Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Evet Barış çok doğru söylüyorsun ikincideki eğim ufukda değilde kayıkta olsa çok daha iyi olurdu ancak öyle acele çektimki fotoyu karşıdaki kayık ha gitti ha gidecek kaçımıyım diye bir türlü kadrajı düzeltemedim..
Hakan, ufuk çizgisini Silkypix yada Ps'de düzeltmek çok kolay. tek bir tıklama ile yapılıyor. o yüzden kadraj eğikliğini dert etmene gerek yok. üstadlar bu konuda yardımcı olurlar sana.
Anladım Enis...Valla bu tarz müdahalelerle ilgili aslında yeni yeni bilgi toplamaya başladım. Yavaş yavaş geliştirecez kendimizi bakalım... Şu an resme sonradan müdahale konusunda yetersiz olduğumdan koyduğum bütün resimlerde sadece contrast ekleyip sundum... Başka müdahale yapmıyorum zaten ya da yapamıyorum Ama yakında öğreniriz tabi dediğin gibi üstadlardan da yardım alıcaz inşallah....
Weary senin motor gezisi fikrin ilginç ama mevsim yönünden artık bir süre imkansız olabilir. Ayrıca motor sürekli hareket eden bir araç olduğundan fotoğraf çekmek için uygun bir platform olmayabilir. Fotoğrafların da çok güzel. Bir miktar fotoğraf işlemeyi hepimizin öğrenmesi lazım.Birçok fotoğraf bu yöntemlerle kurtarılabilir veya çok daha iyileştirilerek sunulabilir.
Adnan'ın dönercileri hizaya getirme gayreti çok güzel sonuç vermiş.
Rüzgar kareler güzel.
Sevgili Alper biz de seninle tanışmaktan çok mutlu olduk.Makine sadece bir araç. Marka konuları da muhabbete katkı sağlıyor sadece. Elindeki ekipman çok sağlam sakın böyle bir şeye kalkışma zararın büyük olur. Bir yükleme sorunu olmuş galiba fotoğrafını göremedim.
Barış eskiden beyaz montlular hep benim peşimden koşardı.Gerçi gözlemeci teyze biraz becerikli olsaydı o da olurdu.
#camoka' tarafından 27.11.2007 09:42:26 tarihinde düzenlendi.
Gezide 20 kişi civarındaydık ama sadece birkaç kişi dışında kimse birşey paylaşmadı...
Bekliyoruz...
Shn58 ters ışık çok güzel olmuş tebrikler...
Sedatcım, sistede güzel kareler çıkıyor... Ben çok farklı zamanlarını çektiğim için gölün, sisi yaşamak benim için ayrı bir keyif oldu. Sende Adnan abiye avatarlık bir poz çekmişsin...
Adnan abi; şimdi anlıyorum yemek ile ilgili karelerin etkisini
Ruzgar2 özellikle 2. kare çok güzel...
Sevgili Alper; ekipmandan ziyade yaşadığımz paylaşım ve dostluk herşeyin ötesinde keyif veren çoşkulu bir durmdu. Senide herzaman aramızda görmekten çok keyif alırız...
#Komutan' tarafından 27.11.2007 15:04:24 tarihinde düzenlendi.
Merhaba,
Hafta sonu yaptığımız organizasyonda adı ve emeği geçen herkese teşekkürler... Şahsım adına en güzeli sanal platformun gerçek dünyaya taşınması idi. Pekişen dostluklar ve paylaşımlarda cabası. Herkese ama herkese kucak dolusu sevgiler [>:D:D:D]
Gönderilen fotoları hayranlıkla izliyorum , bunlarda benden 1-2 kare...
#avs' tarafından 27.11.2007 11:20:48 tarihinde düzenlendi.
Komutan, Herkes sonradan patlatacak bombayı herhalde. Tecrübe böyle bir şey işte. Nereye gideceğini ne çekeceğini bildinmi böyle güzellikler çıkıyor. Hepsi güzel de özellikle balıkçı amca'yı çok beğendim.
Avs kareler güzel Sis'e günaydın ve kesilen ağaçlar'ı daha çok beğendim.
#camoka' tarafından 27.11.2007 11:34:45 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar merhaba.güzel bir gezi olmuş
http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=53356
bu linkeki lens için görüşlerinizi almak istiyorum.nasıl bir lens.macro için alınabilir mi?
Çok güzel kareler geliyor ellerinize sağlık.Malum mevsim macro konusunda çok cömert davaranmıyor Ben de sevimli yavru köpeklere bir yakın plan çalıştım.Umarım beğenirsiniz.Bu arada fotoğraf yine sevgili Sinan ın makinesi ve da*16-50mm ile çekildi.Bir miktar fill flaş ile çektim.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk