Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sen sok aklıma geniş açıyı sonra alamassın bişey de
İnş ikinizin makinası da bir an önce gelir arkadaşlar.Sinan gelsek misafir edersin demi bizi
fhakguder, herkes aynı fikirde olduğuna göre gerçekten gerçek
realfriend, beni güldürdün, Allah hep seni de güldürsün.
sdtyrdkn, önümüzdeki hafta sonu ben de musaitim. İnşallah olur.
As, üstadım, senin de gelme niyetin vardı, müsait isen gelip seni alayım. Seninle Ankara-Aydın-İstanbul güzergahının sensiz Ankara-İstanbul güzergahından daha yakın olacağı kesin
Kad-ir, Hamsiköy'ün fikrine katılmakla beraber, acaba konular parçalanınca belli kişiler belli başlıklarda yoğunlaşırsa kan kaybeder miyiz? Bunun yerine teknik konular/açıklamalar fotoğraflar da olduğu gibi yine bir başlık altına kopyalanabilir mi? Sadece fikir.
asinan, sdtyrdkn; dilerim sapa sağlam daha iyi olarak bir an önce makinenize kavuşursunuz. Gerçi benim ki de kart okuma problemi yönünden bir servise gidecek ya hiç içim elvermiyor, açıkçası makinemden ayrılmak istemiyorum
bariss, iyi ki tripot almamışsın, ulyses kendi tripotunu yapmak için çalışmalar yapıyor, sonra seri üretime geçecek. Bence bekle biraz daha
Neyse eskilerden bir iki kare.
Fotoğraflarda Tiffen Haze filtre uygulaması var.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-28
(Siz siz olun kalkan bir helikopterin arkasında durmayın, fırlattığı küçük taşlardan makinemi ve kendimi zor kurtardım)
foto değeri yok :D hidiv kasrı gitmişken tripot yoktu bir yere sabitlenip çektim,kadraj ofsayt :d
foxfo ilk foto güzel olmuş aksiyon
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley1.gif)
AS selam
Toplantıya bir aksilik çıkmazsa muhakkak gelirim inşallah toplantı bayrama denk gelmez.
Hüsnü hocayla tanışmak ve konuşmak keyifli olur.
Söyleyişinin ben bir bölümünü izlemiştim MEB tarafından organize edildiğini bu vesileyle senden öğrendim.
Bu olayı birde ben okulla görüşürüm bakalım ne diyecekler.
Ama Hüsnü hocayla çalışması gercekten çok iyi olur veya olurdu..
İlgin için teşekkürler.
Sevgili arkadaşlar hepinizin çok güzel fotoğraflarınız var, elinize sağlık.
özellikle fhakguder, ironsailor kareleriniz çok güzeller paylaşım için teşekkürler.
Sevgili esisman foruma hoş geldin.
Sevgili wolwarine bu kelebeğin peşini bırakma güzel kareler çıkartırsın bu kelebekden.
Sevgili foxfo 1. helikopter güzel kare eline sağlık.
ahmet dediklerine kat1l1yorum isyerinde az bir kare vard1 yap1c1 elestirileriniz için tesekkürler. begenilerini sunan arkadaslarada tesekkürler
pent.smc dfa 100 mm.
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley2.gif)
Recep, ancak yetişebildim
Seni kurtarabilmem biraz zor. Adın PS ustasına çıkmış bir kere.. Ama sana hak veriyorum, Photoshop bir derya gerçekten. Keşke bir iki derste anlatılabilse
Sedat, focus hatası giderilince ne dehşetengiz fotoğraflar görebileceğiz demekki. Senin de gayet güzel gösterdiğin gibi tek bir çekimden en az 3-4 farlkı lezzette fotoğraf üretmek mümkün. Güzel çalışmalar.
Sevgili Foxfo, 1. karede hemen herşey yerinde, sadece USM fazla gelmiş. 2. karede de fazla USM var, ayrıca resmin üst kısımlarındaki fazla pozlanmış alanlara burn uygulanarak veya crop ile daha homojen hale getirilebilirdi.
Sırası gelmişken benim de çok iyi beceremediğim, ama RAW çekimlerde hepimizin sürekli yapmak zorunda olduğu USM de dikkat etmemiz gereken bir noktayı paylaşmak isterim. USM yaparken etki gözleme penceresinde keskin kontrast veya renk geçişlerinin olduğu bir kısıma odaklanıp bu kısmı %200-300 gibi büyüterek, renk veya kontrast geçişlerinin olduğu yerlerde Halo (hale) etkisinin oluşmamasına dikkat etmek gerekiyor. Bu hale etkisinin resmin tamaı üzerindeki etkiyi de görebilmek için bu işlem sırasında resmi de öncesinde "fit screen" şeklinde görüntülüyor olmak faydalı olacaktır. Dikkat edilmezse bahsedilen kısımlarda suni beyazlık veya siyahlıklar oluşacaktır. Örnek(boşuna bir resim bin kelimeye bedeldir dememişler. )
Wolwarine, bu doğanın en iyi kamuflajına sahip kelebeğinin canlısını hayatımda bir kez görebilmiştim. Çok iyi yakalamışsın. İkinci kare gerçekten belgesellere layık olmuş.
Sevgili Ironsailor, SB fotoğrafın çok nefis olmuş. İç içe kontrast geçişleri, asenkronize kavisler gözü yolun sonuna kediliğinden götürüyor.
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley32.gif)
Sevgili Fhakguder, senin şu Tokina 80-400 ile çıkardığım işlere bayılıyorum doğrusu. 50mm ile çektiğin fotoğraf da çok güzel ancak, mermer sütunların üzerinde kabartma desenler var mı, yoksa USM nin yüksek olmasından mı kaynaklandı? merak ettim. Eline sağlık.
Sevgili Hamsiköy, ben o yüzden bize topik yetmiyor ayrı bir forum lazım diyorum
Sinan' cım yapma Allahaşkına.. Ben hep amatör kalmak isteyen bir amatörüm gerçekten. Gerisi sizlerin teveccühü sadece..
Sevgili Foxfo ilk kare benim de hoşouma gitti..
Serkan, ben ofsayt falan görmüyorum hakem olarak, gayet de güzel bir gol olmuş
Ahmed & Sinan ekibinden müthiş çalışmalar.. Her ikisi de profesyonel çekimler olmuş
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley32.gif)
@ime
Tşekkür ederim, bir konuda itirafta bulunmak istiyorum sevgili dostlar. K10D ile çektiğim bir çok resim var fakat buraya koymak başlığı kirletirmi bunun endişesini taşıyorum.
Bu güzel fotoğrafların arasına girecek fotoğraf bulmaka zor ama bir kaç fotoğraf da ben ekliyeyim.
Sigma 17-70mm @34mm
Alttaki ikisini ben de çok beğenmedim amaç seri tamamlansın
Sigma 17-70mm @70mm
Sigma 17-70mm @37mm
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
027930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
030124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -