netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kadir hocam, bence alınacak bir şey yok.. başkalarının bakış açısı insana çok şey katıyor. seninkine ters bir bakış açısı kazanmak çok yararlı bence. kendi bakış açını daha güçlendirebileceğin çok farklı fikirler edinmiş olursun

neyse. tadınızı kaçırmayın sakın..

ben de kıskandım güzel fotoları.. yüklüyorum bir şeyler..

fotoğraf çook öncelerde oylat ta çekildi. fotoğraftaki flu arkadaş kim? acaba kimdir kimdir?? aramızdan biridir amaaa... :D

Tarih: 28 Eylül 2007, 02:52 - İp: 85.***.**0.237
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bu arada benim makinada fokus hatası varmış şu an garantide. çok iyi ilgileniyorlar, makinam 1haftadır serviste, devamlı görüşme halindeyiz.. ben optik elektronikten(pentax servisi) genel olarak memnunum şimdilik, daha önce de ücretsiz olarak sensörümü temizlemişlerdi.. içiniz rahat olsun bu anlamda..

bu hafta ya da gelecek hafta elimde olacak makina.. çok yoğunlarmış

bu da gölyazı'dan bir düzenleme..

#sdtyrdkn' tarafından 28.09.2007 02:58:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Eylül 2007, 02:55 - İp: 85.***.**0.237
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

onixon, Galata köprüsünden edgeglov balığı mı tuttun

hamsiköy, balıkçı teknesi ve fener fotoğrafın kompozisyon yönünden güzel.

Arkadaşlar, eleştiri konusunda hamsiköy'e katılıyorum. Ancak ben henüz bir bakışta fotoğrafı okuyamadığımdan (ki bana göre bu da kesinlikle kazanılması/öğrenilmesi gereken bir unsur. Dolayısıyla, fotoğrafı okuma işini becerdiğimde daha detaylı eleştiri yapabilirim.

Ankara Eymir Gölü. PS'da Auto Levels, USM, renk, contrast, saturation vs.denemeleri yaptığım fotoğraflar. Aşırılıklar konusunda fikir verirseniz ben de sınırlarımı belirlemiş olurum. Tabi diğer eleştirilerinizi de beklerim.Teşekkürler.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-27

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-27

Tarih: 28 Eylül 2007, 03:03 - İp: 88.***.**8.89
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

sdtyrdkn, geçmiş olsun nasıl bir problemle karşılaştın da servise gitme gereği duydun?

Tarih: 28 Eylül 2007, 03:11 - İp: 88.***.**8.89
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

biraz da uçayım dedim.. canıım sıkılıyor saat 3:16 :D fotoğraf olmasa...

iyi ki var

crop ve curve yapıldı. bu curve çok işlevselmiş ya.. öğrenmek gerek.. WB soğuk ayarlandı masmavi olsun die.. bi de ilginç paspartu yaptım.. çerçeveye paspartu diyorlar ben de öle demeyi tercih ediyorum artık..

Tarih: 28 Eylül 2007, 03:18 - İp: 85.***.**0.237
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

foxfo abi, makina sonsuza netleme yaparken sorun çıkartıyordu bir de 50-200 ile yaptığım çekimlerde farkettim ki fokus kayması var.. iki sorunun da sebebi aynı galiba.. ben normal zannediyordum, yeterince kontrast yakalayamıyor diye düşünüyordum.. sonra bariss'in lensiyle denedim, kendi lensimi bariss'in k10d ye taktım falan.. sorun benim body'de anlaşılan.. iki lensimle beraber gönderdim bükey'e oradan da servise gitti. daha önce servise durumu belirtmiştim, bükey'e göndermemi söylemişlerdi..

ben uzun zamandır bu sorunu yaşıyordum, fotoğraflarım aslında daha keskin olabilirmiş yani umarım geldiğinde daha kaliteli bir netlemeye sahip olurum..

bu arada fotoğrafların gayet güzel. alttakine fazla usm vermişsin gibi görünüyor. radius'u kısarsan daha iyi olabilir.

üstteki bence daha güzel. ışık da üsttekinde daha güzel..

#sdtyrdkn' tarafından 28.09.2007 03:25:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Eylül 2007, 03:22 - İp: 85.***.**0.237
wolwarine
wolwarine (üye)
Çanakkale / Amatör

sdtyrdkn fotolar gayet iyi makinan umarım çabucak hallolur serilere devam edersin

pentax smc-dfa 100 mm sadece crop var

Tarih: 28 Eylül 2007, 09:26 - İp: 88.***.**3.2
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sdtyrdkn sepya kare gayet başarılı,

wolwarine renk uyumu şahane,ender rastlanacak bir uyumlu makroardan.

hamsikoy biraz bulut lazım biraz kasvet lazım

Tarih: 28 Eylül 2007, 09:49 - İp: 88.***.**1.247
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sedatcım en kısa sürede makinana kavuşman dileğiyle.
Balıkçıl Yaşam Karen ve renkler çok güzel olmuş

Sevgili foxfo fotoğraflarda sanki bir gariplik var, güneşin vurduğu saat itibari ilemi, havadan mı? aynı karelerin birde orjinalini yüklermisin... Üstadlar daha iyi yorum yapacaklardır.

Sevgili wolwarine Kelebek mevsimini açmış bulunuyor..

Tarih: 28 Eylül 2007, 09:55 - İp: 85.***.**5.89
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses,teşekkür ederim abi.

sedat asıl ben seni kıskanıyorum.Yaş olarak benden çok erken başlamama şansın oldu fotoğrafa ve bu hızla gidersen adını çok duyacağız ileride.Bu arada sephiya olan foto çok dramatik eline sağlık kardeşim

melrock teşekkürler.Karadeniz karelerini sır gibi saklıyorsun galiba

İlhan abi (ime)çok teşekkür ederim.

Adnan abi çok teşekkürler.

ironsailor teşekkür ederim.Karelerin harika.Orada olmak istedim.

Erhan abi asıl biz sizinle gurur duyuyoruz.Tüm o iş yoğunluğunuz arasında bizlere zaman ayırıp bizleri toparlıyor ve güzel ve detaylı yorumlarınız ile geliştiriyorsunuz.

foxfo ellerine sağlık abi.Bence komutanın da dediği gibi ışığın saatinde bir gariplik var.Gölgede kalan yerler fotoğrafın kontrastını düşürüyor.

wolwarine,kelebek harika.Hiç yaprak kanatlısı ile karşılaşmamıştım.Mor çiçek de harika bir kontrast oluşturmuş.Nasıl bir durumda çekim yaptın bilmiyorum ama sanki daha temiz bir açı yakalayabilseydin,kelebeği ana ilgi noktası haline getirebilirdin gibi düşündüm.Ne dersin?Ama keskinlik,pozlama ve net alan derinliği bence tam tadında olmuş.Ellerine sağlık.

Tarih: 28 Eylül 2007, 10:33 - İp: 81.***.**8.226