmin edecegini, canon 400D'ye bakmasini, hatta canonda yazicilardan direk baski almaya yarayan print dugmesi oldugunu soyledim.

Islenmis bir fotografla islenmemis halinin ne kadar farkli olabilecegini asagidaki konu cok iyi ornekliyor. Kedinin ilk fotografina bakan birisi pentax almaktan vazgecer herhalde
Arkadasin islem basamaklarini tam anlamasam da cok basarili islemis.
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=25699535

Uzaklardan bir fotograf da ben gondereyim:

Nagoya Kalesinin icinde bulunan bir saray. 1600 yili civarinda yapilmis. 2. dunya savasinda alt tarafindaki tas duvarlar haric tamamen yikilmis. Daha sonra 1959 yilinda yeniden yapilmis. Disaridan gorunen asansoru niye eklediklerini anlayamadim ama

Tarih: 4 Ocak 2008, 11:54 - İp: 133.***.**6.102
mkiritici
mkiritici (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, bu kadar profesyonel arasında benim resimin kel alaka olacağının farkındayım ancak benim hoşuma gitti, evde lamba altında çektim, yorumlarınızdan bişeyler öğrenirim umuduyla yüklüyorum. Selamlar

#mkiritici' tarafından 04.01.2008 12:00:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ocak 2008, 11:55 - İp: 85.***.**3.83
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

erhan abicim, iltifatlarına teşekkürler
fotoğrafların çok güzel abi.. çok güzel tad veriyor..

ahmed abi, fotoğrafın "kıvrımlar ve sınır" için çok uygun bence.. ama hep aradığımız ilgi merkezini aramadım fotoğrafında çünkü herhangi bir ilgi merkezi sınır kavramından uzaklaştırabilirdi bizi.. bu haliyle suya ve kıvrımlara yeterince dikkat çekiyor fotoğraf. eline sağlık..

komutanım kimse yemeğe değinmemiş ama o da çok güzel, fotoğrafın için tebrikler, boyut hissini çok iyi yansıtmış..
ahmed abinin dediği gibi lekeler de harika dağılmış..

serkan, kırmızı filtre güzel olmuş. eline sağlık.

ali abi, bahsettiğin sitedeki ilk fotoğraftaki pozlama inanılmaz yanlış!! hem iso800,hem f16 hem de flaşlı bir çekim.. yani karmakarışık bir tarif gibi. iso200 ile f8 gibi bir pozlama daha iyi olacaktır.. çok kötü bir teknik..
düzenlemeler de ayrıca çok kötü..

bence pentax daha az düzenleme gerektiren fotoğraflar veriyor 400d ye göre.. ayrıca ayar esnekliği de daha iyi k10d'de. tek fark gözüme çarptu, saturation arttırıldığında 400d'nin etkisi daha çok hoşuma gitti ama pek doğal olmuyor saturation arttırınca..

Tarih: 4 Ocak 2008, 12:44 - İp: 85.***.**0.134
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Adam cektigine pisman olacak fotografi
Bence PSle fena toplamamis aslinda . Duzenleme kotu derken sorun nerde sence?

Pentax ve Canonla ilgili yorumlarini arkadasa aktaracagim.

Tarih: 4 Ocak 2008, 13:55 - İp: 133.***.**6.102
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

beğenilere teşekkürler :=)

mkiritici hoşgeldin

bozbey abi :D eserleri sırf biz bozmuyormuşuz asansör hakkaten enterasan

rusyadan bir reklam

Tarih: 4 Ocak 2008, 16:04 - İp: 88.***.**3.27