Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
serkan ne yapıyorsunu abi ahahahhaha
Gece gece güldürdünüz beni.Dikkat edin kardeşim taksim meydanı orası yaa
8mm yi konuşturuyorsun bu arada ellerine sağlık.Bu ara yurt dışı yok rahat ol
Bu plugin in MAC uyumlusu yok mu ki
recep,bugüne kadar ki en etkileyici fotoğrafın desem sana haksızlık etmiş olur muyum bilmiyorum ama bu fotoğrafa dakikalarca baktım abi ellerine sağlık
sedatcım döktürüyorsun yine ellerine sağlık
Serkan, Sedat, ulyses, teşekkür ederim.
Emre
Kadir ne dersek diyelim plug in kullanışlı, ben sevdim.
Bu arada haklısın 70-300 ile makroyu 1 metreden çekebiliyorsun ama börtü böceği uzaktan çekmek için işe yarıyor.
demirköy
gerçi ben iyi netleyememişim ama renkler ve kontrast çok bozuluyor siteden dolayı
#realfriend' tarafından 05.11.2007 00:11:10 tarihinde düzenlendi.
Ahmed ne haksızlığı estağfurullah, senin beğenmen benim için onurdur üstadım
Bu plugin in MAC uyumlusu yok mu ki
dur daha bunlar senin iyi günlerin
mac photomatix itina ile verilir.
ordu dağlarından bir kare (sezonun ilk karını da görmüş oldum bu gün)
Naci Bey, Selahattin Bey, Serkan, Ahmed, Kadir, Sedat, Endorf teşekkür ederim. Recep kardeşim "Tevazuu da yer ile yeksan ol" boyutunu aştın, estağfurullah..
Sevgili Selahattin Bey ve Kadir, gece PL filtreyi nadiren kullanıyorum. Yansımalar için özel bir teknik yada PS müdahelesi kullanıyorum. Yansımalar benim farkettiğim kadarıyla PL den değil, sudaki hareketliliğe göre 1/4sn-1sn civarındaki pozlamalarda bu şekilde çıkıyor. Süre uzadıkça sudaki hareket, dolayısıyla ışığın hareketi de kaydedildiğinden yansıma daha yaygın oluyor. Tabi bir de suyun seviyesine yakın olmak gerekiyor. Bence en belirleyici neden sudaki hareketlilik arttıkca yansıma da atrıyor.
Netlik konusuna gelince bu tripod kullanmanın marifeti benim yaptığım sa lenslerin en iyi keskinliği verdiği diyafram aralıklarını kullanmaya çalışmak. PS da ise daha önce bahsettiğim şekilde aşırıya kaçmadan sharpen veriyorum. USM yerine ben "Smart Sharpen" advanced modunu tercih ediyorum. Biraz karşık lakin daha fazla kontrol imkanı sunuyor
Serkan' cım, dediğin gibi deklanşöre 2sn önce basmıştım ama makina 2sn gecikmelide imiş, sonradan farkettim Havai fişek çekiminde 2sn gecikmeli.. düşündükçe hala kendime gülüyorum
"Vermeyince mabud, neylesin Serkan!"
Bu arada 8mm ile harikalar yaratmaya devam ediyorsun Böyle manipülasyona can kurban..Bu lensin exif bilgilerinde Focal Lenght i gözükmüyor, sebebi ne olaki? Bir de son fotoğrafı nasıl çektiğini anlatmazsan çatlıyacağm gerçekten.
Avs, yakın plan orkide çekimlerin nefis olmuş. Eline sağlık.
Gork, 1. kare çok hoş, 2. karede naçizane önerim resme sağdan (arka planda namaz kılan ikinci kişiyi kadrajdan çıkaracak şekilde) ve alt kısımdan bir miktar crop yapabilirsin. Ana objeye de bir miktar burn etkisiyle silüet etkisini artırabilirsin. 3. kare de Serkanın da dediği gibi PL fitre lazımmış. Eline sağlık.
Ahmed' cim, yorumların ve açıklamaların harika. Bizlere bu zamanı ayırdığın için teşekkür ederim.
Kadir HDR ler dozunda ve başarılı.. Yıldızlar da öyle.
Sedat, rekler ve kadraj muhteşem olmuş
Hamsiköy fotoğraf ilk haliyle de güzeldi. Blur yüzdeki anlam katan çizgileri yok etmiş bence. .. derken bir sonraki sayfada Recep' in açıklamasını gördüm.
Recep eline sağlık kardeşim, bu görsel açıklama çok iyi olmuş. Ben nasıl izah edeyim diye düşünüyordum. Sanırım CS3 e geçmişsin.
Selahattin Bey, yer de muhteşem çekiminiz de
Sevgili Ulyses, fuar fotoğrafları müthiş Ancak seni heyecenlandıran şey arabalar değilmiş anlaşılan
Sevgiler.
S_mavus, kareler çok güzel, özellikle 2. ve 4. ü çok beğendim. Eline sağlık.
Recep HDR çok başarılı olmuş, aslında çekim süper. Demirköy fotoğrafında çok güzel bir kadraj yapmışsın. Netlik senin veya sitenin hatası değil, bence f/2.8 ile çekimden kaynaklanıyor
Ahmed, korktuğum şeyi yaptın demek.. Recep haklı, bunlar iyi günlerin Hayırlı olsun.
Yigitguc, sonbahar ve kış birarada nefis olmuş
K10D de Sony Alpha gibi DRO yok diye üzülmeyelim. Tek tıklamayla DRO yapabiliriz. PS da Action kullanmayı sevenler için bir "Dynamic Range" actionu: LINK
#erex' tarafından 05.11.2007 04:31:25 tarihinde düzenlendi.
recep abi harika fotolar eline sağlık
Recep üstad mükemmel olmuş eline sağlık.
Serkan fotoğrafı ilk gördüğümde zor şartlar altında çekildiğini anlamıştım, çok güzel olmuş ama siz yinede kendinizi bu kadar tehlikeye atmayın.
Utana sıkıla iki karede benden.
26 Ekim (Şimdi bu fotoya Recep ustanın eli deyseydi böylemi olurdu)
Edit: fotoları koymayı unutmuşum.
#acemi38' tarafından 05.11.2007 11:06:23 tarihinde düzenlendi.
#fotoasli' tarafından 05.11.2007 19:31:06 tarihinde düzenlendi.
#fotoasli' tarafından 06.11.2007 15:22:10 tarihinde düzenlendi.
erex,çok teşekkürler..
realfriend,keşke hava güneşli olsaymış.güzel bir sonbahar fotosu olmuş..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
056530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk