netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

realfriend iğne gibi batıverdi :D geceye foto.

Tarih: 4 Kasım 2007, 21:30 - İp: 88.***.**5.79
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

recep abi, süpersin! çok kaliteli olmuş fotoğraf..

serkan metro fotoğrafının ışığını beğendim.. diğer portreler de 8mm ile çok orjinalleşmiş..

elinize sağlık... ahh ah, stoktan yiyorum, makinam yok ki..

s_mavus eline sağlık.. fotolar gayet güzel..

#sdtyrdkn' tarafından 04.11.2007 22:00:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2007, 21:47 - İp: 85.***.**8.77
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Serkan metronun içindeki foto çok süper olmuş.bunun vapur,dolmuş ve belediye otobüsü versiyonlarını bekliyoruz.

realfriend bu plug-in olayına HDR değilde,taklidi desek daha iyi olmaz mı?bir tane de ben denedim.şimdi ekliyorum.

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:07 - İp: 88.***.**5.156
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Onixon,14mm nin iyi olmasını bekliyordum bende. Ama şaşırttı yinede. Fotoğraflarımda noise, distorsion görmez oldum.Tabak gibi dümdüz resim veriyor üstüne ve tripodsuz yüksek enstantene ile çekim yapılabiliyor.Ama garip bir lens, hakimiyet kurmak baya deneyim istiyor. Şimdi anlıyorum Hüsnü Atasoyun o resimleri çekerken gösterdiği ustalığı. Düşük f değerlerinde Af sapıtıyor. Özellikle f2.8 de Af ile net foto almak neredeyse imkansız. Önce lenste arıza var sanmıştım ama nette araştırınce böyle genel bir sorun olduğunu gördüm hızlı geniş açı lenslerde. Canon 40d de merkez af noktasının hassasiyetini arttırmış f2.8 ve altı değerler için. Keşke bizim makinede de ayarlamanın bir yolu olsa.Bu arada son yüklediğin kareler müthiş. Aman dikkat trafiğe yalnız. (Edit: Az önce açılmamıştı, şimdi gördüm: Abi inanmıyorum tripod kurmuşsunuz yola!!!)

@S-mavus baraj fotoğrafı, tam sevdiğim tarz, çok beğendim.

@realfriend, hdr için söylenecek laf yok. Şu ana kadar yerli yabancı sitelerde gördüklerimin en iyisi diyebilirim.

#ulyses' tarafından 04.11.2007 22:13:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:08 - İp: 88.***.**9.64
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

ReDynaMix plug-in ile,

Bu da orjinal hali

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:10 - İp: 88.***.**5.156
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan bunu bizden aylarca sakladın heralde :D

kim bilir neler vardır şimdi..

bu arada foto çok güzel olmuş tool ile.. kad-ir hocam.

sepia modu da çok ilginç.. serkan toolbox

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:19 - İp: 85.***.**8.77
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sdtyrdkn ansiklopedilerdeki yer fotoları gibi şık, tüm alet çantasını hemen boşaltmıyalım dimi

kad-ir o fotoda o plug-in'in etkisini göremessin,pek.

bugün hava güzeldi,gökyüzüde.ama biz organize olamadık,hoş bir fon vardı.

#onixon' tarafından 04.11.2007 22:36:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:30 - İp: 88.***.**5.79
infected
infected (üye)
İstanbul / Amatör

Ah be recep abi... Ne yaptın sen abi? Vallahi girdiğimiz tehlikeye acıdım şimdi bütün geceyi aldın bizden. Bizde ne güzel hava yapacaktık

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:33 - İp: 81.***.**3.6
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Bugün İzmir de hava berbattı,foto test sürüş planlarım suya düştü,ben de evde antreman yaptım.
70-300 ile makro çekmek çok sevimli bir iş değilmiş.en az 1 metreden netleyebiliyorsun.

Tarih: 4 Kasım 2007, 22:40 - İp: 88.***.**5.156
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Eskileri kırpıp kırpıp yıldız yapıyorum.
Plug-in ile Denemeler.

#kad-ir' tarafından 05.11.2007 10:37:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2007, 23:28 - İp: 88.***.**5.156