netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi tam karizmaymış. ben fotoyu ilk gördüğümde,Jack Nicholson da geziye geldi zannettim.

komutan köyde de bulmuş yemek ile ilgili fotograf çekecek şeyler.O ekmekler ne lezizdir.

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:00 - İp: 85.***.**9.67
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar motor ile ilgili fiyatları öğrendim. Eğer böyle bir gezi yaparsak sadece yakıt parası vermemiz yeterli. Aldığım bilgiye göre klasik bir boğaz turu güzergah ve hızında olursak 300-350 ytl arası, ancak kendimiz özel bir rota ve geziyi de 2,5-3 saat gibi tutarsak da 500 ytl gibi bir yakıt masrafı çıkıyor. Yani eğer 25 kişilik bir grup olsa dahi adam başı 20 ytl civarı bir rakama tekabul eder. Dediğim gibi motor sadece bize ait ve gelen herkes yanında 1 veya 2 kişi bile getirebilir. Yani daha fazla getirmesindede problem olmaz ancak orada amaç fotoğraf çalışması yapmak olacağından kalabalık sıkıntı yaratabilir. O nedenle sayının belli bir rakamda kalması çalışma açısından daha faydalı olur. Tabi bu mevsimde hava şartları açısından bu organizasyon ne kadar yapılır ve faydalı olabilir düşünmek lazım. Bize biraz güneşli hava lazım olacak sanırım. Neyse ben böyle bir bilgi vermiş olayım, eğer bu şekilde bir gezi düşünülürse bilgi verirseniz sevinirim.

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:21 - İp: 85.***.**3.117
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Naci ve sevgili Kadir Karizma eskidendi. Yaşlandık artık. Çocuklar sağ olsunlar benim epey portremi çektiler. 16-50'nin deneme mankeni oldum.Yakında dökerler hepsini.

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:22 - İp: 85.***.**9.134
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Kad-ir sen Selahattin abiyi birde canlı olarak görücen. Ben ilk defa bu gezide tanışma fırsatı buldum kendisiyle tabi diğer tüm arkadaşlarla olduğu gibi. Ama inanılmaz dinç ve enerjik bir görüntüsü vardı..O nedenle Jack Nicholson gibi yaşlılarla fazla kıyaslama bence ayıp ediyorsunuz yani

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:25 - İp: 85.***.**3.117
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Naci Abi bu "ÜSTAD" çok sinirli... dediğini yapmassak bize ateş püskürüyor... bu üstadların hepsi böylemi olur acaba?
"ÜSTAD'IN GÖZLERİ"

"Çocuklar sağ olsunlar benim epey portremi çektiler. 16-50'nin deneme mankeni oldum.Yakında dökerler hepsini."
Bu sözlerine istinaden Selahattin abi nin 16*50 Pentax ile olan karesini "KARİZMA"sını yayımlıyorum...

"foto by AMATİ"

#Komutan' tarafından 26.11.2007 17:13:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:52 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Asıl karizmatik olan Adnan kardeşimizdi. Kadife ceketi ve kareli pantalonu ile çok şıktı. Ayrıca çarpraz bağlanan esnek kamera taşıma aparatı ayrıca görülmeye değerdi.

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:54 - İp: 85.***.**9.134
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Fotografik olarak çok verimli olmasa da benim açımdan çok keyifli ve paylaşım dolu bir gezi oldu.Hepinizi tanıdığıma çok sevindim.İyi ki varsınız arkadaşlar.
Yüklenen fotolar da çok güzeller ellerinize sağlık.Bu arada Selahatt,n abinin karizması konuşuluyorken ben de bunu gösteren bir kare yollıyayım.Selahattin abi affınıza sığınarak

Sevgili Sinan ın makinesi ve da*16-50mm ile

Tarih: 26 Kasım 2007, 16:55 - İp: 81.***.**8.226
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Keşke bizde orada olabilseydik derdirten cinsten güzel bir gezi ve kaynaşma olmuş.

Bugüne kadar gruptan yalnızca Selahattin ağbi ile tanışma fırsatı buldum.Bence kendisi fotoğraflarından daha karizmatik.

Weary, Komutan güzel kareler.

Gezi karelerinin devamını bekliyoruz.

Tarih: 26 Kasım 2007, 17:14 - İp: 193.***.**5.60
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan Rcep Üstad'ı kızdırmaya gelmez öyleyse, o ne bakıştır öyle gerçekten çok dehşet bakıyor.

Selahattin abi portre fotolarında karizma tavan yapmış

Tarih: 26 Kasım 2007, 17:21 - İp: 85.***.**7.1
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bende çok isterdim aranızda olmayı arkadaşlar. Ancak askerlik hazırlıkları ve şu aralar aile gündeminde olan otomobil alımı yüzünden gelemedim. Yine de fotoğraflarınızı görmek bile, zaten yıllardır tanıyormuş gibi hissettiğim insanları şeklen de tanımamı sağladı. Çevre fotoğrafları da çok güzelmiş, yıllarca Bursada okuyup gezmeye vakit ayırmadığım yerleri görünce biraz üzüldüm ama.

Tarih: 26 Kasım 2007, 17:22 - İp: 88.***.**9.195